– “Det her er et Ninjahop”, siger Ahmed og springer ud i luften. – “Jeg er Hulk”, siger Noah og hopper efter Ahmed.

Get moving med Moove

Med kampagnen Get Moving har Sundhedsstyrelsen igennem de seneste år sat ekstra fokus på børn og bevægelse. Det samme gør virksomheden Veksø med lanceringen af Moove

Get Movings inspirationskatalog indeholder en masse spændende og sjove lege og aktiviteter for børn. Kataloget giver de voksne gode rammer for at igangsætte aktiviteter med børnene og dermed opfylde de officielle krav om mindst 45 min.’s bevægelse i løbet af skoledagen (Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling) og Sundhedsstyrelsens egen anbefaling om 60 min. om dagen – og gerne mere.

Lad dog barnet

Mindre børn, og især førskolebørn, har imidlertid en medfødt spontanitet, der gør, at de intuitivt bevæger sig, hvis omgivelserne indbyder til det. Børn anvender kroppen som middel til at forstå deres omverden. Indretning og valg af inventar er derfor vigtige elementer i bestræbelserne på at give børnene de bedste udviklingsmuligheder.

Sæt rummet i bevægelse

Hvis man ønsker en ny og åben bevægelseskultur, må det afspejle sig i de fysiske tiltag. Heri ligger en stor udfordring for mange skoler og institutioner, hvis indretning stadig bærer præg af, at faciliteterne er defineret og indrettet med henblik på en meget specifik brug. Det er dog ikke nødvendigvis store indgreb, der er brug for. Mindre tiltag og enkle designgreb kan også være med til at skabe øget bevægelse. Det handler bl.a. om at se på rummene på en ny måde.

Slip fantasien løs med Moove

En voksen ser måske et siddemøbel, mens et barn ser en boksering, en grøft eller et bassin fyldt med hajer og hummere. Moove er et møbel, der giver plads til børnenes fantasi og til, at de kan udfordre sig selv motorisk.

Pædagogisk leder i Børnehuset Valhalla, Connie Bøje Lubek, er ikke i tvivl om gevinsterne ved Moove:

– Det er virkelig et alsidigt møbel. Der er ingen grænser for, hvordan børnene bruger det. De løber rundt på det, bruger det som hule, eller til at balancere eller slappe af på. Og så bruger de det som et “rum i rummet”, dvs. som afgrænsning i forhold til at kunne lege uforstyrret. Vi er rigtig glade for Moove, siger Connie Bøje Lubek.

Med sine bløde, organiske former inviterer Moove til leg og motorisk udfoldelse. Materialet gør møblet robust, og det tåler at stå ude i al slags vejr. Det kan bruges til at hoppe fra, til at lege gemme under, at snurre rundt på, som hule, eller børnene kan køre med biler på kanten. Kun fantasien sætter grænser. En ting er sikkert: Børnenes fantasi skal nok få fart, så snart de bliver præsenteret for Moove.

www.getmoving.dk

www.vekso.com

Allan Sørensen, datteren Charlotte Høvdinghof Trebbien Villumsen og sønnen Henrik Høvdinghof. Tilsammen familiefirmaet Skolebutik.dk.

Naturfag er en familiesag

Familiefirmaet Skolebutik.dk har leveret udstyr og løsninger til naturfag i folkeskolen siden 1987

Skolebutik.dk · 27-11-2019

Forlaget Pressto har udgivet en række bøger om ”Social Tænkning”, der ikke bare har vist sig at være en effektiv metode til at hjælpe denne målgruppe – men at også ”almindelige” børn og unge har godt af at få udbygget deres sociale kompetencer.

Sociale kompetencer er indgangen til at klare sig i skolen

Elever, der ikke kan knække de sociale koder, får ofte hurtigt store faglige og sociale problemer i skolen. Det rammer især børn og unge med autisme, ADHD og andre udfordringer i livet, men børn og unges sociale kompetencer er generelt faldende

Forlaget Pressto · 27-11-2019

I Picasso-laboratoriet kommer man tæt på udvalgte værker i udstillingen ”Elsket af Picasso”, hvor eleverne undersøger, hvad billederne siger til os.

På Picasso-laboratorium

På Arken undersøges kunsten i fællesskab gennem dialog og varierende praktisk-kreative tilgange – museet bruges som multimodalt læringsrum

Arken · 27-11-2019

Reventow Museet.

Historisk opdagelsesrejsende på Lolland

Med besøg på Museum Lolland-Falsters udstillinger kommer man så tæt på historien, at man næsten kan mærke den

Museum Lolland-Falster · 27-11-2019

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019