Aktuelle nyheder - Uddannelse

Virksomheders forpligtelse til uddannelse skal undersøges i nyt forskningsprojekt

Naturvidenskabernes Hus iværksætter i samarbejde med CBS et forskningsprojekt, der sætter spot på virksomhedernes involvering i skolen og koordineringen af skole-virksomhedssamarbejde.

Gymnasium og Forsvaret går sammen om ny studieretning

De unge skal klædes på til en karriere i Forsvaret eller en videregående uddannelse.

Girls’ Day in Science skifter navn til Science Day

Sammen med navneskiftet udvikler konceptet sig også, så alle kan deltage på tværs af køn.

Fejl i 84 % af unges ansættelsesforhold

I regeringsgrundlaget lægger SVM-regeringen op til, at unge mennesker skal have bedre mulighed for at tage et fritidsjob.

Lærere i praktik på erhvervsskoler

For andet år i træk er lærere, der underviser i 7. klasse, i praktik på erhvervsskoler.

Vejen Gymnasium og HF udbyder HF3 fra 2023

Vejen Gymnasium og HF har siden 90’erne udbudt HF-uddannelsen, og fra august 2023 udvides paletten, så man som elev også kan tage en HF3.

Uddannelsesinstitution inviterer til åbent hus

Den storkøbenhavnske uddannelsesinstitution NEXT Uddannelse København holder fysiske info- og orienteringsaftener på seks gymnasier og et erhvervsskolecampus i januar.

286 unge talenter er klar til DM i Skills 2023

De største unge talenter i 45 forskellige faglige uddannelser er klar til DM i Skills 2023. Se hele listen over deltagerne fra hele landet ved det kommende Danmarksmesterskab for unge faglærte her.

Millionprojekt skal styrke fastholdelsen på erhvervsskoler

Omkring 4500 erhvervsskoleelever i Region Midtjylland kommer over de næste tre år i direkte berøring med et nyt socialfondsprojekt, der gennem fokus på en god skolestart og trivsel skal sikre, at flere unge gennemfører deres erhvervsuddannelse.

200 gymnasieelever var samlet til Sprogcamp

Knap 200 gymnasieelever fra hele landet har netop været samlet på Hjørring Gymnasium STX & HF til den tiende udgave af Sprogcamp.

DM i Skills 2023 bliver et hav af faglige uddannelser og talentfuld ungdom

Når DM i Skills 2023 slår dørene op, præsenterer de talentfulde unge hele 68 forskellige fag - 45 konkurrencefag og 23 demofag.

Unge kan virtuelt blive klogere på hvilken uddannelse de skal vælge

StudieInfo bliver landsdækkende fra årsskiftet. Frem for kun at dække Jylland og Fyn, kan 60.000 elever fra hele Danmark nu deltage i det virtuelle arrangement.

Den nye læreruddannelse er en sejr for bevægelsen

Den nye reform af læreruddannelsen indeholder et krav om, at bevægelse skal prioriteres i alle undervisningsfag. Dette møder stor opbakning fra Danmarks Idrætsforbund, og den store vinder vil blive skolebørnene

Begejstring over politisk aftale om den nye læreruddannelse

De studerende på landets læreruddannelser kan nu se frem til at få en bedre uddannelse med flere undervisningstimer, mere og bedre praktik samt prøver, der både er mere krævende og mere relevante for lærergerningen