I dag er der i alt 17 titler og syv forskellige sprog på det lille forlag i Frederikssund, Bjerre Trykkeri og Forlag.

Et livsværk med grammatikbøger

Siden 1982 har Bjerre Trykkeri og Forlag produceret og leveret grammatikbøger til de danske skoleelever

Det hele startede i 1982, da Knud Bjerre på Stengårdsskolen i Ølstykke underviste i tysk, og alle kopierede en masse sider fra diverse bøger og egne noter, eleverne smed lige så hurtigt papirerne væk igen, og det kostede nye kopier, tid og flere afgifter.

Så Knud besluttede sig for at samle det vigtigste i en lille bog i A6 format, og så lavede han 50 styks til sine egne elever, og sådan blev ”En håndsrækning” til.

En succes blev født

Men så kom han og hustruen Tove til at snakke om, at der måske var andre lærere med samme problem, så der blev lavet 100 ekstra, og de blev sendt ud til 100 skoler sammen med et brev og en bestillingsseddel, og behovet var der, det var der ingen tvivl om!

Telefonen glødede, faxen tog imod bestillinger, telefonsvaren var fyldt med bestillingerne og postkassen skulle tømmes hver dag, ellers var der ikke plads næste dag. For de to første år solgte den 78.000 eksemplarer – så en succes var født og siden da, var der flere lærerkolleger, der gik i gang med at skrive en til deres fag, så ret hurtigt var der også til engelsk, fransk og dansk m.v. Kort efter lavede Knud også et øvehæfte til tysk, i øvehæftet er der henvisninger til grammatikbogen, således at eleverne bliver vant til at bruge den lille grammatikbog.

Stafetten gik videre

Datteren Lise blev udlært som litograf/grafiker, og i en alder af knap 26 år startede hun sit eget firma i den grafiske branche. I december 2004 var Knud blevet 71 år, og han var der parat til at give stafetten videre, og Lise købte firmaet af sine forældre, og de to firmaer blev fusionerede.

Lise kendte jo allerede firmaet ret godt, da hun var med fra starten og tjente sin første løn som teenager i firmaet.

Ret hurtigt besluttede Lise, at der skulle udvides med flere øvehæfter, og der blev fundet fire lærere der kunne skrive øvehæfterne til engelsk, dansk, fransk og spansk.

I dag er der i alt 17 titler og syv forskellige sprog, på det lille forlag i Frederikssund, og Lise er eneforhandler af planlægningskalendere fra Fundo her i Danmark, en kalender, som er udarbejdet specielt til lærere og pædagoger.

Styr på grammatikken

Knuds filosofi har altid været, at vil man være god til et sprog, skal man have styr på grammatikken, og det resulterede også i, at de fleste af hans tyskelever faktisk kunne tale ordentlig tysk, og når de kom videre på f.eks. gymnasiet, var hans elever blandt de bedste til tysk.

Grammatik- og øvehæfterne bliver solgt til folkeskoler, privatskoler, efterskoler, gymnasier, boghandlere, til diverse sprogkurser og direkte til elever /forældre m.fl.

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020

Rengøringsassistenterne Sebastian Simon og Ionela Florentina Simon sammen med kundechef Camilla Oldhøj på Nørre Jernløse skole ved Holbæk.

Rumænske Ionela og Sebastian holder skolen fri for Corona

Da den britiske premierminister Boris Johnson blev udskrevet fra intensiv, rettede han en varm tak til to sygeplejersker; Jenny fra New Zealand og Luis fra Portugal.

Rengøring · 08-06-2020

Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

At være lærer under Corona

Nogle børn er ekstra hårdt ramt af Coronakrisen, som har påvirket forskelligt og kan trække spor længe efter, det værste tilsyneladende er overstået

Det Nationale Sorgcenter · 08-06-2020