Om Magasinet Skolen

Magasinet Skolen fokuserer på grund­skolen. I hvert nummer bringer vi særskilte temaer, og tager samtidig fat på aktuelle emner.  Derudover kan du læse om bl.a. kost, motion, indeklima og arbejdsmiljø i magasinets faste tema: Det sunde hjørne.

Magasinet Skolen retter sig især til landets lærere og skoleledere, seminarstuderende, skolefolk i kommunerne samt fagkyndige i ministerier, styrelser og institutioner.

Magasinet distribueres til samtlige folkeskoler, efter og friskoler, seminarier, skoleforvaltningerne i kommunerne, ppr (pædagogisk-psykologisk rådgivningscentre) m.fl. i hele landet.

Magasinet Skolen er helt uafhængig og fri af politiske, religiøse eller ideologiske interesser. Vi arbejder på et sagligt og journalistisk grundlag med formidling af aktuelle og relevante emner.

Trykt oplag: 3.200 eks.Chefredaktør: Gitte Roe EriksenE-mail: [email protected]Telefon: 6114 3999

Temaoversigt 2015

• Efter- og videreuddannelse
  • IT og Den digitale skole
    • Danmarks Læringsfestival 2015, Bella Center, 3.-4. marts
    • Big Bang, Campus Roskilde, 19.-20. marts

• Indeklima og akustik
  • Idræt, leg og anlæg
  • Skoleudflugter og -rejser
    • Skolemessen, Aarhus, 22.-23 april

• Undervisningsmaterialer
  • Film, medier og smartphones

• Idræt, leg og anlæg
  • Digitale læremidler
    • Skole­ledernes årsmøde, oktober

• Lejrskoleophold og skole­rejser
  • Ungdomsuddannelser

• Undervisningsmaterialer
  • Natur og Teknik
  • Indeklima og akustik

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020

Rengøringsassistenterne Sebastian Simon og Ionela Florentina Simon sammen med kundechef Camilla Oldhøj på Nørre Jernløse skole ved Holbæk.

Rumænske Ionela og Sebastian holder skolen fri for Corona

Da den britiske premierminister Boris Johnson blev udskrevet fra intensiv, rettede han en varm tak til to sygeplejersker; Jenny fra New Zealand og Luis fra Portugal.

Rengøring · 08-06-2020

Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

At være lærer under Corona

Nogle børn er ekstra hårdt ramt af Coronakrisen, som har påvirket forskelligt og kan trække spor længe efter, det værste tilsyneladende er overstået

Det Nationale Sorgcenter · 08-06-2020