I dag er der i alt 17 titler og syv forskellige sprog på det lille forlag i Frederikssund, Bjerre Trykkeri og Forlag.

Et livsværk med grammatikbøger

Siden 1982 har Bjerre Trykkeri og Forlag produceret og leveret grammatikbøger til de danske skoleelever

Det hele startede i 1982, da Knud Bjerre på Stengårdsskolen i Ølstykke underviste i tysk, og alle kopierede en masse sider fra diverse bøger og egne noter, eleverne smed lige så hurtigt papirerne væk igen, og det kostede nye kopier, tid og flere afgifter.

Så Knud besluttede sig for at samle det vigtigste i en lille bog i A6 format, og så lavede han 50 styks til sine egne elever, og sådan blev ”En håndsrækning” til.

En succes blev født

Men så kom han og hustruen Tove til at snakke om, at der måske var andre lærere med samme problem, så der blev lavet 100 ekstra, og de blev sendt ud til 100 skoler sammen med et brev og en bestillingsseddel, og behovet var der, det var der ingen tvivl om!

Telefonen glødede, faxen tog imod bestillinger, telefonsvaren var fyldt med bestillingerne og postkassen skulle tømmes hver dag, ellers var der ikke plads næste dag. For de to første år solgte den 78.000 eksemplarer – så en succes var født og siden da, var der flere lærerkolleger, der gik i gang med at skrive en til deres fag, så ret hurtigt var der også til engelsk, fransk og dansk m.v. Kort efter lavede Knud også et øvehæfte til tysk, i øvehæftet er der henvisninger til grammatikbogen, således at eleverne bliver vant til at bruge den lille grammatikbog.

Stafetten gik videre

Datteren Lise blev udlært som litograf/grafiker, og i en alder af knap 26 år startede hun sit eget firma i den grafiske branche. I december 2004 var Knud blevet 71 år, og han var der parat til at give stafetten videre, og Lise købte firmaet af sine forældre, og de to firmaer blev fusionerede.

Lise kendte jo allerede firmaet ret godt, da hun var med fra starten og tjente sin første løn som teenager i firmaet.

Ret hurtigt besluttede Lise, at der skulle udvides med flere øvehæfter, og der blev fundet fire lærere der kunne skrive øvehæfterne til engelsk, dansk, fransk og spansk.

I dag er der i alt 17 titler og syv forskellige sprog, på det lille forlag i Frederikssund, og Lise er eneforhandler af planlægningskalendere fra Fundo her i Danmark, en kalender, som er udarbejdet specielt til lærere og pædagoger.

Styr på grammatikken

Knuds filosofi har altid været, at vil man være god til et sprog, skal man have styr på grammatikken, og det resulterede også i, at de fleste af hans tyskelever faktisk kunne tale ordentlig tysk, og når de kom videre på f.eks. gymnasiet, var hans elever blandt de bedste til tysk.

Grammatik- og øvehæfterne bliver solgt til folkeskoler, privatskoler, efterskoler, gymnasier, boghandlere, til diverse sprogkurser og direkte til elever /forældre m.fl.

Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Skolebutik.dk · 27-11-2019

Forlaget Pressto har udgivet en række bøger om ”Social Tænkning”, der ikke bare har vist sig at være en effektiv metode til at hjælpe denne målgruppe – men at også ”almindelige” børn og unge har godt af at få udbygget deres sociale kompetencer.

Sociale kompetencer er indgangen til at klare sig i skolen

Elever, der ikke kan knække de sociale koder, får ofte hurtigt store faglige og sociale problemer i skolen. Det rammer især børn og unge med autisme, ADHD og andre udfordringer i livet, men børn og unges sociale kompetencer er generelt faldende

Forlaget Pressto · 27-11-2019

I Picasso-laboratoriet kommer man tæt på udvalgte værker i udstillingen ”Elsket af Picasso”, hvor eleverne undersøger, hvad billederne siger til os.

På Picasso-laboratorium

På Arken undersøges kunsten i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange – museet bruges som multimodalt læringsrum

Arken · 27-11-2019

Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Museum Lolland-Falster · 27-11-2019

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019