Aktuelle nyheder - Skolen

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen Skolebørn cykler i Cyklistforbundets kampagne, Alle Børn Cykler. Foto: Jens Hasse

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen

Tilmeldingen er nu åben til årets skolecykeldyst, der med undervisningsmaterialer og sjove konkurrencer får børnene i gang med at cykle.

Del artiklen på

At cykle giver børn selvstændighed, motion, bedre trivsel og styrket indlæring. Desværre er både cykling og fysisk aktivitet blandt børn og unge faldet bekymrende meget de senere år.

Cyklistforbundets skolekampagne, Alle Børn Cykler, får hvert år tusindvis af børn op på cyklen, og tilmeldingen til kampagnen er nu igen åben.

Cyklen er en oplagt måde at få mere bevægelse ind i hverdagen, siger kampagneleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen:

- Børn og unge cykler i dag stadig mindre og sjældnere. Men sunde vaner skabes i barndommen – og lærer man som barn ikke cyklen at kende som et sjovt og praktisk transportmiddel, fravælges cyklen ofte også i voksenlivet, siger Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Op mod 100.000 elever deltager typisk i kampagnen. Mange skoler har tradition for at tilmelde alle skolens klasser til kampagnen, der med den gode cykelmotion styrker børns sundhed, trivsel og indlæring.

- Der er slet ingen tvivl om, at børn, der cykler i skole, er mere friske. De har røde kinder, når de kommer ind om morgenen, og de har lige fået det luft, der skal til for, at man er klar til at deltage i undervisningen, siger Allan Cunningham Olsen, der er lærer på Finderuphøj Skole i Viborg.

Alle Børn Cykler kører på skoler over hele landet den 5.-18. september, hvor eleverne på klassebasis samler point i den landsdækkende kampagne ved at cykle til skole eller til fritidsaktiviteter så mange dage som muligt i de to kampagne-uger.

Der er ekstra point for at cykle med hjelm og for at tjekke, om cyklen er lovlig og køreklar. Lærerne får adgang til en bred vifte af undervisningsmaterialer med cyklen i centrum til en række fag.

Særlig indsats til udskolingen

Cykling blandt de unge på ungdomsuddannelserne er i frit fald. Med støtte fra Sundhedsstyrelsen tilbyder Cyklistforbundet som led i Alle Børn Cykler-kampagnen en særindsats til udskolingen.

Cyklen sættes i år til debat for at skabe større bevidsthed hos de store elever om cyklens mange fordele - både for dem selv og for vores samfund. Så der er et helt nyt undervisningsmateriale og et sæt spændende aktiviteter og konkurrencer i vente for udskolingen.

Der er masser af præmier at kæmpe om i årets kampagne. Hovedpræmien i Alle Børn Cykler 2022 er en spritny mountainbike, der er sponsoreret af HF Christiansen. Alle elever og læreren i vinderklassen kan dermed se frem til at flyve afsted på både cykel- og skovstier på en toplækker Principia mountainbike.


36 samarbejdskommuner bakker op

Alle Børn Cykler 2022 har 36 samarbejdskommuner, der har sagt ja til at bakke om børnecykling og skolernes deltagelse i kampagnen:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Herlev, Hillerød, Herning, Holstebro, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, København, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Middelfart, Næstved, Odense, Odsherred, Randers, Roskilde, Rødovre, Skanderborg, Sønderborg, Vallensbæk, Vejle, Viborg og Aalborg Kommune.

 

Alle Børn Cykler helt kort

    Alle Børn Cykler kører 5.-18. september og henvender sig til elever i 0.-10. klasse
    I kampagnen dystes der på klassebasis om flest dage på cyklen
    Hovedpræmien er en mountainbike til alle elever i vinderklassen OG deres lærer
    Med kampagnen følger undervisningsmaterialer og et forældre-univers

    Cyklistforbundet kører kampagnen i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank
 

Gratis tilmelding er på alleboerncykler.dk.

-mo

Læs mere om Skolen

23/5 2022