Millionbevilling til genoplivning af gymnastiksal i HouIllustration af den nye gymnastiksal

Millionbevilling til genoplivning af gymnastiksal i Hou

For næsten præcis et år siden kunne vi fortælle, at Lokale og Anlægsfonden havde givet en bevilling på 3,2 millioner kroner til gymnastisksalen ved Hou Skole – og nu kan vi fortælle endnu en god nyhed.

Nordea-fonden har nemlig netop besluttet at give 4,2 millioner kroner til arbejdet, som nu kan gå ind i sin næste fase.

Planen er at gymnastiksalen fremover skal være et samlingspunkt for både skole- og fritidsaktiviteter i Hou og omegn, og derfor håber Marianne Hundebøll, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid, at den bliver brugt så meget som muligt.

- Der er allerede i dag stærke fælleskaber i Hou - jeg håber, at en ny og lækker gymnastiksal kan inspirere til nye fritidsaktiviteter og det fælleskab der følger med dem.

Jeg håber at den salen kan blive en succes som et borgerdrevet samlingspunkt for både organiserede og uformelle fællesskaber på tværs af generationer, siger hun.

Gymnastiksalen kommer til at indgå som en del af det kommende Hou Børnehus og kommer til at ligge i forbindelse med skolen. I dagtimerne bliver den derfor brugt af skole og institutioner i og omkring Hou.

- En god gymnastiksal kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores børn i Hou.

Det, at salen bliver moderne og frem for alt rar at være i, giver jo en meget bedre oplevelse i for eksempel idrætstimerne eller når børnehaven skal ind og lege, siger Ditte-Marie Thejsen, der er formand for Udvalget for Børn og Skole.

Endelig kan vi komme i gang

Også på Hou Skole er der begejstring for at få en ny gymnastiksal, som både kommer elever, ansatte og hele Hou til gode.

- Jeg har ansatte, forældre og og ikke mindst elever, som bliver glade for at projektet nu endelig kan realiseres og som jo i den grad kommer til at påvirke deres fremtidige hverdag.

Udover borgere og institutioner i byen, ansatte i skole og børnehus, har også eleverne siden projektets opstart været meget inddraget og bidraget med idéer og skitser til den nymoderniserede gymnastiksal.

De har ventet længe på denne nyhed svarende til halvdelen af deres skoletid her på Hou Skole, siger Marie Danø, der er pædagogisk leder på Hou Skole.

Netop det at salen også kan bruges af foreninger og private i fritiden har været en stor del af Nordea-fondens begrundelse for at støtte projektet, siger Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Nordea-fonden.

- Vi ved, at aktive lokale fællesskaber er med til at skabe gode liv.

Vi håber derfor, at vi med vores støtte kan bidrage til, at gymnastiksalen på Hou Skole fremover kan blive et nyt mødested, hvor der er plads til både bevægelse og kulturelle aktiviteter for en bred vifte af daglige brugere – skoleelever, daginstitutioner, SFO og klub, foreningsliv og lokale borgere.

Et rigtig godt eksempel på et brugerdrevet mødested, hvor mange forskellige interesser kan dyrkes og nye fællesskaber opstå.

Projektet indgår i Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræts landsdækkende program for ’Gamle gymnastiksale – nye muligheder’, hvor Hou er én ud af fem eksempelprojekter.

Kommunalbestyrelsen i Odder har på Budget 24 afsat 3.770.000 kr. til gymnastiksalsprojektet mhp udførelse i 2024.

Desuden bidrager Odder Kommune med nødvendig opstart, kommunikation og samarbejde om evaluering til en værdi af 300.000 kr. samt byggestyring til en værdi af 300.000 kr. udført af kommunens Ejendomsservice.

Det sker samtidig med opførelse af et nyt børnehus beregnet til 66 børn og vuggestue til 36 børn i direkte tilknytning til Hou Skoles gymnastiksal.

Til dette anlægsprojekt er afsat i alt 26.310.000 kr. til

-rh

15/11 2023