Aktuelle nyheder - På tur

Historisk opdagelsesrejsende på LollandReventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Del artiklen på

Oplevelsen starter lige her. Hvor I står ansigt til ansigt med en fuldvoksen varulv, træder ind i grevens egne stuer, mærker kulden i de utætte bindingsværksbygninger eller ser ind i øjnene på en kvinde fra Lollands stenalder. Et godt eksempel på at man med et besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer så tæt på historien, at man næsten kan mærke den, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, der er formidlingsinspektør på Museum Lolland-Falster. Hun foreslår en række spændende oplevelser med fagligt indhold, der er relevante for lejrskoler.

De gamle huse – Frilandsmuseet i Maribo

Lige midt i den skønne Naturpark Maribosøerne ligger en bid af fortiden. Mærk, hvordan det var at leve på landet i gamle dage, hvor der var lavt til loftet, sengene havde forhæng, man skrev med kridt i skolen, og dagene var fyldt med fysisk hårdt arbejde. Kom helt tæt på bondemanden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse, der tilsammen udgør Frilandsmuseet i Maribo.

Museum Obscurum – en mystisk verden

Træd ind i Cornelius’ mystiske og mørke verden. Oplev magien når I går på opdagelse blandt en samling af de mest utrolige ting fra hele verden eller bevæg jer ind i den hemmelige afdeling, hvor I møder mystiske væsner som vampyrer, varulve, feer og drager. I en verden af fake news rokker denne oplevelse på, hvad der er sandt og falsk. Og tør du tro på alt, hvad du ser?

Reventlow-Museet Pederstrup – i herremandens fodspor

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup, der for 200 år siden var hjem for herremand og statsminister Reventlow. Her kan I gå på opdagelse i familiens genskabte stuer, besøge statsministerens arbejdsværelse, hvor han udtænkte store reformer, der skabte et nyt og bedre Danmark, eller gå en tur ned i det smukke køkken, hvor tjenestefolk lavede mad på det store brændekomfur.

Stiftsmuseet i Maribo – kors, stenalder og runesten

Stiftsmuseet ligger i den majestætiske bygning lige midt i Maribo. Se de flotte runesten i museets forhal, oplev de unikke krucifikser og mød roepigerne fra Polen. I juni åbnede den nye udstilling om Lollands stenalder, hvor scenografi, viden og flotte fund går hånd i hånd. Grundlaget for udstillingen er de enestående fund, som er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske undersøgelser forud for anlæggelsen af tunnelbyggeriet mellem Danmark og Tyskland.

– I forbindelse med udflugter og lejrskoler kan I få rundvisninger, gamle landsbylege, undervisningsforløb og spise jeres madpakker hos os, fremhæver Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

-kis

Læs mere om På tur

27/11 2019