Aktuelle nyheder - Undervisning & Læring

Podcast skal lære skoleelever om de 17 verdensmål

Podcast skal lære skoleelever om de 17 verdensmål

Det FN-stiftede medie 'Verdens Bedste Nyheder' står bag ny podcast om klimaudfordringerne og verdensmålene til børn og unge. Podcasten består af 5 afsnit med tilhørende undervisningmateriale.

Del artiklen på

Det kan være svært at forstå en global problemstilling, som vedrører os alle - også, og måske mest endda, børn og unge. En ny podcastserie udgivet af Verdens Bedste Nyheder vil fremlægge, konkretisere og forsøge at besvare de alvorlige problemstillinger, som verdenssamfundet står overfor.

 

Ægte beslutningstagere i børnehøjde

Fokus for podcasten er forståelse og indsigt for børn og unge, med deltagelse af de ægte beslutningstagere, og uden at tale hen over hovedet på de unge lyttere. Under ledelse af Matias Lang Sørensen, vil ambassadørerne i podcasten interviewe politikere m. fl. og forsøge at finde svar på, hvordan vi når verdensmålene i tide. 

I serien interviewer Matias Lang Sørensen blandt andre tidligere klimaminister, Connie Hedegaard, og professor og FN-ekspert, Katherine Richardson, hvis hjertesag og job begge drejer sig om at sikre et sundere klima for de efterfølgende generationer.

Begge deltagere er utålmodige på klimamålene og synes, at udviklingen er for langsom. De fem afsnit bærer tydeligt præg af, at det er de virkelige eksperter, der sidder bag mikrofonerne og diskuterer alvorlige sager på et niveau, hvor alle kan få større indsigt i klimaudfordringerne og de 17 verdensmål.

 

Lyt, spil og lær

Emnet for hvert afsnit vil skifte fra gang til gang og tage udgangspunkt i både koncepter og hverdagscsenarier, som børn og unge kender til og/eller har hørt om. Temaer såsom genbrug af byggeaffald, ligestilling, forbrugsmønstre, herunder madspild, og meget mere vil være på agendaen i afsnittene, som varer ca. 20 minutter i gennemsnit.

Til hvert af de fem afsnit af podcasten vil der også være adgang til en række undervisningsmaterialer. Materialerne består blandt andet af et spil 'Verdensmåls-roulette' og mulighed for at lave sin egen podcast om et selvvalgt emne.

Eleverne på 7.-10. klassetrin har endvidere mulighed for at indsende deres egen podcast og deltage i DM i Skolepodcast. Undervisningsmaterialerne har både til formål at understøtte den nye viden, som elever opnår via podcasten samt at motivere de unge til at bruge forskellige medier og platforme på en ny måde.

 

Lyt til episoderne her:

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Podcasts
Lyt på Google Play

 

- asc

Læs mere om Undervisning & Læring

24/11 2021