Nyt storkøkken til skoleelever i København: Flere lækre og økologiske måltider på vej

Nyt storkøkken til skoleelever i København: Flere lækre og økologiske måltider på vej

Skolemadsordningen EAT tilbereder dagligt mad til skoleeleverne i Københavns Kommune. Nu er et nyt og større køkken på vej, der kan flerdoble produktionskapaciteten af mad til byens skolebørn.

I dag producerer EAT-køkkenet omkring 6.000 måltider dagligt til Københavns skolebørn.

Med det nye køkken vil produktionen blive flerdoblet, hvilket muliggør at imødekomme en langt større efterspørgsel i fremtiden.

Det nuværende EAT-køkken er beliggende i en 100 år gammel, nedslidt bygning, hvor udvidelse af kapaciteten er umulig.

I 2018 blev der derfor givet bevilling til at bygge et nyt storkøkken, som skal erstatte det eksisterende i De Gamles By.

I sommeren 2022 blev kontrakten med totalentreprenøren Elindco underskrevet, og opførelsen af det 3.080 m² store køkken blev igangsat.

Det nye EAT-køkken vil blive et af landets største økologiske køkkener, med minimum 90 procent økologiske råvarer.

Køkkenet er designet til store produktioner af primært plantebaseret mad, lavet fra bunden af økologiske ingredienser.

Fokus er på friske, lokale råvarer, effektivt produktionsflow, høj fødevaresikkerhed og et godt arbejdsmiljø.

Skolemaden vil have høj kulinarisk kvalitet, som balancerer børnenes favoritter med sund maddannelse. Elevinvolvering er en integreret del af programmet.

Køkkenet er designet med funktionalitet i fokus, men farvevalg og indretning af faciliteter afspejler EATs visuelle udtryk, kendt fra skolerne.

Den øgede kapacitet vil også muliggøre levering af mad til andre enheder i kommunen.

- Mad er en vigtig del af børns skolegang. Den giver næring og energi til undervisningen, men den er vigtig for fællesskabet og trivslen.

- Den er et samlingspunkt for eleverne, hvor de kan sætte tempoet ned, tale med hinanden og knytte venskaber. Opførelsen af det nye EAT-køkken giver endnu bedre mulighed for at lave lækker og klimavenlig mad.

- Det er endnu et skridt på vejen mod at blive danmarksmestre i børneliv, fortæller Jakob Næsager, børne- og ungdomsborgmester, Konservative.

Køkkenet forventes at stå klar til brug i foråret 2025.

-rh

11/6 2024