Danske forældre er skeptiske over for børns brug af kunstig intelligens
En ny undersøgelse fra Medierådet for Børn og Unge viser, at over halvdelen af danske forældre er skeptiske over for børns brug af kunstig intelligens (AI).
Hele 51% af forældrene til børn mellem 5-16 år mener ikke, at børn bør bruge AI-teknologi.
Undersøgelsen, der er baseret på 1.014 forældrebesvarelser og gennemført af Epinion i 2024, afslører et paradoks: Mens 74% af forældrene anerkender, at kunstig intelligens bliver en vigtig del af fremtiden, føler næsten halvdelen sig utrygge ved teknologien.
På trods af at 70% af forældrene er optagede af deres børns brug af AI, viser undersøgelsen, at over halvdelen kun sjældent eller aldrig taler med deres børn om emnet.
Dette sker samtidig med, at 75% af forældrene efterspørger mere viden om de AI-tjenester, som deres børn bruger eller kommer til at bruge.
Børns AI-vaner
Undersøgelsen peger på, at det særligt er forældre til børn mellem 9 og 16 år, der forventer, at deres børn bruger AI-baserede tjenester.
De mest populære platforme blandt børnene er ifølge forældrene ChatGPT og Snapchats MyAI, og tjenesterne bruges primært til underholdning og skolearbejde.
Det er værd at bemærke, at 60% af de adspurgte forældre selv har prøvet at bruge kunstig intelligens, hvilket giver dem et grundlag for at vurdere teknologiens muligheder og begrænsninger.
Medierådet understreger vigtigheden af, at forældre forholder sig aktivt til børnenes digitale liv og indleder dialog om potentielle udfordringer ved brugen af kunstig intelligens.
-rh