Fem kilometer ny cykelsti skaber tryghed på AalborgvejCykelstien mellem Stenholt og Nr. Knudstrup er nu klar til at tage i mod cyklister. Foto: Vejdirektoratet.

Fem kilometer ny cykelsti skaber tryghed på Aalborgvej

Vejdirektoratet er netop blevet færdig med at anlægge to nye dobbeltrettede cykelstier på Aalborgvej syd for Nørre Knudstrup i Silkeborg Kommune.

Cykelstierne skal sikre en bedre fremkommelighed, øge trygheden og sikkerheden for cyklisterne i området.

Strækningen mellem Stenholt og Nørre Knudstrup har tidligere ikke været særlig velegnet for cyklister, da de har været nødt til at dele vejen med biler og lastbiler.

Men det er der nu lavet om på, idet de to dobbeltrettede cykelstier på Aalborgvej, der gik i anlæg i starten af 2023, netop er blevet færdige.

Dermed er trafiksikkerheden nu blevet øget markant med bedre fremkommelighed og større tryghed til glæde for områdets cyklister.

Peter Lund Hansen, der er projektleder i Vejdirektoratet, fortæller, at han glæder sig over at have afleveret de to cykelstier, og håber på, at det forhåbentligt betyder, at endnu flere vælger cyklen til mellem Stenholt og Nørre Knudstrup.

- Cykelforholdene har længe ikke været optimale på strækningen mellem Stenholt og Nørre Knudstrup.

Derfor er det også glædeligt, at vi med de to nye cykelstier har fået skabt gode og sikre forhold, som gør, at cyklisterne nemt og sikkert kan frem komme og tilbage.

Vi håber, at de forbedrede forhold fremover vil øge antallet af cyklister, nu da det er blevet mere sikkert for både skolebørn, pendlere og andre at tage cyklen.”

Den ene cykelsti løber langs vestsiden af Aalborgvej fra Nørre Knudstrup og ca. 2,7 kilometer sydpå, og den anden løber langs østsiden fra Kompedalvej og ca. 2,4 kilometer ned til krydset ved Christianshøjvej/V. Christianshøjvej.

Mellem de to cykelstier er der etableret en stitunnel, der forbinder de to cykelstier og som dermed fører cyklisterne sikkert under Aalborgvej. Begge de dobbeltrettede cykelstier er anlagt med en bredde på 2,5 meter og er placeret bag en grøft.

-rh

7/11 2023