Hurtigt internet skal forebygge IT-knas i undervisningen
#### Undervisning er blevet meget digital og bliver kun mere og mere digital. F.eks. har coronakrisen vist, hvor brugbar og nødvendig digital undervisning kan være.
#### Undervisning er blevet meget digital og bliver kun mere og mere digital. F.eks. har coronakrisen vist, hvor brugbar og nødvendig digital undervisning kan være.
Antallet af nye studerende på landets læreruddannelser er faldet med 11 procent siden sidste år. Det bekymrer formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, der vil sætte ind med handlingsplan, der skal vende udviklingen.
I år har 2.588 ansøgere søgt læreruddannelsen som deres førsteprioritet. Læreruddannelsen har dermed modtaget 12 pct. færre førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Dansk Industri er bekymret over udviklingen.
Ny forskning viser, at højtlæsning i hjemmet virker forskelligt på børn. Hyperaktive børn har næsten intet sprogligt udbytte af højtlæsningen, mens børn med adfærdsproblemer kan fordoble deres sproglige udbytte, hvis de læser meget med deres forældre.
Det er unge lokale, mobiljournalister fra Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika, der vil publicere visuelt stærke historier på mediet Tingenes Verden. Mediet udkommer på egen hjemmeside og Instagram og vil vise verdens udvikling på godt og ondt
Analyse Danmark har sammenlignet interessen for STEM-fagene anno 2022 med interessen for fem år siden. Tallene viser en klar nedadgående tendens.
Børn og unge er fremtidens arbejdskraft, og derfor er det afgørende at sætte bæredygtig udvikling på skoleskemaet. Et storstilet samarbejde skal udvikle digitale løsninger og sikre, at den grønne omstilling bliver en del af skoleundervisningen
Skal vi i Danmark dæmme op for den truende lærermangel, er det ikke nok at finde forklaringer på, hvorfor lærere forlader jobbet. Ny forskning retter i stedet blikket mod, hvad der får lærere til at blive i lærerprofessionen.
Partierne bag aftalen er enige om, at transporttiden – i stedet for lodtrækning – bliver afgørende for, hvilket gymnasium de unge bliver optaget på i de såkaldte fordelingszoner omkring de større byer
Odense Kommune indgår samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne. Organisationens mentorer støtter usikre eller skoletrætte unge fra 7.-9. klasse. Målet er, at de unge får tro på sig selv og lige chancer for at få en ungdomsuddannelse.
Børn og unge skal have faktabaseret viden om krig. Blandt andet for at sikre, at bekymringer og spørgsmål om krig, som den aktuelle i Ukraine, bliver imødegået. Sådan lyder det fra Røde Kors og forlaget Alinea+
De mest populære børnebøger på bibliotekerne i Odense får nu konkurrence fra omkring 1000 nye børnebøger skrevet af lokale skoleelever, der har kastet sig ud i disciplinen: At være forfatter.
Har robotter følelser? Og hvad nu hvis ens lillebror er en robot? Det er svære spørgsmål, som Odenses 4. klasse-elever nu kommer til at forholde sig til i kølvandet på premieren på en ny biograffilm, Robotbror.
Det er ikke lykkedes at nå den politiske målsætning om, at 25 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.
Et bidrag til den naturfagsdidaktiske diskurs i Danmark