Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Oplevelsen starter lige her. Hvor I står ansigt til ansigt med en fuldvoksen varulv, træder ind i grevens egne stuer, mærker kulden i de utætte bindingsværksbygninger eller ser ind i øjnene på en kvinde fra Lollands stenalder. Et godt eksempel på at man med et besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer så tæt på historien, at man næsten kan mærke den, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, der er formidlingsinspektør på Museum Lolland-Falster. Hun foreslår en række spændende oplevelser med fagligt indhold, der er relevante for lejrskoler.

De gamle huse – Frilandsmuseet i Maribo

Lige midt i den skønne Naturpark Maribosøerne ligger en bid af fortiden. Mærk, hvordan det var at leve på landet i gamle dage, hvor der var lavt til loftet, sengene havde forhæng, man skrev med kridt i skolen, og dagene var fyldt med fysisk hårdt arbejde. Kom helt tæt på bondemanden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse, der tilsammen udgør Frilandsmuseet i Maribo.

Museum Obscurum – en mystisk verden

Træd ind i Cornelius’ mystiske og mørke verden. Oplev magien når I går på opdagelse blandt en samling af de mest utrolige ting fra hele verden eller bevæg jer ind i den hemmelige afdeling, hvor I møder mystiske væsner som vampyrer, varulve, feer og drager. I en verden af fake news rokker denne oplevelse på, hvad der er sandt og falsk. Og tør du tro på alt, hvad du ser?

Reventlow-Museet Pederstrup – i herremandens fodspor

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup, der for 200 år siden var hjem for herremand og statsminister Reventlow. Her kan I gå på opdagelse i familiens genskabte stuer, besøge statsministerens arbejdsværelse, hvor han udtænkte store reformer, der skabte et nyt og bedre Danmark, eller gå en tur ned i det smukke køkken, hvor tjenestefolk lavede mad på det store brændekomfur.

Stiftsmuseet i Maribo – kors, stenalder og runesten

Stiftsmuseet ligger i den majestætiske bygning lige midt i Maribo. Se de flotte runesten i museets forhal, oplev de unikke krucifikser og mød roepigerne fra Polen. I juni åbnede den nye udstilling om Lollands stenalder, hvor scenografi, viden og flotte fund går hånd i hånd. Grundlaget for udstillingen er de enestående fund, som er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske undersøgelser forud for anlæggelsen af tunnelbyggeriet mellem Danmark og Tyskland.

– I forbindelse med udflugter og lejrskoler kan I få rundvisninger, gamle landsbylege, undervisningsforløb og spise jeres madpakker hos os, fremhæver Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

-kis

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020

Rengøringsassistenterne Sebastian Simon og Ionela Florentina Simon sammen med kundechef Camilla Oldhøj på Nørre Jernløse skole ved Holbæk.

Rumænske Ionela og Sebastian holder skolen fri for Corona

Da den britiske premierminister Boris Johnson blev udskrevet fra intensiv, rettede han en varm tak til to sygeplejersker; Jenny fra New Zealand og Luis fra Portugal.

Rengøring · 08-06-2020

Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

At være lærer under Corona

Nogle børn er ekstra hårdt ramt af Coronakrisen, som har påvirket forskelligt og kan trække spor længe efter, det værste tilsyneladende er overstået

Det Nationale Sorgcenter · 08-06-2020