Oplevelsesuniverset skal berige børns liv med kunst og kreativitetStærekassen ved Gamle Scene på Kongens Nytorv Foto: Camilla Winther

Oplevelsesuniverset skal berige børns liv med kunst og kreativitet

Det Kongelige Teaters nye børneunivers er et skridt nærmere sin åbning.

Stærekassen skal danne rammen for et nyt oplevelsesunivers for børn og familier fra 2026. Projektet er i nu sendt i udbud og er dermed et skridt nærmere realisering.

I samarbejde med den filantropiske forening Realdania og Kulturministeriet har Det Kongelige Teater i over tre år arbejdet på at skabe et nyt oplevelsesunivers for børn og familier med udgangspunkt i teatrets magiske verden.

Nu rykker projektet et skridt videre mod realisering. Stærekassen, som har været begrænset tilgængelig for offentligheden i mange år, skal danne rammen for den nye teaterlegeplads, og Det Kongelige Teater har i dag lagt dele af projektet i udbud for at finde dem, som skal være med til at bygge det nye univers op i det gamle teaterhus.

- Vi ved, at aktiv beskæftigelse med kunst og kreativitet kan give børn et rigere liv og vi håber, at oplevelsesuniverset kan give kommende generationer nogle fantastiske oplevelser med på vejen.

- Projektet har allerede været undervejs i nogle år, så det er en herlig milepæl nu at være nået til den fase, hvor nye kompetencer inviteres med om bord, så det hele for alvor kan begynde at tage form og blive realiseret frem mod en åbning i vinteren 2026.

- Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater

-rh

14/2 2024