Aktuelle nyheder - Undervisning & Læring

Nyt undervisningsmateriale inspirerer skoleelever til klimavenlige vaner

Madvarer, ny elektronik og tøjkøb er tre områder, der sætter et væsentligt aftryk på klimaet, og som samtidig fylder meget i hverdagen for mange elever i grundskolen.

Ny læseundersøgelse: Flere danske børn er svage læsere

Op mod hver fjerde danske elev i 4. klasse læser usikkert. Og gruppen af svage læsere er vokset.

Mindre skærm, mere søvn

Der var flest stemmer til forslaget Mindre skærm, mere søvn fra 8.F fra Grønnemose Skole ved den årlige Skolebyrådsdag i Gladsaxe.

Nyt undervisningsmateriale kæmper mod idealet om den perfekte krop

Skoleelever skal fokusere på alt det, som kroppen kan - og mindre på, hvordan den ser ud. Det skal et nyt undervisningsmateriale om kropsidealer, selvværd og bevægelsesglæde hjælpe dem til.

Vær med til at lære børn om brand

Igen i år sætter Beredskabsstyrelsen, TrygFonden og Danske Beredskaber fokus på brandforebyggelse i landets grundskoler med kampagnen ”Lær børn om brand” i uge 40 – skal I være med?

Nyt værktøj hjælper elever til at tage del i den grønne omstilling

Projektbaseret klimaundervisning er godt for elevers læring, men det er svært for folkeskolelærere at vurdere elevernes fremskridt.

Stor donation til projektet skolestarthjælp

EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6. mio. kr. over 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Skolestartshjælp.

Nu skal Grammatip.com rette skoleelevernes stile

Lærerne sparer tid på det rutineprægede arbejde ved hjælp af ny teknologi.

Livet som flygtning sættes på skoleskemaet med ny animationsfilm

Røde Kors har lanceret en ny animationsfilm "Drøm". Filmen skal være med til at udvide børns forståelse af de humanitære konsekvenser af krig, konflikt og flugt.

Musik som mirakel for børn med autisme

Hvis dit barn er diagnosticeret med autisme eller ADHD og modtager specialundervisning, så vil vedkommende måske aldrig møde musik på skoleskemaet.

Den grønne omstilling skal inddrages i undervisningen

Ungeklimarådet udgiver anbefalinger særligt rettet mod uddannelsesområdet.

13.000 elever skal skabe energi

I år skal flere end 13.000 elever i 6.-7. klasse prøve kræfter med at finde innovative løsninger på energiudfordringerne.

Praksisfaglig undervisning fylder mindst i udskolingen

Praktisk undervisning fylder kun 12 % af undervisningen i dansk og 24 % af matematikundervisningen i udskolingen, mens det er markant mere udbredt i indskolingen.

Skolelærer modtager pris for at fremme nysgerrighed blandt elever

Skolelærer Helene Aakilde Lauridsen fra Gåsetårnskolen i Vordingborg er overbevist om, at hvis hun kan hjælpe børn og unge med at holde fast i deres medfødte barnlige nysgerrighed, skal de nok finde frem til løsninger på de 17 verdensmål.