Nyt system for elever med ADHD/ADDMed Bubbles-systemet kan læreren og eleven kommunikere direkte til hinanden.

Nyt system for elever med ADHD/ADD

Over alt på landets skoler er der elever med ADHD eller ADD, som ikke kan koncentrere sig i timerne.

Halvdelen af dem forlader folkeskolen med dumpekarakterer, og under 20 procent af unge med ADHD påbegynder ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en ungdomsuddannelse.

Derfor har virksomheden Bubbles udviklet et system, der gør det muligt for den enkelte elev at lukke sig inde i sin egen lydtætte læringsboble, hvor man kun hører læreren.

Teknologien bag systemet har allerede sikret Bubbles Europa- og verdensmesterskabet i entreprenørskab, og nu har de to stiftere af virksomheden fået Louise Herping Ellegaard og ex-løve Tommy Ahlers med i ejerkredsen i seneste udgave af Løvens Hule.

Den blot 21-årige Nicklas Stokholm og 20-årige Christian Ørum var allerede i gymnasiet i fuld gang med at støbe kuglerne til det, der nu er på vej til at blive en god forretning.

Bubbles har selv udviklet og skabt hele det lydtætte læringssystem, der foreløbigt anvendes i 17 kommuner rundt om i landet.

Og selvom Bubbles tidligere har fået købstilbud fra 11 forskellige lande, sagde de efter en intens budkrig i Løvens Hule ja tak til en investering på 800.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard og ex-løve Tommy Ahlers for 20 procent af virksomheden.

Bubbles fjerner et enormt problem i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor elever med ADHD eller ADD har svært ved at koncentrere sig på grund af støj, uro og snak på kryds og tværs af bordene.

Med Bubbles-systemet kan læreren og eleven kommunikere direkte til hinanden, og eleven kan samtidig lukke alt anden støj ude med undtagelse af læreren.

Læreren kan endda vælge udelukkende at give en besked til de elever, der er koblet op på fordybelseszonen i Bubbles, og det hele er muliggjort ved hjælp af avancerede mikrofoner samt hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Bubbles har tidligere vundet guld i Europamesterskabet for entreprenørskab foran deltagere fra 40 andre lande.

Og i sommeren 2021 vandt Bubbles verdensmesterskabet i entreprenørskab foran hele 1,2 millioner andre virksomheder.

Bubbles løb derudover med syv ud af otte særpriser – i samme uge, som Nicklas Stokholm og Christian Ørum fik studenterhuen på.

Hidtil har Bubbles sagt nej tak til de mange investorer, der har banket på døren, og den del af forretningen har således ikke handlet om kapital, men om "kloge" investorer.

Lige netop den cocktail fik de to Bubbles-stiftere til at takke ja til Louise Herping Ellegaards og Tommy Ahlers' bud på 20 procent af virksomheden i seneste udgave af Løvens Hule.

- Det kan lyde flot at takke nej til en investor, der står klar med masser af risikovillig kapital. Vi har imidlertid ikke følt, at nogen af tilbuddene var det helt rigtige for os.

Louises erfaring fra Clio og Tommy Ahlers' investeringsprofil er dog lige præcis det, der gør, at vi valgte at lukke døren op.

At vi så endte med en værdisætning, der er højere end den, vi selv kom med, er jo bare en ekstra bonus.

Vi tror meget på, at vi nu har et team og en investorkreds, der for alvor kan sætte Bubbles på landkortet. Også internationalt.

Det er vi meget spændte på og beærede over, siger CEO Nicklas Stokholm, der sammen med Christian Ørum udgør founder-teamet i Bubbles.

Nicklas Stokholm og Christian Ørum udviklede oprindeligt systemet, fordi Christians søster var diagnosticeret med ADHD og autisme og blev overflyttet til en specialklasse.

Hun gik ofte ulykkelig hjem fra skole, fordi støjniveauet i klassen var en kæmpe udfordring for hende, og hun endte med helt at forlade skolen og få hjemmeundervisning

- Første gang jeg hørte om Nicklas og Christian, var da jeg var med til at uddele Mikrolegatet fra Fonden for Entreprenørskab til dem.

Allerede dengang var jeg imponeret over deres ædle mission om at gøre læring tilgængelig for alle i et klasselokale.

Så da de kommer ned ad trappen i Løvens Hule og giver sæsonens bedste pitch, var jeg helt solgt.

Det er sjældent at møde et founder-team som Nicklas og Christian, hvor drivkraften ikke nødvendigvis er penge, men det at løse et enormt problem i uddannelsessystemet.

Det vidner meget tydeligt om, at vi står med en helt særlig virksomhed, som vi nu skal hjælpe godt videre og ud i alle landets kommuner og grundskoler, siger Louise Herping Ellegaard, der i den seneste udgave af Løvens Hule satte sig på 20 procent af Bubbles sammen med Tommy Ahlers. Også selvom Bubbles afviger lidt fra hans investeringsfokus:

- Min klare mission som gæst i årets udgave af Løvens Hule er at fokusere på investeringer i startups, der på den ene eller anden måde fokuserer på den grønne omstilling.

Den strategi udfordrede Nicklas og Christian, og jeg endte med at investere i dem sammen med Louise. Der er to årsager til, at jeg lavede en enkelt undtagelse til mit fokus.

Bubbles har et vildt godt produkt, der gør det muligt for nogle børn, der har det svært, at være med i en almindelig klasse og følge med på lige fod med de andre.

Og så er Nicklas og Christian meget imponerende som iværksættere - det kunne jeg ikke stå for, siger ex-Løve og investor Tommy Ahlers.

Bubbles er abonnementsbaseret, og skolerne tegner sig for enten et eller tre år.

-rh

13/2 2023