Aktuelle nyheder - Undervisning & Læring

En bedre folkeskole opnås ved at lære af verdens bedste læseresultat

Resultatet er opnået af danske lærere i indskolingen, inklusiv mig selv, siger forfatter Ingegerd Jenner Løth og fortsætter:

Nyt materiale skal gøre børn klogere på plastikkrisen og de gode løsninger

Der er udkommet nyt materiale fra Plastikhelteskolen, som en særlig julegave til danske skolebørn og deres lærere.

Fyrværkerisikkerhed på skoleskemaet

I disse uger er der fyrværkerisikkerhed på skoleskemaet i mange skoler - og der er god brug for undervisningen.

8.000 skoleelever på den digitale skolebænk

I år har flere end 8.000 elever over hele landet deltaget i Telenors årlige undervisningsforløb #digitalpænt, der sætter digital dannelse på skoleskemaet.

Ingen kompromisser på læsetræning til ordblinde

Firmaet FrontRead ser et stadigt stigende antal elever, der bliver testet ordblinde, men de rette værktøjer og ressourcer følger ikke nødvendigvis med.

Mathias har tid til både sport og skole

Mathias Lykke går i 9. klasse og er i gang med 3. år i en Team Danmark Talentklasse, i dag føler han sig som en mere fokuseret og dygtigere elev samtidig med, at han er blevet betydeligt bedre til fodbold.

Tankevækkende fotos der ændrer verden

Statens Naturhistoriske Museum har for tredje gang fotoudstillingen Wildlife Photographer of the Year.

Danmarks dygtigste mikroforskere

65 elever i 0.-2. årgang på Skolen på Grundtvigsvej har været så dygtige til at udforske de små dyr i naturen, at de mandag blev kåret som vindere i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2022.

Opgaverne til Naturfagsmaraton 2023 er frigivet

Håb og handlekraft er i højsædet - når børn landet over løser reelle naturfaglige problemer

Nyt samarbejde med fokus på naturvidenskab og teknologi

En ny samarbejdsaftale der er indgået mellem Naturvidenskabernes Hus og Ballerup Kommune skal bidrage til et endnu stærkere skole-virksomhedssamarbejde, og det er godt nyt for både kommunens elever, lærere og virksomheder.

Tag kroppen i brug i naturfagsundervisningen

Eleverne tænker bedst, hvis de tænker med deres kroppe. Forsker Magdalena Kersting giver tre bud på, hvordan lærere kan hjælpe elever med at bruge deres kroppe i den videnskabelige fornufts tjeneste

Elevers interesse for naturfag styrkes ved at arbejde med projekter fra virkeligheden

Læringsmodellen LEAPS viser positive resultater, når det kommer til at styrke elevernes interesse både for naturfag specifikt og for skolen generelt. Det fremgår af en rapport fra forskere på Aalborg Universitet (AAU)

Højtlæsning i hjemmet gavner især børn med adfærdsproblemer

Ny forskning viser, at højtlæsning i hjemmet virker forskelligt på børn. Hyperaktive børn har næsten intet sprogligt udbytte af højtlæsningen, mens børn med adfærdsproblemer kan fordoble deres sproglige udbytte, hvis de læser meget med deres forældre.

Nyt Instagram-medie fortæller historier fra udviklingslande med hjælp fra lokale mobiljournalister

Det er unge lokale, mobiljournalister fra Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika, der vil publicere visuelt stærke historier på mediet Tingenes Verden. Mediet udkommer på egen hjemmeside og Instagram og vil vise verdens udvikling på godt og ondt

Ny undersøgelse: Danske folkeskoleelevers interesse for naturvidenskab er faldende

Analyse Danmark har sammenlignet interessen for STEM-fagene anno 2022 med interessen for fem år siden. Tallene viser en klar nedadgående tendens.

Bæredygtig udvikling på skoleskemaet skal sikre fremtidens grønne arbejdskraft

Børn og unge er fremtidens arbejdskraft, og derfor er det afgørende at sætte bæredygtig udvikling på skoleskemaet. Et storstilet samarbejde skal udvikle digitale løsninger og sikre, at den grønne omstilling bliver en del af skoleundervisningen

Talentspejdere til usikre og skoletrætte unge

Odense Kommune indgår samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne. Organisationens mentorer støtter usikre eller skoletrætte unge fra 7.-9. klasse. Målet er, at de unge får tro på sig selv og lige chancer for at få en ungdomsuddannelse.

Nyt undervisningsmateriale om krig

Børn og unge skal have faktabaseret viden om krig. Blandt andet for at sikre, at bekymringer og spørgsmål om krig, som den aktuelle i Ukraine, bliver imødegået. Sådan lyder det fra Røde Kors og forlaget Alinea+

De yngste skoleelever i Odense skriver 1000 nye bøger til bibliotekerne

De mest populære børnebøger på bibliotekerne i Odense får nu konkurrence fra omkring 1000 nye børnebøger skrevet af lokale skoleelever, der har kastet sig ud i disciplinen: At være forfatter.

Robotsnak rykker ind i 4. klasseværelserne i Odense

Har robotter følelser? Og hvad nu hvis ens lillebror er en robot? Det er svære spørgsmål, som Odenses 4. klasse-elever nu kommer til at forholde sig til i kølvandet på premieren på en ny biograffilm, Robotbror.

Ny bog: Hvem påvirker barnet?

Børns sociale liv er ikke blevet udforsket nok, siger børnepsykolog John Aasted Halse. Der i sin nye bog forsøger at hjælpe forældre med at forstå deres børn som sociale individer og kammeraternes påvirkning af børnenes sociale liv og tilknytning

GoTutor overtager Learny

Sponsoreret Indhold: Det bliver Lindhardt og Ringhof, der er en del af Egmont-koncernen som overtager undervisningsplatformen Learny

Digitale læremidler indkøbt centralt skaber debat

Kan man indkøbe digitale læremidler centralt og stadig give lærerne metodefrihed? Ja, mener man hos Greve Kommune

Podcast skal lære skoleelever om de 17 verdensmål

Det FN-stiftede medie 'Verdens Bedste Nyheder' står bag ny podcast om klimaudfordringerne og verdensmålene til børn og unge. Podcasten består af 5 afsnit med tilhørende undervisningmateriale.

Kemikalier bør ikke være på mode

Hver anden ung går ikke op i, om der er kemi i det tøj, de køber. Derfor skal en ny kampagne fra Miljøstyrelsen klæde de unge på til at tage mere bæredygtige valg. Kampagnen er målrettet afgangselever og unge op til 22 år.