Aktuelle nyheder - Skolen

Ny App løser huller i beredskabet på landets skoler

Ny App løser huller i beredskabet på landets skoler

Alt for mange skoler og uddannelsesinstitutioner halter bagefter i forhold til at have tidssvarende beredskabsplaner.

Del artiklen på

Det vil den nye app Skoleberedskab lave om på.

Det skal være nemmere og hurtigere at give elever og personale værktøjer og råd til handling, hvis en krise opstår, lyder det fra udviklerne bag den nye alarm-app.

Landet over er der mangel på ressourcer i skole- og uddannelsessystemet, og det halter med beredskabsplanerne.

De planer som skal sikre elever, studerende og personalets sikkerhed, viden og handlemuligheder, hvis der opstår kriser eller ulykker.

Skoleberedskab giver skoler og uddannelsesinstitutioner et nemt og brugervenligt redskab til at håndtere kriser som brand, ulykker eller skoleskyderier.

- Vi ved, at skoler og uddannelsesinstitutioner herhjemme og i mange andre lande, hverken er opdaterede eller godt nok forberedte på krisesituationer. Vi oplever alt for ofte, at beredskabsplaner i offentlige institutioner, herunder skoler, er nedprioriteret.

De er outdatede og udnytter ikke den viden og teknologi vi har til rådighed i dag. Det skal være nemt og hurtigt at give personalet, elever og studerende råd og vejledning, hvis der opstår en krise, siger stifter af og direktør i NorthDefense, Benjamin Bay.

En virksomhed han har stiftet for netop at udvikle de rigtige og tidssvarende beredskabsværktøjer til skoler og uddannelser.

Med baggrund i bl.a. forsvaret og med stor viden om nationalt beredskab, er konceptet Skoleberedskab udviklet for at være med til at sikre en større tryghed på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.

Et koncept der er skabt for at hjælpe med at passe på vores børn og unge, så de får en tryg og sikker skolegang.

NorthDefense har udrullet app’en Skoleberedskab på flere uddannelsesinstitutioner.

Skoleberedskab indeholder et enkelt og effektivt alarmeringssystem samt undervisningsværktøjer, som skal gøre det så let som muligt for personale og elever at håndtere kritiske hændelser, den dag de opstår.

App’en kan nå ud til alle involverede med meddelelser, hjælp og råd til, hvordan man tackler hændelsen. Det er et proaktivt beredskabsværktøj i modsætning til de mange beredskabsplaner landet over, som oftest ender på en hylde på et kontor uden løbende orientering eller opdatering.

NorthDefense kan med Skoleberedskab tilbyde et beredskabssystem der altid er opdateret, og ved, hvordan man forholder sig i kritiske situationer som fx brand, skyderier eller ulykker ud fra den nyeste viden på området.

Løsningerne skræddersyes til den enkelte skoles situation og behov, med sikkerhed, tryghed og brugervenlighed i fokus.

NorthDefense blev stiftet i 2018 og har specialiseret sig i sikkerheds- og beredskabsløsninger til skole- og uddannelsesområdet. De arbejder desuden bredt med digitale løsninger indenfor beredskab og krisesituationer.

-rh

Læs mere om Skolen

23/11 2022