Aktuelle nyheder - På tur

Nu kan man igen melde sig som frivillig til Skole OL-finalenNu kan man igen blive en del af det gode fællesskab som frivillig til Skole OL-finalen. Foto: Skole OL/Lone Dybdal

Nu kan man igen melde sig som frivillig til Skole OL-finalen

Når Skole OL-finalen endnu engang kommer til Børnenes Hovedstad til juni, er der igen brug for masser af frivillige.

Del artiklen på

Tilmeldingen til at blive frivillig er nu åben, og alle er velkomne.

Der skal mange frivillige til, når Skole OL-finalen til sommer igen holdes i Billund Kommune, og Børnenes Hovedstad bliver fyldt med glade børn.

Uden frivillige var der slet ingen Skole OL-finale, så det er nu, man har chancen for at give tusindvis af børn en fantastisk oplevelse.

Frivillige ved Skole OL-finalen sidste år fremhæver også, at noget af det bedste er det store fællesskab med de andre frivillige, og at man som ung frivillig kan få ansvaret for en aktivitet og opbygge værdifulde kompetencer, man kan bruge i andre sammenhænge.

- De frivillige er limen, der binder Skole OL-finalen sammen.

Vi havde rigtig mange dygtige frivillige både børn og voksne sidste år – og i år får vi brug for endnu flere, der vil være med til at give de deltagende børn en fantastisk oplevelse.

Derfor håber vi at se en masse både nye og tidligere frivillige,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Masser af opgaver til de frivillige

Der skal bruges cirka 450 frivillige, og når man tilmelder sig, vælger man selv, hvor mange dage man har mulighed for at være frivillig, og hvilken eller hvilke opgaver man gerne vil være frivillig til.

- Uden frivillige, ingen Skole OL-finale. Så simpelt er det! De frivillige er helt afgørende for, at vi kan afvikle Skole OL-finalen og give børnene en uforglemmelig oplevelse.

Vi er stolte af, at vi sammen med Billund Kommune sidste år lykkedes med at få rigtig mange lokale – både børn og voksne – til at melde sig som frivillige, og at også de fik en god oplevelse ifm. Skole OL-finalen,” siger projektleder for Skole OL, Janni Thrane.

De opgaver, man kan melde sig som frivillig til, er:

  • Frivillig ved en sportsgren
  • Frivillig i frivilligteltet
  • Check-in og åbningsceremoni
  • Frivillig til motionsløbet (kombineret med en anden opgave)
  • Frivillig ved busankomst og busafgang (kombineret med en anden opgave)
  • Frivillig ved Folkefesten
  • Jeg er fleksibel

Alle kan blive frivillige, og man behøver ikke nogen særlig viden på forhånd.

Det eneste, det kræver, er, at man kan tage minimum én vagt i løbet af Skole OL-finalen d. 13.-16. juni 2023.

Vagten kan ligge i tidsrummet 07:30-17:00. Til gengæld får man frivilligtøj, fuld forplejning, en leder, der lytter og tager de frivillige alvorligt – og en fantastisk oplevelse i fællesskab med en masse dygtige mennesker.

Fakta

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle Olympiske Lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

I 2021-2024 er Billund Kommune vært for Skole OL-finalen. Finalen holdes i Billund by - Børnenes Hovedstad, som er centrum for kommunens ambition om at udvikle børn og give dem kompetencer for livet gennem leg, læring og kreativitet.

Billund Kommunes arbejde for og med børn har gjort, at kommunen har opnået UNICEF’s anerkendelse som landets første børnevenlige by og kommune.

Skole OL-finalen holdes i år i Travbyen i Billund fra den 13.-16. juni. Man kan læse mere om at blive frivillig her.

-rh

Læs mere om På tur

22/3 2023