Aktuelle nyheder - Undervisning & Læring

BibMedia er SKI-leverandør på undervisningsmaterialerEksempel på en plastet bog klargjort med etiket med chip

BibMedia er SKI-leverandør på undervisningsmaterialer

SPONSORERET INDHOLD: Det lykkedes igen BibMedia at vinde SKI-udbuddet på taskebøger og klassesæt. Der er i dag 67 kommuner, der har mulighed for at indkøbe færdigklargjorte undervisningsmaterialer til en høj kvalitet og attraktive priser

Del artiklen på

BibMedia var også leverandør på den hidtidige aftale for taskebøger og klassesæt, og virksomheden har derfor mange års erfaring med at levere klargjorte undervisningsmaterialer til landets skoler. Aftalen gik i drift den 10. oktober 2020.

BibMedias direktør René Milholt oplyser, at den største brug af aftalen ligger fra medio april til ultimo september, hvor skolerne indkøber materialer til det kommende skoleår.

-Der har gennem adskillige år været stor interesse for at få klargjort skolernes undervisningsbøger med plast og monteret med stregkode, da bøgerne beviseligt opnår en længere levetid. De matematik- og danskbøger, som eleverne flere gange dagligt tager op af skoletasken, ved vi, bliver udsat for meget slid, og hvis de ikke er klargjort med plast, vil bogens cover hurtigt komme til at se slidt ud, mener René Milholt.

- Ved at få klargjort bøgerne vil skolen kunne sikre bøgerne en længere levetid på ca. 3 år, og dermed i sidste ende gavne skolens ressourcer til brug for andre formål, tilføjer han.

BibMedia klargør årligt ca. 1.000.000 bøger til danske kunder, hvoraf ca. 125.000 af disse er undervisningsmaterialer.

René Milholt fortæller, at BibMedia har indkøbsaftaler med landets undervisningsforlag, også de nye, der hvert år kommer til. Ved at bestille gennem BibMedia, behøver skolerne kun at bestille bøgerne ét sted og slipper for besværet med at skulle logge på de forskellige forlags webshops og foretage registrering af skolens institutionsnummer. Det sparer medarbejderne en del tid.

- En anden og helt klar fordel ved at bestille skolens taskebøger og klassesæt gennem BibMedia er, at alt bestillingsarbejde hos skolerne kan ske i bibliotekssystemet Cicero, og udveksling af data mellem skolen og BibMedia sker elektronisk”, påpeger René Milholt og fortsætter. ”Bestilte materialer med automodtagelse vil ved modtagelse på skolen kunne registreres i Cicero ved blot at scanne materialet, og den normale manuelle registrering af et unikt materialenummer overflødiggøres. Bestilling af bøger med automodtagelse har været benyttet af de danske folkebiblioteker siden 2012.

René Milholt fortæller yderligere, at BibMedia oplever at skolerne har travlt lige op til de går på sommerferie, og bestilling af materialer til det kommende skoleår er måske den sidste opgave, der bliver foretaget. Hos BibMedia er de vandt til, at de materialer, som ikke kan nå at blive leveret til skolen, inden den lukker ned for sommeren. De vil blive opbevaret på deres lagre i Herlev og Odense og sendt ud i ugen op til, at skolerne starter op på det nye skoleår. Skolerne skal derfor ikke bekymre sig om, at materialerne kan ligge i transit mellem forlag og skole og ikke være klar til brug fra første skoledag.

På SKI-aftalen har BibMedia som leverandør forpligtet sig til at kunne levere klargjorte taskebøger og klassesæt på 13 arbejdsdage, mens bøger, der bestilles uden nogen form for klargøring, leveres på 7 arbejdsdage.

Klargøring af taskebøger og klassesæt

Ved klargøring af taskebøger og klassesæt foretager BibMedia en klargøring af materialet med PVC-frit plastfolie, som trækkes ud over bogen på en plastmaskine. Plasten bliver ved denne proces monteret på en ensartet måde, der sikrer et flot produkt uden luftbobler. Det er deres erfaring, at plastede undervisningsbøger har en længere levetid på ca. 3 år, og at de er beskyttet langt bedre end den typiske bogindbinding med tyndt papir, som eleverne selv kan foretage.

 

BibMedias produktionschef Henrik Andersson udtaler, at det er en billig "forsikring" at lade sine materialer klargøre med plast, da den forlængede levetid på ca. 3 år svarer til ca. DKK 5,00 pr. år. En undervisningsbog koster typisk i niveauet DKK 160 - 225, hvorfor en kortere levetid på sigt giver øgede udgifter til materialeindkøb.

På bogen monteres der en bibliografisk etiket med stregkode, eventuelt med chip, som indeholder de data om materialet, som gør det let for skolens personale at foretage indgangskontrol og beholdningsregistrering i Cicero. De etiketter, der monteres, har skolen mulighed for at være med til at designe, således at skolenavn og logo fremgår af etiketten, og det er dermed synligt, at materialet tilhører den pågældende skole.

 

Mulighed for at sende jeres bøger til klargøring

Hos BibMedia er de klar over, at der er skoler, som ikke er tilmeldt SKI-aftalen, men som alligevel kan have et behov for at få deres bøger klargjort. Der er mulighed for at tage kontakt for at få en individuel aftale, der matcher den enkelte skoles behov. BibMedia har aftaler med en lang række skoler, som selv vælger at indkøbe undervisningsbøgerne og derefter sender disse til klargøring. Denne proces er dog ofte mere langsommelig, da bøgerne måske i første omgang skal en tur forbi skolen, inden de blive fremsendt til klargøring hos BibMedia.

 

Bøger til skolebiblioteket

Foruden taskebøger og klassesæt leverer BibMedia også udlånsbøger til skolebiblioteket. Også de kan plastes og klargøres med stregkode og chip og med præcis de samme fordele, som for undervisningsmaterialerne.

 

Fakta om BibMedia

  • Privatejet virksomhed
  • Klargør ca. 1.000.000 bøger årligt
  • Administration beliggende i Herlev og produktion i Odense
  • Har ca. 55 fuldtidsansatte
  • Sælger herudover film, spil, musik og lydbøger samt en række relaterede services

Læs mere om Undervisning & Læring

13/9 2021