Aktuelle nyheder - Skolen

Ny pris til folkeskolelærer i Frederikssund

Ny pris til folkeskolelærer i Frederikssund

Sarah Phillips Hansen på Trekløverskolen i Frederikssund samarbejder med pensionister for at få flere børn til at cykle.

Del artiklen på

Det var med til at gøre hende til den første modtager af Cyklistforbundets og Alle Børn Cykler Alliancens nye pris Alle Børn Cykler Prisen.

Hvilken lærer i Danmark fortjener den helt nye pris, Alle Børn Cykler Prisen, der går til en lærer, der gør en helt særlig indsats for at få sine elever til at cykle?

Det spørgsmål stillede Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen i sommer, og nu er svaret fundet. Prisen går til Sarah Phillips Hansen, der er lærer på Trekløverskolen afd. Falkenborg i Frederikssund.

Landet over har forældre, kollegaer, skoleledere og andre kunnet indstille lærere til prisen. Sarah Phillips Hansen fik dobbelt op, da to forskellige personer havde indstillet hende.

Hun får prisen, fordi hun bl.a. er lykkedes med at etablere et samarbejde med lokale cykelinteresserede pensionister, som nu kommer og hjælper med cykeltræning i indskolingen.

Prisen blev ved et overraskelsesarrangement uddelt på Sarah Phillips Hansens skole onsdag af vicedirektør i Cyklistforbundet Jane Kofod. Hun siger:

- Det er ikke kun forældre, som kan hjælpe børn til at blive seje og sikre børnecyklister. Også skoler og lærere kan gøre en stor forskel. Sarah Phillips Hansen viser et helt særlige engagement, når hun rækker ud til cykelinteresserede pensionister for at få hjælp til at lære børn til at cykle i et område, hvor det ellers kan være svært. Hun gør en kæmpe forskel for børn, som kommer fra familier, hvor det at cykle og have en cykel ikke er det gængse, siger Jane Kofod.

-rh

Ulla Margrethe Siglev, der er pædagogisk leder på skolen, var med til at overraske Sarah Phillips Hansen:

- Det var en fantastisk dejlig besked at få. Sarah har virkelig fortjent prisen. Hun er et energibundt, der hver dag gør det hun brænder allermest for: aktive børn, udeliv og læring gennem krop og samvær. Det er alt sammen noget, skolen sætter højt, så prisen vil helt sikkert blive til stor inspiration for os alle, siger hun.

Jury pegede på Sarah Phillips Hansen

Det er en jury med fem medlemmer, der har peget på Sarah Phillips Hansen. Bl.a. med deltagelse af Jeppe Theisen, landechef i Novo Nordisk Danmark:

- Sarah er virkelig en ildsjæl med et stort cykelhjerte, der fortjener anerkendelse. Det er imponerende, at hun har formået at få udbredt cykelglæden blandt sine elever, samtidig med at hun bringer børn og ældre sammen i lokalområdet. Og hun inddrager til og med cyklen i undervisningen og kombinerer dermed bevægelse og læring, hvilket er et eksempel til inspiration og efterfølgelse, siger Jeppe Theisen.

Novo deltog også i overrækkelsen af prisen.

Medlem af juryen fra Jyske Bank, afdelingsdirektør Events og Partnerskaber Jens Skov, siger:

- Stort tillykke til Sarah Philips Hansen med prisen. Vi har i Danmark mere end nogensinde brug for ildsjæle, som både lærer og motiverer flere børn til at cykle og opleve den store frihed, det giver, når man kan cykle rundt til venner, skole og fritidsaktiviteter. Ildsjæle som Sarah skal hyldes, for deres store bidrag vil medvirke til, at vi får endnu flere børn ud på cyklen i dagligdagen og dermed bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Der kom i alt 121 nomineringer til prisen. Prisen er ud over æren et diplom og en lækker elcykel.

Juryen bag prisen bestod af formand for skolelederforeningen, Claus Hjortdal, hovedbestyrelsesmedlem i Skole og Forældre, Casper Larsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, landechef i Novo Nordisk Danmark, Jeppe Theisen og vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Alle Børn Cykler Alliancen er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Novo Nordisk, Jyske Bank og en række samarbejdspartnere, blandt andet en række kommuner og regioner for at få flere børn til at cykle.

Læs mere om Skolen

21/11 2022