Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

En ny uddannelsesportal skal gøre elever og lærere i både grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser klogere på konsekvenserne af madspild, og på hvad den enkelte kan gøre for at mindske det.

For nylig konkluderede en rapport fra FN’s klimapanel, at mellem 25 og 30 procent af alle verdens fødevarer går tabt, hvilket gør madspild til et enormt miljøproblem. Alligevel er de færreste klar over, hvilke konsekvenser det har, når vi smider en plettet banan eller resterne af aftensmaden i skraldespanden.
Derfor sætter madspildsvirksomheden Too Good To Go nu ind med en helt ny uddannelsesportal, der skal oplyse om madspild. Portalen er opdelt i fire søjler med undervisningsmateriale tilpasset 4. – 6. klasse, 7. – 9. klasse, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Too Good To Gos landechef, Heidi Boye, fortæller, at portalen er resultatet af en voksende efterspørgsel fra uddannelsesinstitutioner over hele landet:

– Siden Too Good To Go-appen blev lanceret i 2016, er vi blevet væltet af henvendelser fra elever, studerende og undervisere, der ønsker at belyse madspildsproblematikken i opgaver, projekter og den daglige undervisning. Det har vi nu valgt at handle på ved at udvikle en uddannelsesportal, der ikke bare oplyser om problemet, men også kommer med håndgribelige værktøjer til, hvordan vi hver især kan bidrage til at løse det.

Too Good To Go samarbejder allerede med en række uddannelsesinstitutioner og har udviklet uddannelsesmateriale i samarbejde med bl.a. Gyldendal og Systime. Med lanceringen af uddannelsesportalen er oplysningspotentialet vokset, og målet er nu at inspirere 500 uddannelsesinstitutioner i Europa inden år 2020.

– Madspild udspringer ofte af dårlige vaner, som tager tid at ændre. Derfor skal vi have madspild på skoleskemaet, så vi kan få skabt miljøvenlige forbrugssituationer så tidligt som muligt. Undersøgelse efter undersøgelse konkluderer, at danskerne, og især de unge, er særdeles bevidste om klimaforandringerne og er klar til at handle. Derfor har vi gjort meget ud af at gøre uddannelsesportalen praksisorienteret, så man både bliver klogere og kan inspirere familien med tip og tricks hjemme i køkkenet, fortsætter Heidi Boye.

Uddannelsesportalen byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler, virkelighedsnære cases og forslag til problemorienterede projektemner og problemformuleringer. Indholdet på portalen vil løbende blive opdateret og udskiftet, så det altid tager udgangspunkt i den nyeste viden og forskning på området.

Uddannelsesportalen er en del af et større onlineunivers med materiale om Too Good To Gos bevægelse mod madspild. Ud over uddannelse retter sitet fokus mod temaerne husholdninger, virksomheder og politik. Derudover er der oprettet en vidensbank, som samler alt, der er værd at vide om madspild.●

Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Skolebutik.dk · 27-11-2019

Forlaget Pressto har udgivet en række bøger om ”Social Tænkning”, der ikke bare har vist sig at være en effektiv metode til at hjælpe denne målgruppe – men at også ”almindelige” børn og unge har godt af at få udbygget deres sociale kompetencer.

Sociale kompetencer er indgangen til at klare sig i skolen

Elever, der ikke kan knække de sociale koder, får ofte hurtigt store faglige og sociale problemer i skolen. Det rammer især børn og unge med autisme, ADHD og andre udfordringer i livet, men børn og unges sociale kompetencer er generelt faldende

Forlaget Pressto · 27-11-2019

I Picasso-laboratoriet kommer man tæt på udvalgte værker i udstillingen ”Elsket af Picasso”, hvor eleverne undersøger, hvad billederne siger til os.

På Picasso-laboratorium

På Arken undersøges kunsten i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange – museet bruges som multimodalt læringsrum

Arken · 27-11-2019

Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Museum Lolland-Falster · 27-11-2019

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019