Aktuelle nyheder - Skolen

Mike Tramp ser tilbage: De voksne i ungdomsklubben greb mig

Københavns ungdomsklubber er nu blevet til UngeVærker med særlige tilbud til de unge fra 8. klasse til man fylder 18. I den anledning ser sanger og sangskriver Mike Tramp tilbage på sin tid i ungdomsklubben

Snak med børnene om deres digitale liv

Det er langt fra i alle familier, at det digitale liv er en naturlig del af snakken ved middagsbordet. Ny indsats i Københavns Kommune guider forældre til at tale med deres børn om et sundt og trygt digitalt liv

Hjælp med at skrive nyt teaterstykke om folkeskolen

Christian Lollike og Aarhus Teater efterlyser personlige historier fra de ansatte i den danske folkeskole. Historierne bruger Lollike til at skrive en ny teaterforestilling om livet i folkeskolen.

Sæt skolesekretærerne fri

På Brøndbyøster Skole har skoleleder og skolesekretærer nedbrudt siloer. De samarbejder på kryds og tværs og opfatter sig selv som én ledelsesenhed. Magasinet Skolen har besøgt Brøndbyøster Skole.

Sætter overklassen deres børn i privatskoler – og er det et problem?

Hvordan ser det egentlig ud med elevsammensætningen i folkeskoler og privatskoler? Og udgør forskellen et væsentligt problem? Debatten blusser op fra tid til anden og baserer sig ofte på forskellig læsning af data og forskellige perspektiver

Skoleelever vil lære at være gode kammerater

Frygten for at blive uvenner og stå udenfor eller komme til at mobbe nager på alle grundskolens klassetrin. Derfor vil eleverne lære, hvordan man begår sig bedre over for hinanden. Det viser ny undersøgelse.

Slagelse Privatskole er taget under konkursbehandling

Statstidende oplyser, at skolen med 70 elever er taget under konkursbehandling

Nye tal for stressramte unge er chokerende høje

Ny undersøgelse blandt 1.870 unge viser, at mere end hver fjerde har opsøgt læge eller været frameldt studie på grund af stress. Det kalder på handling, mener Ungetrivselsrådet – et bredt netværk af 18 organisationer i Danmark, der alle arbejder med unge.

Ukrainske skolebørn får nu deres hverdag på tre af Odenses folkeskoler

De ukrainske skolebørn i Odense startede skolelivet i trygge rammer med hinanden, men nu åbner der sig nye muligheder for at få en skolehverdag tættere på andre Odensebørn

Ombudsmanden blander sig i sag om utilfredshed med en skoleleder

Et forløb, hvor en ansatte og to mellemledere over for en kommunale leder havde udtrykt utilfredshed med en skoleleder på en skole, er endt på Ombudsmandens bord.

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen

Tilmeldingen er nu åben til årets skolecykeldyst, der med undervisningsmaterialer og sjove konkurrencer får børnene i gang med at cykle.

Ny podcast: Sådan kan lærere hjælpe et barn i sorg

I ny podcast fra Kræftens Bekæmpelse giver eksperter gode råd til lærere om børn og sorg. Podcasten skal hjælpe de mange lærere, der er usikre på, hvordan de bedst støtter elever, der oplever sygdom eller død i allernærmeste familie.

Børns Vilkår lancerer nyt rådgivningstilbud til unge over 15 år

Unge i alderen 15-24 står med flere valg og andre udfordringer end yngre børn – de flytter hjemmefra, vælger uddannelse og finder sig til rette i identitet og fællesskaber med andre unge. Derfor lancerer Børns Vilkår rådgivningstilbuddet HØRT

Færre skoler er socialt blandede - det gælder især privatskoler

Den blandede skole er kraftigt på tilbagetog. Særligt fri- og privatskolerne er blevet mindre blandede, det seneste årti, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.