Læreruddannelsen i Hillerød er klar til sommeroptag

Læreruddannelsen i Hillerød er klar til sommeroptag

Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt læreruddannelsen på Campus Hillerød, der dermed kan åbne for nye studerende allerede til sommer

Da den nye SVM-regering i midten af december præsenterede sit regeringsgrundlag, fremgik det med en kort bemærkning, at den tidligere udflytningsaftale om uddannelsespladser bliver justeret.

Nu er det ikke længere et krav, at landets professionshøjskoler skal udflytte studiepladser på lærer-, pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne.

Det er selvsagt en ny melding i forhold til den tidligere politiske aftale fra marts 2022, hvor Københavns Professionshøjskole skulle udflytte 400 studiepladser på de fire store uddannelser, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ikke generelt mangler nye studiepladser – men derimod studerende.

Ikke desto mindre er det vores vurdering, at der er grundlag for en læreruddannelse i Hillerød, hvor vi har haft et glimrende samarbejde med kredsen af kommuner i området.

Nu skal vi have på plads, at regeringen sikrer et bæredygtigt økonomisk grundlag", siger Stefan Hermann.

Han forventer, at regeringen stadig lever op til sit ansvar om at investere i lokale uddannelser.

Dekan mærker lokal opbakning

På den korte bane har Københavns Professionshøjskole som en del af udflytningsaftalen arbejdet hen imod at åbne en læreruddannelse på Campus Hillerød allerede i sommeren 2023, og de planer kan føres ud i livet, da Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har godkendt uddannelsen.

- Vi mærker en stor opbakning til en ny læreruddannelse i Hillerød fra de ni nordsjællandske kommuner.

Ikke mindst pga. den store lærermangel på deres lokale folkeskoler.

Så vores ambition er at oprette et hold på Campus Hillerød til sommer.

Der hviler derfor også et stort ansvar på os og vores meduddannere i de ni kommuner for at oplyse og gøre vores nye tilbud så attraktivt, at vi får tilstrækkeligt med ansøgere til uddannelsen, siger dekan Jakob Harder fra det Lærerfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole og fortsætter:

- Man skal ganske enkelt rundt og prikke samtlige ikke-uddannede lærere i de nordsjællandske folkeskoler og forklare dem, at der åbner en ny læreruddannelse lige om hjørnet.

Og så skabe de bedst mulige rammer for dem, så de får lyst til at begynde på uddannelsen".

 En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at knap hver fjerde lærer i Nordsjælland ikke har en læreruddannelse. Det er den højeste andel af ikke-uddannede lærere i hele landet.

-rh

8/2 2023