Elever på Vorbasse Skole tager skolepatruljen seriøstBorgmester Stephanie Storbank overrakte en Kæmpe Guldbar til skolepatruljen på Vorbasse Skole som tak for elevernes frivillige indsats. Mia Josiassen, Billund Kommune.

Elever på Vorbasse Skole tager skolepatruljen seriøst

Borgmester Stephanie Storbank sender en stor tak til skolepatruljerne i alle kommunens folkeskoler for deres store indsats, de yder i al slags vej, som er med til at forbedre trafiksikkerheden omkring skolerne.

Derudover gav hun i dag skolepatruljen på Vorbasse Skole en hjælpende hånd.

Stephanie Storbank iførte sig tirsdag morgen skolepatruljeuniformens gule refleksvest, da hun sammen med elever fra Vorbasse Skole stod skolepatrulje i morgentimerne.

Det gjorde hun for at sige tak for skolepatruljens indsats for at forbedre trafiksikkerheden omkring skolen, så alle kan komme sikkert til og fra skole hver dag.

Besøget skete som en del af den landsdækkende kampagne ”Den Sureste Uge”, som Rådet for Sikker Trafik står bag.

- Som hjemsted for Børnenes Hovedstad går vi i Billund Kommune meget op i vores børns trafiksikkerhed.

Her spiller skolepatruljerne en vigtig rolle, da de øger trafiksikkerheden markant omkring vores skoler. Den ekstra indsats for fællesskabet vil jeg gerne på vegne af Billund Kommune sige tusind tak for, udtaler borgmester Stephanie Storbank.

Vigtig læring i at være skolepatrulje

Formålet med kampagnen Den Sureste Uge er at hylde landets skolepatruljer for den ekstra indsats, som de yder hver dag – også gennem hele vinteren, når det er mørkt og koldt.

For selvom nogle måske kunne fristes til at blive liggende under den varme dyne, når vækkeuret ringer ekstra tidligt, fordi man skal op at stå skolepatrulje, gælder det ikke for eleverne på Vorbasse Skole.

Her har 16 af skolens elever meldt sig frivilligt til at være skolepatrulje.

Det fortæller skoleleder Torben Precht Jensen.

- Eleverne tager det meget seriøst, og det er fantastisk at se, hvordan de vokser med opgaven og ansvaret.

Fra et pædagogisk synspunkt mener vi som skole også, at det er en god læring for eleverne, at man yder en ekstra indsats for fællesskabet, når man har mulighed for det, da det er med til at skabe gode samfundsborgere,”* udtaler Torben Precht Jensen.

Den Sureste Uge blev lidt mindre sur

Skolepatruljen på Vorbasse Skole består af 16 elever fra 7.,8. og 9. klasse, og borgmesterens besøg blev rundet af med varm kakao og en overraskelse i form af en Kæmpe Guldbar af chokolade som tak for elevernes indsats som skolepatrulje.

Derudover vil alle kommunens skolepatruljer, inklusive skolepatruljen på Vorbasse Skole, modtage et brev fra borgmesteren og skolechef Stefan Helming Kelstrup samt en Kæmpe Guldbar af chokolade.

- Som borgmester ville jeg ønske, at jeg kunne nå ud at besøge alle skolepatruljerne i vores kommune og sige tak personligt, men det kan jeg desværre ikke.

Derfor håber jeg, at brevet og chokoladen kan bidrage til, at Den Sureste Uge er blevet lidt mindre sur, siger Stephanie Storbank.

Kampagnen Den Sureste Uge afholdes af Rådet for Sikker Trafik. I 2024 deltager 77 kommuner i fejringen af skolepatruljerne.

-rh

24/1 2024