Med en ny app kan børnene gå på opdagelse i de digitale boghylder.

eReolen Go har fået ny app

Ny app gør det muligt for børn at tage biblioteket med i lommen, finde inspiration til nye læseoplevelser og læse og lytte til lydbøger offline

Bibliotekernes digitale frilæsningstilbud eReolen Go har i maj måned 2020 lanceret ny app til Android og IOS, så det nu bliver endnu lettere for børn at læse og lytte til bøger digitalt.

Appen er stadig fuld af bibliotekernes e-bøger og lydbøger til børn i skolealderen, men den nye og forbedrede version af eReolen Go giver børnene en endnu bedre brugeroplevelse, som gør det lettere at navigere i tjenestens mange bøger.

Med den nye app er det blandt andet muligt at gå på opdagelse i de digitale boghylder inden for en bestemt genre samt at afgrænse sin søgning på lixtal. Appen indeholder desuden en ny lydbogsafspiller med hastighedsjustering og sleeptimer.

Tag biblioteket med i lommen

Med den nye app kan børnene have biblioteket med i tasken eller lommen. eReolen Go er bibliotekernes streamingtjeneste med e-bøger og lydbøger til børn i alderen 7-14 år. Tjenesten giver dig adgang til 13.800 e-bøger og 6.400 lydbøger, som børnene kan låne med Unilogin eller et login fra folkebiblioteket.

Foruden e-bøger og lydbøger finder du også en række podcasts på eReolen Go, som er rettet mod børn. eReolen Gos redaktion, som består af litteraturformidlere og børnebibliotekarer, leverer målrettet formidling til appen, som henvender sig direkte til børnene ved hjælp af korte artikler, håndplukkede boglister og grafik, som tydeligt afspejler bøgernes temaer og stemninger. Formålet med formidlingen er at hjælpe børnene med at navigere i det store udvalg og hjælpe dem med at finde gode bøger, som passer til deres interesser og læseniveau.

Hvem kan bruge eReolen Go?

Alle landets 98 kommuner er tilmeldt eReolen Go, så det kræver ikke andet end et lånerkort til det lokale folkebibliotek at komme i gang med at læse og lytte på appen.

Desuden er en lang række skoler tilmeldt eReolen Go med Unilogin. Knap 900 skoler svarende til flere end 300.000 elever har således adgang til de mange e-bøger og lydbøger gennem deres velkendte Unilogin.

På eReolen Gos hjemmeside kan du se, om din skole er tilmeldt eller læse mere om, hvordan skolen tilmeldes tjenesten med Unilogin.

• eReolen Go er bibliotekernes tilbud med e-bøger og lydbøger til børn.
  • Blev etableret i 2016.
  • Tjenesten kan benyttes via web og app og henvender sig til børn i alderen 7-14 år.
  • På eReolen Go kan børnene frit vælge mellem 13.800 e-bøger og 6.400 lydbøger.
  • Alle bøger kan lånes med login til biblioteket.
  • Knap 900 skoler (300.000 elever) er tilmeldt eReolen Gos adgang via Unilogin.
  • eReolen Go er i stor vækst. I 2020 er der allerede foretaget knap 300.000 lån.

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020

Rengøringsassistenterne Sebastian Simon og Ionela Florentina Simon sammen med kundechef Camilla Oldhøj på Nørre Jernløse skole ved Holbæk.

Rumænske Ionela og Sebastian holder skolen fri for Corona

Da den britiske premierminister Boris Johnson blev udskrevet fra intensiv, rettede han en varm tak til to sygeplejersker; Jenny fra New Zealand og Luis fra Portugal.

Rengøring · 08-06-2020

Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

At være lærer under Corona

Nogle børn er ekstra hårdt ramt af Coronakrisen, som har påvirket forskelligt og kan trække spor længe efter, det værste tilsyneladende er overstået

Det Nationale Sorgcenter · 08-06-2020