Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Oplevelsen starter lige her. Hvor I står ansigt til ansigt med en fuldvoksen varulv, træder ind i grevens egne stuer, mærker kulden i de utætte bindingsværksbygninger eller ser ind i øjnene på en kvinde fra Lollands stenalder. Et godt eksempel på at man med et besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer så tæt på historien, at man næsten kan mærke den, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, der er formidlingsinspektør på Museum Lolland-Falster. Hun foreslår en række spændende oplevelser med fagligt indhold, der er relevante for lejrskoler.

De gamle huse – Frilandsmuseet i Maribo

Lige midt i den skønne Naturpark Maribosøerne ligger en bid af fortiden. Mærk, hvordan det var at leve på landet i gamle dage, hvor der var lavt til loftet, sengene havde forhæng, man skrev med kridt i skolen, og dagene var fyldt med fysisk hårdt arbejde. Kom helt tæt på bondemanden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse, der tilsammen udgør Frilandsmuseet i Maribo.

Museum Obscurum – en mystisk verden

Træd ind i Cornelius’ mystiske og mørke verden. Oplev magien når I går på opdagelse blandt en samling af de mest utrolige ting fra hele verden eller bevæg jer ind i den hemmelige afdeling, hvor I møder mystiske væsner som vampyrer, varulve, feer og drager. I en verden af fake news rokker denne oplevelse på, hvad der er sandt og falsk. Og tør du tro på alt, hvad du ser?

Reventlow-Museet Pederstrup – i herremandens fodspor

Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup, der for 200 år siden var hjem for herremand og statsminister Reventlow. Her kan I gå på opdagelse i familiens genskabte stuer, besøge statsministerens arbejdsværelse, hvor han udtænkte store reformer, der skabte et nyt og bedre Danmark, eller gå en tur ned i det smukke køkken, hvor tjenestefolk lavede mad på det store brændekomfur.

Stiftsmuseet i Maribo – kors, stenalder og runesten

Stiftsmuseet ligger i den majestætiske bygning lige midt i Maribo. Se de flotte runesten i museets forhal, oplev de unikke krucifikser og mød roepigerne fra Polen. I juni åbnede den nye udstilling om Lollands stenalder, hvor scenografi, viden og flotte fund går hånd i hånd. Grundlaget for udstillingen er de enestående fund, som er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske undersøgelser forud for anlæggelsen af tunnelbyggeriet mellem Danmark og Tyskland.

– I forbindelse med udflugter og lejrskoler kan I få rundvisninger, gamle landsbylege, undervisningsforløb og spise jeres madpakker hos os, fremhæver Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

-kis

Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Skolebutik.dk · 27-11-2019

Forlaget Pressto har udgivet en række bøger om ”Social Tænkning”, der ikke bare har vist sig at være en effektiv metode til at hjælpe denne målgruppe – men at også ”almindelige” børn og unge har godt af at få udbygget deres sociale kompetencer.

Sociale kompetencer er indgangen til at klare sig i skolen

Elever, der ikke kan knække de sociale koder, får ofte hurtigt store faglige og sociale problemer i skolen. Det rammer især børn og unge med autisme, ADHD og andre udfordringer i livet, men børn og unges sociale kompetencer er generelt faldende

Forlaget Pressto · 27-11-2019

I Picasso-laboratoriet kommer man tæt på udvalgte værker i udstillingen ”Elsket af Picasso”, hvor eleverne undersøger, hvad billederne siger til os.

På Picasso-laboratorium

På Arken undersøges kunsten i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange – museet bruges som multimodalt læringsrum

Arken · 27-11-2019

Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Museum Lolland-Falster · 27-11-2019

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019