Aktuelle nyheder - Indretning & Indeklima

Realdania vil hjælpe flere kommuner med at løfte indeklimaet Et godt indeklima i skolen er afgørende både for elevernes trivsel, sundhed og indlæring. FOTO: Søren Svendsen

Realdania vil hjælpe flere kommuner med at løfte indeklimaet

Nu giver Realdania nye kommuner mulighed for at søge om støtte til at gå mere strategisk til værks, når lys, luft og lyd skal forbedres for landets skoleelever og deres undervisere

Del artiklen på

Hovedpine, koncentrationsbesvær og mistrivsel er hverdag for mange danske skoleelever, der opholder sig på skoler med dårligt indeklima. Nu giver Realdania nye kommuner mulighed for at søge om støtte til at gå mere strategisk til værks, når lys, luft og lyd skal forbedres for landets skoleelever og deres undervisere.

12 kommuner har allerede gjort det. Lagt en strategisk plan for, hvordan indeklimaet skal forbedres på de lokale skoler.

Det har været så stor en succes, at Realdania, der står bag kampagnen Skolernes Indeklima, nu inviterer nye kommuner fra hele landet til at gå med i arbejdet for at sikre mere frisk luft, bedre lys og mindre støj i landets klasselokaler. Kort sagt et bedre indeklima.

- Det er ikke nogen simpel opgave for en kommune at kortlægge skolernes indeklima og finde ud af præcis hvor og hvordan, man bedst sætter ind.

Derfor tilbød vi tilbage i 2019 at hjælpe 12 kommuner i gang med at lægge en konkret plan for, hvordan indeklimaet kunne løftes på deres lokale skoler.

Med sparring fra hinanden og med støtte og rådgivning fra fagprofessionelle har de skabt reelle løsninger og forbedringer og vil - med hjælp fra den strategiske indeklimaplan - fortsætte med at gøre det de kommende år.

Nu søger vi nye kommuner, der kan se musik i at arbejde mere strategisk med indeklimaet. Så herfra en stor opfordring til at søge vores pulje og blive en del af Realdanias kampagne, siger Anne Gade Iversen, projektchef i Realdania.

Læs mere og ansøg

På Realdanias hjemmeside findes en guide til, hvordan man som kommune kan søge om at blive en del af kampagnen Skolernes Indeklima og få støtte til at udvikle en strategisk indeklimaplan. Læs mere her...

Her kan man som kommune også søge om at få besøg af Realdanias indeklima-Rejsehold.

12 kommuner har allerede udarbejdet en strategisk indeklimaplan med støtte fra Realdania

Det er Esbjerg, Aarhus, Helsingør, Hvidovre, Silkeborg, Ballerup, Kolding, Middelfart, Odense, Dragør, Albertslund og Haderslev Kommuner.

Læs mere om de 12 kommuners erfaringer og arbejde i en ny håndbog, der trin for trin guider kommuner i, hvordan de kommer i gang med at arbejde strategisk med skolernes indeklima. Kilk her...

Læs også den ny eksempelsamling med 30 vidt forskellige skoleeksempler på vejen til et godt indeklima.

-mo

Læs mere om Indretning & Indeklima

18/1 2022