Med en ny app kan børnene gå på opdagelse i de digitale boghylder.
Med en ny app kan børnene gå på opdagelse i de digitale boghylder.

eReolen Go har fået ny app

Ny app gør det muligt for børn at tage biblioteket med i lommen, finde inspiration til nye læseoplevelser og læse og lytte til lydbøger offline

Bibliotekernes digitale frilæsningstilbud eReolen Go har i maj måned 2020 lanceret ny app til Android og IOS, så det nu bliver endnu lettere for børn at læse og lytte til bøger digitalt.

Appen er stadig fuld af bibliotekernes e-bøger og lydbøger til børn i skolealderen, men den nye og forbedrede version af eReolen Go giver børnene en endnu bedre brugeroplevelse, som gør det lettere at navigere i tjenestens mange bøger.

Med den nye app er det blandt andet muligt at gå på opdagelse i de digitale boghylder inden for en bestemt genre samt at afgrænse sin søgning på lixtal. Appen indeholder desuden en ny lydbogsafspiller med hastighedsjustering og sleeptimer.

Tag biblioteket med i lommen

Med den nye app kan børnene have biblioteket med i tasken eller lommen. eReolen Go er bibliotekernes streamingtjeneste med e-bøger og lydbøger til børn i alderen 7-14 år. Tjenesten giver dig adgang til 13.800 e-bøger og 6.400 lydbøger, som børnene kan låne med Unilogin eller et login fra folkebiblioteket.

Foruden e-bøger og lydbøger finder du også en række podcasts på eReolen Go, som er rettet mod børn. eReolen Gos redaktion, som består af litteraturformidlere og børnebibliotekarer, leverer målrettet formidling til appen, som henvender sig direkte til børnene ved hjælp af korte artikler, håndplukkede boglister og grafik, som tydeligt afspejler bøgernes temaer og stemninger. Formålet med formidlingen er at hjælpe børnene med at navigere i det store udvalg og hjælpe dem med at finde gode bøger, som passer til deres interesser og læseniveau.

Hvem kan bruge eReolen Go?

Alle landets 98 kommuner er tilmeldt eReolen Go, så det kræver ikke andet end et lånerkort til det lokale folkebibliotek at komme i gang med at læse og lytte på appen.

Desuden er en lang række skoler tilmeldt eReolen Go med Unilogin. Knap 900 skoler svarende til flere end 300.000 elever har således adgang til de mange e-bøger og lydbøger gennem deres velkendte Unilogin.

På eReolen Gos hjemmeside kan du se, om din skole er tilmeldt eller læse mere om, hvordan skolen tilmeldes tjenesten med Unilogin.

  • eReolen Go er bibliotekernes tilbud med e-bøger og lydbøger til børn.
  • Blev etableret i 2016.
  • Tjenesten kan benyttes via web og app og henvender sig til børn i alderen 7-14 år.
  • På eReolen Go kan børnene frit vælge mellem 13.800 e-bøger og 6.400 lydbøger.
  • Alle bøger kan lånes med login til biblioteket.
  • Knap 900 skoler (300.000 elever) er tilmeldt eReolen Gos adgang via Unilogin.
  • eReolen Go er i stor vækst. I 2020 er der allerede foretaget knap 300.000 lån.

Seneste artikler

 
Randi Hedelund Jeppesen med et af hendes vigtigste IT-hjælpemidler; en smartphone. Foto: Cathrine Drud.

Jeg holder aldrig fri fra at være ordblind

Lærer trækker på egen erfaring som ordblind for at hjælpe børn med læsevanskeligheder

IT-hjælp til ordblinde · 23-11-2020

At få spist og få energi er afgørende for, om børnene trives i skolen både fagligt og socialt. Foto: Claus Rasmussen

Sæt spisepausen i fokus

Ved overgangen fra børnehave til skole er det vigtigt at være opmærksom på betydningen af en god spisepause, siger forsker

Mejeriforeningen · 23-11-2020

Undervisningsforløbet giver eleverne redskaber til at sætte ord på følelser og tale om relationer.

Det gør det lidt nemmere at forstå dem, man går i klasse med

Undervisningsforløbet Perspekt 2.0 giver eleverne redskaber til at sætte ord på følelser, løse konflikter og tale om forskellighed og relationer

Perspekt · 23-11-2020

Lise Sohl Jeppesen, udviklingskonsulent,  Dansk Skoleidræt.

Bevægelse i løbet af skoledagen: Sæt ind i undervisningstiden

Forskere fra Syddansk Universitet giver unikt indblik i skolebørns bevægelse under faglige lektioner, frikvarterer og i løbet af hele skoledagen. Især i undervisningstiden er der rum til forbedring. Få tips til enkle øvelser

Leg og bevægelse · 23-11-2020

Professor Arsen K. Mejlikov fra DTU-Byg International

Rigtig ventilation giver næring til hjerne og krop

Effektiv indlæring er i skolerne sparet væk i bestræbelserne på energiøkonomisk gevinst. De offentlige bygninger har over de seneste 50 år tabt pusten efter gennemgribende fokus på tætning og isolering

KE Fibertec & Vent2U · 23-09-2020