Aktuelle nyheder - Skolen

Mike Tramp ser tilbage: De voksne i ungdomsklubben greb migfoto: Ross Halsin

Mike Tramp ser tilbage: De voksne i ungdomsklubben greb mig

Københavns ungdomsklubber er nu blevet til UngeVærker med særlige tilbud til de unge fra 8. klasse til man fylder 18. I den anledning ser sanger og sangskriver Mike Tramp tilbage på sin tid i ungdomsklubben

Del artiklen på

Mike Tramps mere end 46-årige musikkarriere startede i ungdomsklubben Vesterbro Ungdomsgaard. Her fandt han et fællesskab og voksne, der troede på ham som person og hans evner som musiker.

Mike Tramp er vokset op i en tid, hvor Vesterbro ser helt anderledes ud end i dag. Her var børnene i meget højere grad overladt til sig selv, og Mike Tramps mor var alene med tre børn og gik samtidig på arbejde.

-Hvis ikke det var for de voksne mænd i ungdomsklubben og faderrollen, som de indtog, så ved jeg ikke, hvad der ville være sket med mig i dag, fortæller Mike Tramp.

Selvom det er mange år siden, Mike Tramp forlod ungdomsklubben, og virkeligheden ser helt anderledes ud i dag, mener han stadig fritidstilbuddet er relevant i dag.

-For mange unge sidder alene derhjemme efter skole, og jeg skyder 100 procent skylden på internettet. I dag fungerer Ipaden som barnepige, og unge bliver hjernevasket af apps. Når man er ung og uskyldig, så er man meget modtagelig. Jeg mener, unge har godt af at finde et fællesskab. Ungdomsklubberne er et beskyttet sted, hvor du kan du gå til en medarbejder, der forstår dig, fortæller Mike Tramp.

Meningen med UngeVærkerne er netop, at unge kan indgå i nye fællesskaber og skabe samt udvikle venskaber, lære nyt og få oplevelser, der sætter perspektiv på hverdagen.

Som noget nyt har hvert UngeVærk en profil - et særligt fokusområde. På Indre Nørrebro er der f.eks. fokus på kunsthåndværk og design, mens der i Ørestad er fokus på medier og kreative processer.

Hos UngeVærket Ydre Valby har man valgt at fokuserer på performance. Både i form af musik og teater, men også den mere personlig performance. Her lærer de unge at forberede sig på de udfordringer, der kræver at man ´performer´ og løser svære opgaver i voksenlivet.

Ifølge Jakob de Aquino Berg, der er pædagogisk leder for UngeVærket i Ydre Valby er UngeVærkerne et helt særligt tilbud, hvor unge kan blive en del af et nyt fællesskab.

-Det her er et sted, hvor man møder nye mennesker, der har samme interesser. Det er også et sted, hvor man ikke er underlagt det pres, man kan støde på i skolen eksempelvis. Ungeværkerne er et frirum, fortæller Jakob de Aquino Berg,

UngeVærkernes aktiviteter er gratis, og de unge i København kan frit benytte sig af det UngeVærk, de mener er mest interessant.

-mo

Læs mere om Skolen

26/9 2022