Unisport har netop lanceret et fyldmateriale, der kan afløse mikroplasten i traditionelle kunstgræsbaner – et organisk og fuldt biologisk nedbrydeligt materiale.

Miljørigtigt fyldmateriale til kunstgræs

Det er ikke nødvendigt at svine naturen til med mikroplast fra kunstgræsbaner. Nu kan man nemlig bruge et helt nyt granulat til at fylde kunstgræsbanen med – og det er fuldt ud biologisk nedbrydeligt

Kunstgræsbaner bliver mere og mere populære, fordi man kan spille på dem i længere tid i løbet af året. Boldbaner med naturgræs kan man derimod kun spille på i den del af året, der er nogenlunde tørt. Ellers er alternativet grusbaner.

Det har fået mange kommuner og skoler til at anskaffe sig kunstgræsbaner – indtil videre vurderes det, at over 300 kunstgræsbaner er etableret i landet, og tallet er voksende, kan Miljøstyrelsen oplyse.

Der er dog en alvorlig ulempe ved kunstgræsbanerne – de forurener. Fyldmaterialet i banerne er lavet af granulat, udvundet af gamle bildæk, som for det meste er lavet af syntetisk gummi, altså plast, som er svært biologisk nedbrydeligt. Granulatet er bittesmåt med kornstørrelser på 0,8 – 3,0 mm, og en del af denne mikroplast forsvinder ud af banen i løbet af året. Helt præcist regner man med, at 1.500 tons af denne mikroplast forurener miljøet – hvert år.

Biologisk nedbrydeligt

Nu kan man gøre noget ved det. Unisport har nemlig lige lanceret et fyldmateriale, der kan afløse denne mikroplast – et organisk og fuldt biologisk nedbrydeligt materiale.

– Som en del af et nyt kunstgræssystem, er det nye ”infill materiale” udelukkende fremstillet af organiske materialer og 100 procent genanvendeligt. Fyldmaterialet er certificeret biologisk nedbrydeligt og har mange genanvendelsesmuligheder. Vi har gennemført mange test-installationer i forskellige lande, og tilbagemeldingerne fra brugere og spillere har været positive, siger Anjo van der Wende, fra Unisport.

Det nye produkt hedder Saltex BiofillTM og er det første af sin art på verdensplan – og samtidig er det er en del af det Fifa-godkendte system for kunstgræs.

Unisport har leveret og monteret mere end 1.000 kunstgræsbaner i Norden og er en af de få producenter, der anbefales af Fifa.

Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Skolebutik.dk · 27-11-2019

Forlaget Pressto har udgivet en række bøger om ”Social Tænkning”, der ikke bare har vist sig at være en effektiv metode til at hjælpe denne målgruppe – men at også ”almindelige” børn og unge har godt af at få udbygget deres sociale kompetencer.

Sociale kompetencer er indgangen til at klare sig i skolen

Elever, der ikke kan knække de sociale koder, får ofte hurtigt store faglige og sociale problemer i skolen. Det rammer især børn og unge med autisme, ADHD og andre udfordringer i livet, men børn og unges sociale kompetencer er generelt faldende

Forlaget Pressto · 27-11-2019

I Picasso-laboratoriet kommer man tæt på udvalgte værker i udstillingen ”Elsket af Picasso”, hvor eleverne undersøger, hvad billederne siger til os.

På Picasso-laboratorium

På Arken undersøges kunsten i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange – museet bruges som multimodalt læringsrum

Arken · 27-11-2019

Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Museum Lolland-Falster · 27-11-2019

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019