Aktuelle nyheder - Skolen

10-års jubilæum for NordstjerneskolenFoto: Martin Nørgaard Bech

10-års jubilæum for Nordstjerneskolen

Danmarks første skole opført i Offentligt-Privat-Samarbejde fylder 10 år.

Del artiklen på

Nordstjerneskolen slår en tyk streg under vigtigheden af gode og innovative rammer for børn og unge.

Skolen er skabt i et stærkt samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, MT Højgaard og DEAS.

I ti år har Nordstjerneskolen dannet rammerne om trivsel og læring for børn i Frederikshavn. Dagen markeres fredag den 6. januar.

- Nordstjerneskolen har fede rammer med både store rum og små kroge og huler, børnene kan hygge sig i. De fysiske rammer er med til at give et spændende læringsmiljø, som mange skoler drømmer om, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Christina Lykke Eriksen.

Over 500 elever har deres daglige gang på skolen, der består af fem arme, som giver skolen sin helt særlige form.

Og formen har også en helt særlig funktion; at give skolen en følelse af, en lille skole i den store.

Frederikshavn Kommune opførte Nordstjerneskolen i samarbejde med rådgivningshuset DEAS Group og MT Højgaard i 2012.

Det skete på baggrund af en sammenlægning af tre mindre skoler i området. Målet var derfor, at skolen ikke skulle føles stor, selvom den er over 14.000 m2.

En skole i topform – også om mange år

Der har i skolens foreløbige levetid ikke været behov for at udbygge eller på anden måde ændre på de overordnede løsninger.

- De sidste ti år har bevist, at vi sammen har skabt en fremtidssikret skole, hvor vi er lykkes med en totaløkonomisk helhedsløsning for drift og vedligehold, der stadig virker.

I dagligdagen betyder det bl.a., at vi har et fast hold af pedeller på skolen, der sørger for, at Nordstjerneskolen altid er i topform – også om mange år, siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør for OPP i DEAS Group, der i en periode på 25 år frem til 2037 varetager drift og vedligeholdelse for OPS-selskabet, der ejes i fællesskab med MT Højgaard.

Nordstjerneskolen er bevis på, at der ofte kommer de allerbedste løsninger frem, når flere forskellige faggrupper og aktører sætter sig sammen for at løse udfordringen.

- Vi har været involveret i projektet, fra de første tanker om byggeriet blev født og har været en fast del af skolens liv lige siden.

Der skabes innovative resultater og effektive løsninger, når offentlige og private forener kræfterne, siger Joan Clausen, projektdirektør, MT Højgaard.

Et solcelleanlæg på 750 kvm på taget er med til at give et værdifuldt tilskud til skolens samlede elforsyning. Og skolen er certificeret til sølv efter DGNB bæredygtighedsstandarden.

-rh

Læs mere om Skolen

10/1 2023