Aktuelle nyheder - På tur

Ny udstilling om aberne i 2023 fra Statens Naturhistoriske MuseumForårets store udstillingsnyhed er Aber - vores vilde familie. Foto: Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum

Ny udstilling om aberne i 2023 fra Statens Naturhistoriske Museum

Med en ny udstilling om aberne, vores nærmeste slægtninge, lægger Statens Naturhistoriske Museum op til endnu et år med fokus på naturens skønhed og mangfoldighed.

Del artiklen på

Men året kommer også til at handle om de store problemer, som menneskets fremfærd skaber for naturen.

Og så er det snart tid til at sidde klar ved tasterne, når billetterne til forårets Vin & Videnskab slippes løs.

2022 blev rekordår for Statens Naturhistoriske Museum med mere end 452.000 besøgende.

Det var ikke mindst særudstillingen Neandertaler, der trak rigtig mange besøgende, men også den årligt tilbagevendende Wildlife Photographer of the Year har fået et stadig større publikum.

Årets store nyhed er særudstillingen Aber - vores vilde familie, som åbner i slutningen af maj i år.

Den byder velkommen til abernes vilde verden og fortæller den fantastiske historie om vores nærmeste slægtninge i naturen.

- Udstillingen følger den linje, vi har lagt for Statens Naturhistoriske Museum, hvor flotte udstillinger i høj kvalitet danner rammer om de vigtige samtaler, vi er nødt til at have om vores forhold til naturen.

Det handler om både menneskers og planetens sundhed, fortæller Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum

I slutningen af november 2023 åbner den næste udgave af Wildlife Photographer of the Year med 100 nye, smukke, fantastiske og til tider skræmmende billeder af naturen omkring os.

Udstillingen bygger på den internationale fotokonkurrence, som bliver kaldt for naturfotografernes Oscar.

Men allerede om et par uger gælder det om at være klar ved computeren, for onsdag den 25. januar kl. 18 frigives forårets billetter til de fantastisk populære foredrag i serien Vin & Videnskab.

I år kan man blandt andet høre om arkæologi under havets overflade, sidste nyt fra udforskningen af hjernen, drømmen om det evige liv, og man kan møde nobelpristager i kemi, Morten Peter Meldal.

Vin & Videnskab er et virkeligt godt eksempel på, hvordan vi som museum kan bringe vanskelig videnskab i øjenhøjde. Det har været en overvældende succes.

For et par år siden måtte vi finde nye lokaler til arrangementerne, fordi alt for mange gik forgæves.

Men selv om vi fandt plads til mere end dobbelt så mange, bliver langt de fleste af foredragende udsolgt på få dage.

De allermest populære allerede i løbet af et par timer. Vi glæder os derfor til at komme i gang med det nye år, hvor jeg er sikker på, at museet kan bidrage med ny viden om naturen og videnskaben til rigtig mange danskere. Vi glæder os til at se jer allesammen, slutter Peter C. Kjærgaard.

-rh

Læs mere om På tur

12/1 2023