Skoler får nye muligheder for at rykke undervisningen udendørs
En ambitiøs ny satsning fra Villum Fonden åbner nu døren for, at danske grundskoler kan etablere innovative udendørs læringsmiljøer.
En ambitiøs ny satsning fra Villum Fonden åbner nu døren for, at danske grundskoler kan etablere innovative udendørs læringsmiljøer.
Odense Bibliotekerne har modtaget en bevilling på 750.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen til et nyt samarbejdsprojekt med kommunens folkeskoler.
En skole i Arizona har fået godkendt et kontroversielt uddannelseseksperiment, hvor kunstig intelligens skal erstatte menneskelige lærere i to timer dagligt.
DR P1's program "Klog på Sprog" og Dansk Sprognævn har kåret "fedtemøg" som årets ord 2024.
En ny international undersøgelse, TIMSS 2023, kaster et kritisk lys på matematikundervisningen i danske folkeskoler.
Ny forskning viser, at en målrettet sprogindsats i børnehaven kan have langvarige positive effekter på børns udvikling – særligt for børn fra familier med kort uddannelsesbaggrund.
Center for Undervisningsmidler (CFU) har lanceret en ny og moderniseret version af deres populære læremiddelplatform mitCFU.
En ny undersøgelse fra Medierådet for Børn og Unge viser, at over halvdelen af danske forældre er skeptiske over for børns brug af kunstig intelligens (AI).
Nye resultater fra den internationale ICILS-undersøgelse 2023 afslører en bekymrende udvikling i danske 8.-klasseelevers digitale færdigheder.
Det har længe været en udbredt opfattelse, at børn er hurtigere til at lære nye færdigheder end voksne.
Villum Fonden har bevilget næsten 30 millioner kroner til at forbedre natur/teknologi-undervisningen i landets folkeskoler.
Et ambitiøst nyt forskningsprojekt fra TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus Universitet vil undersøge, hvordan man mest effektivt kan identificere og støtte børn med svage sprogkompetencer.
Den prestigefyldte konkurrence "DM i Fagene" har taget hul på sin niende udgave med en markant udvidelse af discipliner, takket være en betydelig støtte fra Novo Nordisk Fonden.
Danmarks lovgivning giver forældre ret til at vælge hjemmeundervisning som alternativ til folkeskolen
Danmarks 9. klasse-elever opnåede i 2024 det svageste læseresultat i over et årti med et karaktergennemsnit på 5,5 i læseprøven.