60 år med fokus på funktionalitet

Design, lyd, lys og et godt indeklima - og fokus på brugeren.

Når vi møder en kunde første gang, bliver vi ofte mødt af de udfordringer et manglende overblik kaster af sig. Det er helt okay. Vi ved godt, det kan være svært at få overblikket over, hvordan du skaber den rette funktionalitet i de rette omgivelser. Men tro mig, der skal slet ikke så meget til, at skabe de perfekte rammer for læringsmiljøet, udtaler Helle Stuhr Frederiksen, indehaver af Gardinmontøren Erhverv - Erhvervsafdeling i Gardingruppen ApS, som leverer totallosninger af gardiner, mørklægningsgardiner og udvendig solafskærmning til bl.a. skoler.

Få styr på akustikken

Tekstiler er ikke bare noget som pynter. Tekstiler syet som gardiner er vejen til den rette akustik. Larm og støj fra mennesker lægger sig som en dyne ned over lokalet, som oftest ikke er lydreguleret godt nok. De fleste af os kender utvivlsomt oplevelsen fra børnehaven eller undervisningslokalet og har tænkt, at den støj, kan man umuligt arbejde i. Og med det faktum, at det nedsætter både de voksnes og børnenes koncentrationsevne og dræner alle for energi må løsningen være, at tage udfordringen op med den rette tekstilløsning. Det kan endda gøres uden en større investering siger Helle Stuhr Frederiksen og fortsætter. En fleksibel lydvæg er blot en af mulighederne for, at styre rummets akustik. Væggen kan være stationær eller fleksible og kan f.eks. anvendes som rumdeler eller bruges som en løsning, der tilfører hygge og intimitet til rummet.

Lys, varme og kulde

Glas skaber flotte og lyse rum, men glas skaber også udfordringer i form af for meget lys, varme og måske endda kulde. Alle tre udfordringer kan løses med enten indvendig eller udvendig solafskærmning. En screening af vinduet gør, at lokalet ikke bliver mørklagt, men at det effektivt regulerer den direkte kontakt med sol og lysindfald, varme samt kulde og dette uden, at gå på kompromis med såvel udsyn som dagslys. Den delvise gennemsigtighed betyder man kan se silhuetter igennem og samtidigt arbejde ved computeren og se Smart Board’et, uanset hvordan lokalet er indrettet fortæller Helle Stuhr Frederiksen.

Løsningen kan være manuel eller med motor, der overholder myndighedernes krav om f.eks. flugtvej/nødudgang, flammesikring og lignende.

Varme er noget de fleste gerne vil have. Men alting til sin tid. Sidder man i et kontormiljø, der hurtigt bliver for varmt, vil en aircondition være en dyr løsning. Når man varmeregulerer med screening af vinduerne, gøres dette enkelt, effektivt og med CO2 besparelse for øje. Ofte skaber glas også kulde eller træk og derved kolde rum. Lige såvel en solafskærmning holder varmen ude, isolerer denne også for træk og kulde, forklarer Helle Stuhr Frederiksen.

Træd ind i en biograf eller ind i et teater

Nogle rum skal prioriteres så de kan give såvel børn som voksne den fulde opmærksomhed. Rummet skal emme af spænding og nysgerrighed – og skabe ro, så fokus bliver på storskærmen, foredragsholderen, eller forestillingen. En 100% lystæt mørklægningsløsning er med til at skabe det perfekte sanserum som lukker tid, sted, ja hverdagen ude for en stund.

Et godt produkt udspringer af en god rådgivning

Det er vigtigt at vælge den rette gardin- og solafskærmningsløsning. Ikke to løsninger og behov er ens, så man kan ofte farer vild i de mange løsninger og muligheder. Det kræver en kyndig rådgivning og oplæring, så du sikres, at det som er opsat bliver anvendt korrekt og virker efter hensigten. Uanset om vi er med fra start i en bygge og indretningsproces – eller om vi senere hen skal finde den rette løsning, sikre vi altid, at løsningen komplementere rummet og bygningens omgivelser og arkitektur. Er omgivelserne af ældre dato, er det et must produktet fremstår som en naturlig del af helheden. På den måde skaber vi en løsning, der ser ud som om, den altid har været der – slutter Helle Stuhr Frederiksen.

Gardinmontøren Erhverv

Erhvervsafdeling i Gardingruppen ApS
Hovedkontor & showroom
Bondovej 6 • 5250 Odense SV
www.gardin-montøren.dk

The sad snail Sandy

Børnenes selvkreativitet er i konstant fare

Det mener børnebogsforfatteren Stig Seberg, der via eget forlag har udgivet en serie lydbøger for børn, der giver ro til børn og voksne

Engelskundervisning · 18-09-2020

Lena Lindenskov og Peter Weng

Gør brug af samtalen i matematik

I dette indlæg giver to eksperter i matematikundervisning gode råd til kunsten at skabe interesse for matematik hos elever på især mellemtrinnet

Matematikundervisning · 09-09-2020

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020