Statens Naturhistoriske Museum sprænger alle rekorderUdstillingen Neandertaler har tiltrukket besøgende i alle aldersklasser. Foto: Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum sprænger alle rekorder

2022 blev det hidtil bedst år for Statens Naturhistoriske Museum med et rekordantal besøgende.

Besøgstallene på museet har været kraftig stigende gennem flere år, og på trods af flere ugers covid-nedlukning i begyndelsen af året, har museet haft tæt på 448.000 besøgende i 2022.

Det er ny rekord og mere end 125.000 bedre end museets hidtidigt bedste besøgsår i 2019.

- Vi er utrolig glade for den opbakning, vi mærker fra vores besøgende. Folk kommer fra hele Danmark og alle samfundslag.

De internationale gæster er også vendt tilbage i stort antal og udgør igen omkring halvdelen af vores besøgende. Det vidner om, at vi gør noget rigtigt.

I en verden i opbrud er der brug for at vi kan samles om noget, der giver mening og dybde i tilværelsen. Kombineret med en stærk bevidsthed om, at vi er nødt til at tage os bedre af denne her planet, står naturen som en stærk samlende faktor for os alle sammen.

Vi er det nationale museum for naturen. Vi skal være her, og hele tiden sørge for at være relevante, og så er vi for alle, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

Peter C. Kjærgaard tiltrådte som direktør for Statens Naturhistoriske Museum i 2015. Han iværksatte en ny ambitiøs strategi for særudstillinger og museumsoplevelser.

Det årlige besøgstal er siden vokset med mere end 300.000 gæster. Det store gennembrud kom med udstillingen Dinosaurernes konge, som fik et rekordstort antal gæster til at besøge museet, selvom udstillingen måtte lukke ned i to perioder på grund af Covid-19.

I år trækker særudstillingen Neandertaler og fotoudstillingen Wildlife Photographer of the Year fulde huse.

- Ethvert besøg er med til at støtte vores fælles sag for at skabe positiv forandring for mennesker og natur, og vi er glade for alle besøgende.

Særligt er vi glade for de mange unge, der nu kommer på museet. Der er mere end nogensinde brug for meningsfulde fællesskaber. Det kan vi mærke.

Her løfter vi et stort ansvar og vi glæder os til at gøre det endnu bedre i de kommende år, slutter Peter C. Kjærgaard.

-rh

3/1 2023