Forældre fejlfortolker ansvar for børns ulykkesforsikring i skolen

Forældre fejlfortolker ansvar for børns ulykkesforsikring i skolen

Selvom det er forældrenes eget ansvar at sørge for, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring i skoletiden, så tror næsten halvdelen af danskerne, at det er skolens ansvar.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Efter en lang og velfortjent sommerferie er det igen blevet tid til at komme i skole for tusindvis af børn over hele landet.  

Og selvom der er mange ting at holde styr på i det nye skoleår for både børn og forældre, så er særligt barnets forsikring i tilfælde af uheld eller ulykker i skoletiden noget, der hersker stor forvirring om.  

Mange forældre tror nemlig, at deres barn er dækket af skolens ulykkesforsikring, ligesom en stor del tror, at deres barn er dækket af forældrenes ulykkesforsikring.

Men begge disse antagelser er desværre fejlagtige.  

Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige.  

Her svarer næsten halvdelen af de adspurgte, at deres barn er dækket af skolens kollektive ulykkesforsikring i skoletiden - en ordning der blev afskaffet for over ti år siden.  

Dermed risikerer børnene at stå uden en forsikring, mens de er i skole, lyder advarslen fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.  

- Børn er meget fysisk aktive, mens de er i skole, og selvom det i sig selv er enormt positivt, så øger det også risikoen for at ende i et uheld, der kræver behandling.

Og her kan man være uheldig at det er noget, der kræver et længere behandlingsforløb, hvor en forsikring kan være en afgørende hjælp, siger han.  

Det er dog ikke kun spørgsmålet om skolens forsikring, der skaber tvivl blandt forældre.

I undersøgelsen er det nemlig kun omkring halvdelen, der har købt en separat ulykkesforsikring til deres børn.  

De resterende peger i stedet på, at børn er omfattet af forældrenes ulykkesforsikring.  

Men hvor eksempelvis en indboforsikring dækker hele husstanden, så skal man i langt de fleste tilfælde tegne en separat ulykkesforsikring til børn.

Derfor opfordrer Henrik Sagild til, at man bruger skolestarten som en anledning til at gå sine forsikringer igennem.  

- Det er mit indtryk, at langt de fleste forældre gerne vil have, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring, men den her undersøgelse tyder på, der simpelthen er en del forvirring på området blandt forældrene.

Så derfor bør skolestarten være en god anledning til, at man går sin families forsikringer og dækninger igennem," siger han. 

Tre vigtige ting at vide om dit barns ulykkesforsikring 

Barnet skal have sin egen ulykkesforsikring 

Familiens indbo- eller familieforsikring dækker ikke, hvis barnet kommer til skade.

Til gengæld dækker en indbo- eller familieforsikring, hvis barnet ødelægger andres ting, eller hvis barnet påfører skade på andre. 

En ulykkesforsikring hjælper dit barn ved varige mén 

Det offentlige sundhedssystem dækker behandling af eks. tandskader og genoptræning indtil barnet fylder 18 år.

Men ved eventuel efterfølgende behandling eller genoptræning er der ingen hjælp at hente, hvis barnet ikke har haft en ulykkesforsikring.

Der vil ligeledes ikke blive udbetalt nogen erstatning for varige mén, hvis ikke barnet har haft en ulykkesforsikring. 

Mulighed for straks-erstatning ved skader 

Ved nogle ulykkesforsikringer er det muligt at tilvælge straks-erstatning ved eksempelvis knoglebrud eller korsbåndsskader.

Udbetalingen er en procentdel af forsikringen ved invaliditet, og bliver udbetalt straks efter skaden er anmeldt.

Den er ikke afhængig af eventuelle varige mén, og den er tænkt som en håndsrækning, så man har mulighed for at tilkøbe ekstra hjælp eller tage feriedage for at passe sit barn. 

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.052 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige i maj og juni 2023.

-rh

15/8 2023