I Skagen kan man opleve både natur og historie som for eksempel Råbjerg Mile, Den tilsandede kirke, Grenen, Skagens Museum og Skagen Klitplantage.

Lejrskole på toppen af Danmark

På Skagen Strand bor man op til syv personer i ferieboliger, som har fuldt udstyret køkken. Eleverne har derfor mulighed for selv at planlægge og lave deres måltider. Derudover er der mulighed for fælleslokaler

At tage på lejrskole i folkeskolen er en lille, men vigtig del af den danske kulturarv, og det er den bedste måde at lære eleverne sociale kompetencer, som de ikke lærer i klasseværelset. Eleverne kommer lidt væk fra skolen og får sjove, spændende og lærerige oplevelser sammen. De lærer nye sider ved hinanden at kende og opdager, hvor stærkt fællesskabet kan være.

Hvor skal man så tage hen for at få mest muligt ud af et lejrskoleophold?

Skagen Strand hotel og feriecenter i Nordjylland har lang erfaring med lejrskoleophold og har rigtig mange lejrskolegæster i løbet af et år. Feriecenteret ligger midt i rolige og naturskønne omgivelser ca. 12 kilometer uden for Skagen by, fortæller salgschef Marian Jacobsen fra Skagen Strand og uddyber:

– Skagen-området er oplagt for et indholdsrigt og spændende lejrskoleophold. Her findes nemlig en perlerække af kendte attraktioner og seværdigheder. Her kan man opleve både natur og historie som for eksempel Råbjerg Mile, Den tilsandede kirke, Grenen, Skagens Museum og Skagen Klitplantage. Mange af seværdighederne kan nås på cykel fra feriecenteret, og cykler kan forhåndsbestilles, så de står klar ved ankomst til Skagen Strand. Der findes mange skønne cykel- og vandreruter i området, så det er oplagt at tage madpakken med og udforske området på egen hånd. Der er også mulighed for at aftale ture med for eksempel en naturvejleder, hvis man ønsker det.

Samvær og samarbejde

På Skagen Strand er der masser af plads til at boltre sig, og de mange gratis faciliteter har eleverne stor glæde af. Her kan de for eksempel spille fodbold, minigolf, bordtennis eller badminton og ikke mindst hygge i badeland. Når det gælder bo-enhederne, er der lagt op til samvær og samarbejde. Man bor nemlig op til syv personer i ferieboliger, som har fuldt udstyret køkken. Eleverne har derfor mulighed for selv at planlægge og lave deres måltider. Derudover er der mulighed for fælleslokaler.

– Rigtig mange af de lejrskoler, som besøger os, sætter stor pris på netop muligheden for, at de selv kan lave mad. Det er med til at skabe ekstra læring undervejs i opholdet. For at gøre det så nemt som muligt, har vi derfor lavet en aftale med den lokale købmand, som leverer ”ved døren”, hvis man forhåndsbestiller. Vi har også en bålplads, hvis man vil hygge med pølser og snobrød. Og så har vi selvfølgelig restauranten, som kan stå for forplejning, hvis man ønsker det, fortæller salgschef Marian Jacobsen.

Et yderligere plus er, at der er nem adgang til Skagen Strand hotel og feriecenter. Togstationen ligger lige uden for hoveddøren, og det tager små ti minutter ind til Skagen. Ankommer man med bus, er der kun en halv time fra Frederikshavn og Hirtshals.

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019

Det er især grej til undersøgelser af dyr og insekter, som lærerne søger om – eksempelvis bestemmelsesduge, fiskenet, akvarier og kasser til insekter.

Populært med undervisning i det fri

Skoleklasser over hele landet har i et hidtil uset tempo sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskolepulje

Nordeafonden · 30-09-2019

Stifter og leder af Den Frie Digitale Skole, Anni Pilgaard Christiansen

Online undervisningstilbud til elever med skoleudfordringer

Den Frie Digitale Skole er et online alternativ til grundskole-elever, som ikke kan gøre brug af det almindelige skoletilbud – f.eks. på grund af skolevægring

Den Frie Digitale Skole · 30-09-2019

57.000 børn og unge undersøger plastforurening

Elever i skoler og gymnasier landet over vil i årets Masseeksperiment udføre verdens første nationale videnskabelige kortlægning af plastforurening. Resultaterne vil give afgørende nye data om omfanget og typen af plastforureningen i Danmark

Masseeksperimentet · 30-09-2019

Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

Too Good To Go · 30-09-2019