Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Oplevelsen starter lige her. Hvor I står ansigt til ansigt med en fuldvoksen varulv, træder ind i grevens egne stuer, mærker kulden i de utætte bindingsværksbygninger eller ser ind i øjnene på en kvinde fra Lollands stenalder. Et godt eksempel på at man med et besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer så tæt på historien, at man næsten kan mærke den, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, der er formidlingsinspektør på Museum Lolland-Falster. Hun foreslår en række spændende oplevelser med fagligt indhold, der er relevante for lejrskoler.

De gamle huse – Frilandsmuseet i Maribo

Lige midt i den skønne Naturpark Maribosøerne ligger en bid af fortiden. Mærk, hvordan det var at leve på landet i gamle dage, hvor der var lavt til loftet, sengene havde forhæng, man skrev med kridt i skolen, og dagene var fyldt med fysisk hårdt arbejde. Kom helt tæt på bondemanden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse, der tilsammen udgør Frilandsmuseet i Maribo.

Museum Obscurum – en mystisk verden

Træd ind i Cornelius’ mystiske og mørke verden. Oplev magien når I går på opdagelse blandt en samling af de mest utrolige ting fra hele verden eller bevæg jer ind i den hemmelige afdeling, hvor I møder mystiske væsner som vampyrer, varulve, feer og drager. I en verden af fake news rokker denne oplevelse på, hvad der er sandt og falsk. Og tør du tro på alt, hvad du ser?

Reventlow-Museet Pederstrup – i herremandens fodspor

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup, der for 200 år siden var hjem for herremand og statsminister Reventlow. Her kan I gå på opdagelse i familiens genskabte stuer, besøge statsministerens arbejdsværelse, hvor han udtænkte store reformer, der skabte et nyt og bedre Danmark, eller gå en tur ned i det smukke køkken, hvor tjenestefolk lavede mad på det store brændekomfur.

Stiftsmuseet i Maribo – kors, stenalder og runesten

Stiftsmuseet ligger i den majestætiske bygning lige midt i Maribo. Se de flotte runesten i museets forhal, oplev de unikke krucifikser og mød roepigerne fra Polen. I juni åbnede den nye udstilling om Lollands stenalder, hvor scenografi, viden og flotte fund går hånd i hånd. Grundlaget for udstillingen er de enestående fund, som er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske undersøgelser forud for anlæggelsen af tunnelbyggeriet mellem Danmark og Tyskland.

– I forbindelse med udflugter og lejrskoler kan I få rundvisninger, gamle landsbylege, undervisningsforløb og spise jeres madpakker hos os, fremhæver Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

-kis

60 år med fokus på funktionalitet

Design, lyd, lys og et godt indeklima - og fokus på brugeren.

Gardinmontøren Erhverv · 01-05-2020

Janne Hedegaard, chef for Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge.

Inklusion skal mindske ulighed og styrke fællesskabet

Inklusion skal sætte alle skolens elever i stand til at magte sociale og faglige fællesskaber, men det kræver også, at skolen rummer forskellige former for viden og kompetencer

Inklusion · 24-02-2020

Er det sundt for barnet at bruge så meget tid foran skærmen? Det spørgsmål sætter mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, under debat ved foredrag rundt om i landet.

Tænk over dit barns skærmtid

Foruroligende forskning viser, at intensiv brug af skærme ikke blot sløver, men også risikerer at hæmme udviklingen af hjernen. KLF, Kirke & Medier, tilbyder at tage emnet under debat ved foredrag på skoler

Debat · 24-02-2020

Eleverne sidder med hver deres Chromebook og skriver på livet løs.

Ny metode til skriftsprogsundervisning af de yngste børn

De yngste elever i skolen bliver bedre til at skrive, hvis de kan høre, hvad de skriver, mens de skriver

Lytteskrivning · 24-02-2020

Her er et eksempel på et klasselokale efter en ændret indretning.

Få bedre trivsel, ro og overskud ved en ny organisering af skoledagen

Sådan lyder tilbuddet fra lærer, forfatter og kursusholder Karina Winther, der er ophavsmanden til filosofien Ugeskemarevolutionen

UgeskemaRevolutionen · 24-02-2020