Skriv til redaktøren

Kære læser

I hvert nummer af Magasinet Skolen forsøger vi at inspirere og oplyse om livet på og omkring skolerne. Men du må også meget gerne hjælpe til.

Har du en god historie eller et forslag, så er du altid velkommen til at kontakte mig. Jeg vil f.eks. gerne vide, hvad der rører sig på netop din skole – og viderebringe det i magasinet. Måske er der også et særligt område, du mener, vi kan sætte fokus på. Stort som småt er velkommen.

Du kan skrive til: ks@skolemagasin.dk - eller benytte formularen nedenfor.

Venligst

Kim Sejr, redaktør

Danske forskere har vist, at elever forbedrer deres hjernefunktion i op til en time efter, at de har været fysisk aktive. Dermed bliver eleverne bedre til at præstere og holde fokus i undervisningen, hvis de har bevæget sig først.

Få styr på bevægelsen

Bevægelse har en effekt på elevernes læring. Det viser forskningen. Men hvordan inddrager vi bevægelse i skoledagen, så det giver mening? Bliv klogere på bevægelse i og uden for undervisningen

Let Leg · 07-09-2018

Mange elever mangler hjælp til lektierne – både i hjemmet og i skolen, mener Søren Vandel, stifter af Restudy.

Adgang til digital læring og træning døgnet rundt

Via en digital platform kan eleverne få formidlet læringsstoffet i video-format, så de kan klare sig bedre i skolen

Restudy · 28-08-2018

På en legeplads må man gerne slå sig, også hårdt, så længe det ikke bliver rigtigt alvorligt, mener Nordisk Legepladsinstitut.

Man må godt slå sig på en legeplads

Legepladsinspektøren bør være uvildig og dokumentere manglende overensstemmelser med standarden, uden at tilbyde reparation, service og vedligehold eller salg af redskaber

Nordisk Legepladsinstitut · 23-08-2018

En tredjedel af de unge mener, at det kan være svært at sætte grænser for, hvad der er okay at gøre i et kæresteforhold.

Er dine elever klar til at indgå i kæresteforhold?

Hver femte pige og hver tiende drenge har oplevet at få sine fysiske grænser overtrådt – det vil nyt initiativ gerne ændre på

Bryd Tavsheden · 23-08-2018

Musikalske insekter kryber ind i undervisningen

Rytmeinsekterne er animationsfilm med musik og sang bygget ind i et kreativt, interaktivt og tværfagligt undervisningsmateriale