Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Fragtmanden kender godt Skolebutik.dk. Siden 1987 er der gået tusindvis af pakker naturvidenskabeligt undervisningsmateriel til folkeskolen og gymnasiesektoren ud fra det lille familieejede firma i Måløv i Nordsjælland.

– Den gang i 87 var det primært kemikalier, laboratorieudstyr og materialer til fysikundervisningen, fortæller Allan Sørensen fra Skolebutik.dk og fortsætter:

– I dag er det primært avanceret dataopsamlingsudstyr og andet it-baseret udstyr, som er populært. Men fysikudstyr, glasvarer, kemikalier og andet laboratorieudstyr er fortsat en væsentlig del af vort sortiment.

Familiefirma

Virksomheden var i mange år kendt under navnet Müller + Sørensen, men ændrede i 2007 navn til Skolebutik.dk efter navnet på firmaets webshop. I dag foregår mere end 50 pct. af alt salg til folkeskoler og gymnasier via webshoppen.

– Vi bruger megen tid på opdatering af webshoppen, men vi sidder stadig fire medarbejdere klar ved telefonerne hver dag, primært for at vejlede og rådgive vores mange kunder. Vores webshop er E-mærket og dermed som den eneste i branchen godkendt af E-handelsfonden. Det er vi stolte af, men det er også helt nødvendig, når vi skal handle med det offentlige. Vores kunder kan være helt sikre på, at alt er godkendt, og alle handler foregår på en sikker måde, fortæller Henrik Høvdinghof, der er anden generation i Skolebutik.dk.

Allan Sørensen grundlagde virksomheden sammen med en tidligere kollega fra Struers Kemiske Laboratorium, men er i dag eneejer af Skolebutik.dk sammen med sønnen Henrik Høvdinghof, der kom med i familiefirmaet i 2007. Siden 2015 er datteren Charlotte Villumsen også kommet til som logistikchef og styrer bl.a. de mange daglige forsendelser.

Den amerikanske forbindelse

Skolebutik har siden 1996 været dansk eneleverandør af Vernier Software & Technologys sensorer og dataopsamlingsudstyr. Vernier er kendt for en meget høj kvalitet og meget innovative produkter. Denne kombination var en medvirkende årsag til, at Skolebutik.dk og Vernier blev valgt som leverandør af en stor del af det naturvidenskabelige udstyr til Mærsk McKinney Møller Videncenter (Sciencetalenterne) i Sorø og Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

– Det har været meget spændende at få lov til at medvirke til disse prestigefyldte leverancer. I dag vinder vi markedsandele hver eneste dag, når det gælder dataopsamlingsudstyr, og vi er stolte over, at vi på den måde er med til at løfte niveauet inden for den naturvidenskabelige undervisning på såvel folkeskole- og gymnasieniveau, fortæller Henrik Høvdinghof og fortsætter:

– Innovative leverandører som Vernier og Texas Instruments betyder, at vi til stadighed kan være på forkant, når naturfagsundervisningen stiller nye krav til nyt udstyr. Vi stod klar, da der tilbage i 2009 kom krav i folkeskolen til undervisning i trigonometri, for det kunne Texas Instruments´ lommeregner TI-30X klare den gang. Og Verniers datalogger Labquest og de mange trådløse GDX-sensorer dækker i dag de fælles mål omkring dataopsamling i folkeskolen. Sjovt nok så dækker samme udstyr i øvrigt også behovet for dagens undervisning på 3.klassetrín i gymnasiet.

Naturfags-seminarer og STEM

De nye fælles mål i naturfag og de nye nationale målsætninger om at flere børn og unge skal interessere sig for naturfag stiller store krav om at have det helt rigtige STEM-udstyr på ”hylderne”. Men naturfagslærerne skal også kunne bruge udstyret korrekt for at kunne leve op til de nye krav.

Det fik Skolebutik.dk til at samarbejde med firmaet Wilk Education om at arrangere gratis naturfagsseminarer rundt om i Danmark. Indtil videre har næsten 700 naturfagslærere været på et 3,5 timers seminar om brug af digitalt dataopsamlingsudstyr til undersøgelse og udforskning af de fællesfaglige fokusområder.

– Vi stiller økonomi og Vernier-udstyr til rådighed, men har ikke blandet os i selve tilrettelæggelsen og det faglige indhold på seminarerne. Det har Wilk Education stået for i samarbejde med UCN og diverse naturfaglige undervisningssteder og museer rundt om i Danmark, fortæller Henrik Høvdinghof.

– kis

Professor Arsen K. Mejlikov fra DTU-Byg International

Rigtig ventilation giver næring til hjerne og krop

Effektiv indlæring er i skolerne sparet væk i bestræbelserne på energiøkonomisk gevinst. De offentlige bygninger har over de seneste 50 år tabt pusten efter gennemgribende fokus på tætning og isolering

KE Fibertec & Vent2U · 23-09-2020

Lokal brobygning mellem den lokale folkeskole og eksempelvis det stedlige gymnasium kan betyde meget for at højne fremmedsprogene.

Brobygning for at styrke fremmedsprog i undervisningen

Det Nationale Center for Fremmedsprog, NCFF, har snart eksisteret i to år. To spændende og mildt sagt begivenhedsrige år, hvor der er igangsat en lang række projekter og initiativer, der skal være med til at løfte fremmedsprogene

Det Nationale Center for Fremmedsprog · 22-09-2020

Lynguide til mentalisering