Aktuelle nyheder - Skolen

Skoleelever vil lære at være gode kammerater

Skoleelever vil lære at være gode kammerater

Frygten for at blive uvenner og stå udenfor eller komme til at mobbe nager på alle grundskolens klassetrin. Derfor vil eleverne lære, hvordan man begår sig bedre over for hinanden. Det viser ny undersøgelse.

Del artiklen på

Grundskolens elever vil de allerhelst undervises i at omgås hinanden på en god måde.

Det viser en omfattende undersøgelse, som Epinion har gennemført for Alinea+, der udgiver undervisningsmaterialer til grundskolen.

Over 1.000 elever på tværs af landet og klassetrin har svaret på undersøgelsen, og af det emne, som allerflest, nemlig 41%, gerne vil lære om i næste skoleår er, hvordan de skal opføre sig over for hinanden. I indskolingen er det over halvdelen, der vil undervises i godt kammeratskab.

Christian Brund, der er engagementschef i Alinea+, kalder resultatet opmuntrende.

- Det viser, at eleverne føler et stort ansvar over for, at alle har det godt og føler sig trygge i skolen, siger han.

Gratis trivselsmateriale til at genstarte klassens fællesskab

Alinea+ driver blandt andet den digitale undervisningsportal, Forstå.dk, som indeholder gratis undervisningsmateriale udviklet sammen med organisationer og virksomheder. Her finder man flere forløb, der netop retter sig mod trivslen i skolen. Og de er efterspurgte, siger Christian Brund.

- Når eleverne kommer tilbage efter sommerferien, skal de altid lige finde deres ben igen, og typisk har nogle af dem taget et udviklingsspring, der rykker lidt på klassens balance. På Forstå.dk finder lærerne godt og gratis materiale til at genstarte fællesskabet i det nye skoleår, siger han.

Efter ønsket om et godt kammeratskab vil eleverne helst undervises i, hvordan vi får en bedre verden. Det siger hele 39%, og igen glæder tallene Christian Brund:

- Grundskolen er proppet med elever, der vil det gode, og som ser ud i verden. Kan lærerne vise eleverne, hvordan undervisningen er med til at gøre verden bedre, har de lydhøre elever.

-mo

Læs mere om Skolen

30/8 2022