Stort behov for sommerlejre

Stort behov for sommerlejre

En uges lejrtur giver en god ballast til børn og unge, der har det svært i hverdagen.

Derfor arrangerer Blå Kors Danmark igen i år lejre i sommerferien. Flere lejre er allerede fuldt booket.

For børn og unge, der oplever for eksempel mistrivsel, sygdom eller misbrug i familien, kan en uges sommerlejr gøre en stor forskel.

Det oplever man hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som afholder ferielejre i sommerferien for børn og unge i alderen 7-20 år, der af forskellige årsager har brug for et pusterum i hverdagen.

I år har Blå Kors udvidet antallet af ferielejre og afholder i alt 11 sommerlejre fordelt over hele landet. Flere af lejrene er allerede fuldt booket.

- Der er virkelig et behov for at skabe gode oplevelser og fællesskaber for børn, der har det svært i i hverdagen. Det kan for eksempel være på grund af udfordringer i familien eller i skolen.

Derfor giver vi dem mulighed for at komme afsted og opleve en masse sjov og hygge og få gode minder, de kan tage med hjem i bagagen, siger Sandra Trampedach-Junget, som er projektleder for Blå Kors Ferielejre.

I 2022 var i alt 320 børn og unge afsted på en af Blå Kors Danmarks ferielejre i sommer- og juleferien.

Blandt årets sommerlejre er der blandt andet tre lejre til søs ombord på et træskib, en ny outdoorlejr og en lejr for de mellemste på Djursland.

Alle ferielejrene arrangeres af frivillige voksne, som uddannes i at tage hånd om deltagerne og hjælpe dem med at få nogle gode dage på lejrturen.

Det er ofte forældre, plejeforældre eller sagsbehandlere i kommunerne, som tilmelder børnene og de unge til lejrene.

- De giver udtryk for, at børnene kan snakke om oplevelserne længe efter lejren.

De husker aftenerne med bålhygge sammen med deres nye venner, sejlture med vind i håret og de sjove aktiviteter og indslag, som de frivillige finder på i løbet ugen.

Det har stor værdi og er med til at opbygge selvværd og selvtillid, når børnene og de unge føler sig set og mødt, siger Sandra Trampedach Junget.

Ferielejrene finansieres via donationer fra fonde som Ole Kirk's Fond, Vissing Fonden, Augustinus Fonden, Jascha Fonden og Hempel Fonden.

-rh

10/5 2023