Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.
Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

En ny uddannelsesportal skal gøre elever og lærere i både grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser klogere på konsekvenserne af madspild, og på hvad den enkelte kan gøre for at mindske det.

For nylig konkluderede en rapport fra FN’s klimapanel, at mellem 25 og 30 procent af alle verdens fødevarer går tabt, hvilket gør madspild til et enormt miljøproblem. Alligevel er de færreste klar over, hvilke konsekvenser det har, når vi smider en plettet banan eller resterne af aftensmaden i skraldespanden.
Derfor sætter madspildsvirksomheden Too Good To Go nu ind med en helt ny uddannelsesportal, der skal oplyse om madspild. Portalen er opdelt i fire søjler med undervisningsmateriale tilpasset 4. – 6. klasse, 7. – 9. klasse, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Too Good To Gos landechef, Heidi Boye, fortæller, at portalen er resultatet af en voksende efterspørgsel fra uddannelsesinstitutioner over hele landet:

– Siden Too Good To Go-appen blev lanceret i 2016, er vi blevet væltet af henvendelser fra elever, studerende og undervisere, der ønsker at belyse madspildsproblematikken i opgaver, projekter og den daglige undervisning. Det har vi nu valgt at handle på ved at udvikle en uddannelsesportal, der ikke bare oplyser om problemet, men også kommer med håndgribelige værktøjer til, hvordan vi hver især kan bidrage til at løse det.

Too Good To Go samarbejder allerede med en række uddannelsesinstitutioner og har udviklet uddannelsesmateriale i samarbejde med bl.a. Gyldendal og Systime. Med lanceringen af uddannelsesportalen er oplysningspotentialet vokset, og målet er nu at inspirere 500 uddannelsesinstitutioner i Europa inden år 2020.

– Madspild udspringer ofte af dårlige vaner, som tager tid at ændre. Derfor skal vi have madspild på skoleskemaet, så vi kan få skabt miljøvenlige forbrugssituationer så tidligt som muligt. Undersøgelse efter undersøgelse konkluderer, at danskerne, og især de unge, er særdeles bevidste om klimaforandringerne og er klar til at handle. Derfor har vi gjort meget ud af at gøre uddannelsesportalen praksisorienteret, så man både bliver klogere og kan inspirere familien med tip og tricks hjemme i køkkenet, fortsætter Heidi Boye.

Uddannelsesportalen byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler, virkelighedsnære cases og forslag til problemorienterede projektemner og problemformuleringer. Indholdet på portalen vil løbende blive opdateret og udskiftet, så det altid tager udgangspunkt i den nyeste viden og forskning på området.

Uddannelsesportalen er en del af et større onlineunivers med materiale om Too Good To Gos bevægelse mod madspild. Ud over uddannelse retter sitet fokus mod temaerne husholdninger, virksomheder og politik. Derudover er der oprettet en vidensbank, som samler alt, der er værd at vide om madspild.●

Seneste artikler

 
En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019

 
Det er især grej til undersøgelser af dyr og insekter, som lærerne søger om – eksempelvis bestemmelsesduge, fiskenet, akvarier og kasser til insekter.

Populært med undervisning i det fri

Skoleklasser over hele landet har i et hidtil uset tempo sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskolepulje

Nordeafonden · 30-09-2019

Stifter og leder af Den Frie Digitale Skole, Anni Pilgaard Christiansen

Online undervisningstilbud til elever med skoleudfordringer

Den Frie Digitale Skole er et online alternativ til grundskole-elever, som ikke kan gøre brug af det almindelige skoletilbud – f.eks. på grund af skolevægring

Den Frie Digitale Skole · 30-09-2019

 

57.000 børn og unge undersøger plastforurening

Elever i skoler og gymnasier landet over vil i årets Masseeksperiment udføre verdens første nationale videnskabelige kortlægning af plastforurening. Resultaterne vil give afgørende nye data om omfanget og typen af plastforureningen i Danmark

Masseeksperimentet · 30-09-2019

 
Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

Too Good To Go · 30-09-2019