Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Fragtmanden kender godt Skolebutik.dk. Siden 1987 er der gået tusindvis af pakker naturvidenskabeligt undervisningsmateriel til folkeskolen og gymnasiesektoren ud fra det lille familieejede firma i Måløv i Nordsjælland.

– Den gang i 87 var det primært kemikalier, laboratorieudstyr og materialer til fysikundervisningen, fortæller Allan Sørensen fra Skolebutik.dk og fortsætter:

– I dag er det primært avanceret dataopsamlingsudstyr og andet it-baseret udstyr, som er populært. Men fysikudstyr, glasvarer, kemikalier og andet laboratorieudstyr er fortsat en væsentlig del af vort sortiment.

Familiefirma

Virksomheden var i mange år kendt under navnet Müller + Sørensen, men ændrede i 2007 navn til Skolebutik.dk efter navnet på firmaets webshop. I dag foregår mere end 50 pct. af alt salg til folkeskoler og gymnasier via webshoppen.

– Vi bruger megen tid på opdatering af webshoppen, men vi sidder stadig fire medarbejdere klar ved telefonerne hver dag, primært for at vejlede og rådgive vores mange kunder. Vores webshop er E-mærket og dermed som den eneste i branchen godkendt af E-handelsfonden. Det er vi stolte af, men det er også helt nødvendig, når vi skal handle med det offentlige. Vores kunder kan være helt sikre på, at alt er godkendt, og alle handler foregår på en sikker måde, fortæller Henrik Høvdinghof, der er anden generation i Skolebutik.dk.

Allan Sørensen grundlagde virksomheden sammen med en tidligere kollega fra Struers Kemiske Laboratorium, men er i dag eneejer af Skolebutik.dk sammen med sønnen Henrik Høvdinghof, der kom med i familiefirmaet i 2007. Siden 2015 er datteren Charlotte Villumsen også kommet til som logistikchef og styrer bl.a. de mange daglige forsendelser.

Den amerikanske forbindelse

Skolebutik har siden 1996 været dansk eneleverandør af Vernier Software & Technologys sensorer og dataopsamlingsudstyr. Vernier er kendt for en meget høj kvalitet og meget innovative produkter. Denne kombination var en medvirkende årsag til, at Skolebutik.dk og Vernier blev valgt som leverandør af en stor del af det naturvidenskabelige udstyr til Mærsk McKinney Møller Videncenter (Sciencetalenterne) i Sorø og Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

– Det har været meget spændende at få lov til at medvirke til disse prestigefyldte leverancer. I dag vinder vi markedsandele hver eneste dag, når det gælder dataopsamlingsudstyr, og vi er stolte over, at vi på den måde er med til at løfte niveauet inden for den naturvidenskabelige undervisning på såvel folkeskole- og gymnasieniveau, fortæller Henrik Høvdinghof og fortsætter:

– Innovative leverandører som Vernier og Texas Instruments betyder, at vi til stadighed kan være på forkant, når naturfagsundervisningen stiller nye krav til nyt udstyr. Vi stod klar, da der tilbage i 2009 kom krav i folkeskolen til undervisning i trigonometri, for det kunne Texas Instruments´ lommeregner TI-30X klare den gang. Og Verniers datalogger Labquest og de mange trådløse GDX-sensorer dækker i dag de fælles mål omkring dataopsamling i folkeskolen. Sjovt nok så dækker samme udstyr i øvrigt også behovet for dagens undervisning på 3.klassetrín i gymnasiet.

Naturfags-seminarer og STEM

De nye fælles mål i naturfag og de nye nationale målsætninger om at flere børn og unge skal interessere sig for naturfag stiller store krav om at have det helt rigtige STEM-udstyr på ”hylderne”. Men naturfagslærerne skal også kunne bruge udstyret korrekt for at kunne leve op til de nye krav.

Det fik Skolebutik.dk til at samarbejde med firmaet Wilk Education om at arrangere gratis naturfagsseminarer rundt om i Danmark. Indtil videre har næsten 700 naturfagslærere været på et 3,5 timers seminar om brug af digitalt dataopsamlingsudstyr til undersøgelse og udforskning af de fællesfaglige fokusområder.

– Vi stiller økonomi og Vernier-udstyr til rådighed, men har ikke blandet os i selve tilrettelæggelsen og det faglige indhold på seminarerne. Det har Wilk Education stået for i samarbejde med UCN og diverse naturfaglige undervisningssteder og museer rundt om i Danmark, fortæller Henrik Høvdinghof.

– kis

60 år med fokus på funktionalitet

Design, lyd, lys og et godt indeklima - og fokus på brugeren.

Gardinmontøren Erhverv · 01-05-2020

Janne Hedegaard, chef for Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge.

Inklusion skal mindske ulighed og styrke fællesskabet

Inklusion skal sætte alle skolens elever i stand til at magte sociale og faglige fællesskaber, men det kræver også, at skolen rummer forskellige former for viden og kompetencer

Inklusion · 24-02-2020

Er det sundt for barnet at bruge så meget tid foran skærmen? Det spørgsmål sætter mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, under debat ved foredrag rundt om i landet.

Tænk over dit barns skærmtid

Foruroligende forskning viser, at intensiv brug af skærme ikke blot sløver, men også risikerer at hæmme udviklingen af hjernen. KLF, Kirke & Medier, tilbyder at tage emnet under debat ved foredrag på skoler

Debat · 24-02-2020

Eleverne sidder med hver deres Chromebook og skriver på livet løs.

Ny metode til skriftsprogsundervisning af de yngste børn

De yngste elever i skolen bliver bedre til at skrive, hvis de kan høre, hvad de skriver, mens de skriver

Lytteskrivning · 24-02-2020

Her er et eksempel på et klasselokale efter en ændret indretning.

Få bedre trivsel, ro og overskud ved en ny organisering af skoledagen

Sådan lyder tilbuddet fra lærer, forfatter og kursusholder Karina Winther, der er ophavsmanden til filosofien Ugeskemarevolutionen

UgeskemaRevolutionen · 24-02-2020