Aktuelle nyheder - Skolen

Skoler ombygger og får moderne læringsmiljøerUdskolingselever fra Søholmskolen

Skoler ombygger og får moderne læringsmiljøer

Renovering og ombygning af Søholmskolen og Ravnholm Skole er politisk godkendt, og nye læringsmiljøer er på vej til elever i udskolingen.

Del artiklen på

Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune har besluttet at igangsætte to byggeprojekter på henholdsvis Søholmskolen og Ravnholm Skole.

De to skoler står nu foran en større renovering og ombygning og kan om godt et år byde de ældste elever indenfor i nye, moderne læringsmiljøer.

På både Søholmskolen og Ravnholm Skole er udskolingseleverne i dag fordelt på begge skolers to afdelinger.

Med byggerierne indrettes nye læringsmiljøer til de to skolers udskolingselever. For Søholmskolen betyder det, at udskolingseleverne samles på afdeling Toftevang, og for Ravnholm Skole samles udskolingseleverne på afdeling Nærum.

Nye læringsmiljøer styrker faglighed og fællesskab

Indretningen af udskolingsmiljøerne gør op med de traditionelle klasselokaler og bygger på en campus-struktur med fire åbne fagområder for henholdsvis de matematiske-naturfaglige fag, de humanistiske fag og værkstedsområde.

Der bliver et område til fremmedsprogsundervisning, et til madlavning, og de udendørs aktivitets- og læringsmiljøer i tilknytning til udskolingen bliver moderniseret.

Formand for Børne- og Skoleudvalget Anne Christiansen (L) siger:

- Jeg glæder mig meget til at vi kan samle udskolingseleverne på Søholmskolen og Ravnholm Skole på afdelingerne Toftevang og Nærum.

Samlingen vil give eleverne bedre mulighed for faglige og sociale fællesskaber. De vil få gode fysiske rammer, der kan understøtte en projektorienteret, differentieret og virkelighedsnær undervisning.

På Søholmskolen begynder byggeriet i starten af februar 2023 og forventes færdigt ved udgangen af 2023. Ravnholm Skoles ombygning indledes i starten af marts 2023 og forventes klar i begyndelsen af 2024.

Fakta

I dag er der udskoling på begge Søholmskolens afdelinger, Toftevang og Bistrup. Med ombygningen samles udskolingen fra 7. til 9. klasse på afdeling Toftevang med fire spor og plads til op til 440 elever.

På Ravnholm Skole, der består af afdelingerne Nærum og Vangebo, samles udskolingen fra 7. til 9. klasse på afdeling Nærum med fire spor og plads til op til 330 elever.

Byggeprojekterne har været i udbud siden april 2022, og valget af entreprenør er truffet ud fra tildelingskriteriet ”Bedste forhold mellem pris og kvalitet”.

Valget er faldet på entreprenørvirksomheden Elindco, som har solid erfaring med renovering, til- og ombygning af skoler og læringsmiljøer, herunder erfaring med skoler i drift.

-rh

Læs mere om Skolen

5/1 2023