Aktuelle nyheder - Uddannelse

Erhvervsuddannelserne bliver ikke bedre af at fjerne 10. klasse

Det er ikke løsningen at fjerne 10. klasse i ambitionen om at få flere på erhvervsuddannelserne.

Årets søgetal til ungdomsuddannelserne er nu opgjort

Dette års søgetal fra elever i 9. og 10. klasse til 10. klasse og ungdomsuddannelserne er nu opgjort. De overordnede tendenser svarer til de seneste år.

Ny læreruddannelse slår dørene op til sommer med flere timer og mere praktik

Et bredt politisk flertal er enige om at sætte læreruddannelsen fri, gøre uddannelsen mere praksisrettet og sikre en større faglighed.

Stigende søgning til ingeniøruddannelser

I landets største erhvervsorganisation, DI, har de svært ved at få armene ned efter at have set den kraftige stigning i søgningen til ingeniørstudierne – ikke mindst en rekordstor stigning i søgningen til civilingeniørstudierne.

Nyt digitalt værktøj hjælper ordblinde og læse- og skrivesvage med efteruddannelse

Læsogskrivbedre.dk skal være med til at sikre, at flere ordblinde og læse- og skrivesvage kommer i gang med efteruddannelse.

Vallensbæk ruster unge til fremtiden

På skolerne i Vallensbæk lærer eleverne at problemløse og tænke kreativt ved at have de nyeste teknologier i hånden.

Flere unge overvejer en erhvervsuddannelse

DM i Skills giver stor stigning i unges lyst til at tage en erhvervsuddannelse samt forældres lyst til at anbefale en til deres børn.

DI-topchef: Afgørende at uddannelser passer til fremtidens samfund

Uddannelses- og forskningsministeren har præsenteret en ambitiøs reform, der både skal sikre, at uddannelserne følger med udviklingen i samfundet og løfter arbejdsudbuddet markant.

Færre børn af ufaglærte får en ungdomsuddannelse

I 2022 havde kun 56,5 procent af de 25-årige med ufaglærte forældre fuldført mindst én ungdomsuddannelse, hvilket er det laveste niveau siden 2019, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Inflation i karakterer giver flere ret til en gymnasial uddannelse

Fra 2008 til 2022 er karaktergennemsnittet i skolens ældste klasser steget med 0,7-1,4 karakterpoint, uden at eleverne vurderes at være blevet dygtigere, viser ny analyse fra CEPOS.

Det stærke netværk

For Trine Lindstrøm Filipsen lå det langt fra i kortene, at hun skulle gå i gang med at uddanne sig til elektriker.

Støtte til SkillsDenmark bliver til gavn for flere unge i hele landet

Erhvervsuddannelsernes store fest bliver endnu større. Med 10 mio. kr. fra Tietgenfonden rykker DM i Skills uden for de store byer og retter blikket mod nye unge målgrupper

Læreruddannelsen i Hillerød er klar til sommeroptag

Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt læreruddannelsen på Campus Hillerød, der dermed kan åbne for nye studerende allerede til sommer

Danske erhvervsskoler i afrikansk samarbejde om verdensmål og bæredygtighed

Danske snedker- og tømrerelever skal arbejde med bæredygtige løsninger i kenyanske slumkvarterer.