Life Kinetik består af en række øvelser, der udfodrer hjernen.
Life Kinetik består af en række øvelser, der udfodrer hjernen.

5.Z fik hjernetræning på skemaet

På Rødkilde Skole i Vanløse har man afprøvet et projekt med Life Kinetik for at skærpe koncentrationen og indlæringen

I 5.Z på Rødkilde Skole i Vanløse havde man problemer med koncentrationen og indlæringen. Københavns Kommune traf en beslutning og valgte at gribe tingene lidt anderledes an. Man valgte at prøve et kortvarigt projekt med Life Kinetik over fem uger, med 2 × 45 min’s træning hver uge.

– Både eleverne og jeg har haft stor gavn af Life Kinetik-forløbet. Jeg er ikke i tvivl om, at forløbet har været medvirkende til den progression, både jeg og teamets andre lærere oplever, både i forhold til den generelle trivsel og de indbyrdes konflikter, klassen tidligere var meget præget af. Konflikterne er blevet meget færre og mindre voldsomme, hvilket også eleverne giver udtryk for. Støjniveauet er faldet mærkbart, færre har hovedpine og koncentrationsbesvær. De er blevet bedre til at lege sammen, deres legeadfærd har ændret sig til at være mere organiseret og fysisk (de spiller ofte bordtennis frem for at “gå rundt”), fortæller Louise Schjern Guldborg, klasselærer i 5.Z på Rødkilde skole.

De forskellige øvelser udfordrede bl.a. klassens hierarki, hvilket var “besværligt”, men velkomment, og en rigtig god åbning for Louise Schjern Guldborg til bedre at kunne arbejde med elevernes egne, men også fælles ressourcer.

Læring i hjernens opbygning

Hos Life Kinetik i Danmark uddannes lærere og pædagoger som Life Kinetik-trænere. Uddannelsen på tre dage giver lærerne og pædagogerne en grundviden om hjernens opbygning, øjnenes opbygning samt træningens sammensætning. Efter den korte uddannelse er læreren eller pædagogen klar til at begynde træningen i skolen eller på institutionen.

– Vi har netop åbnet vores nye Life Kinetik-center i Herlev, og det er primært her, vi uddanner, men vi oplever også, at flere skoler vælger at samle min. 15 deltagere, og så tager vi ud på skolerne og gennemfører uddannelsen på selve skolen, fortæller Tina Nielsson, ejer, Life Kinetik Danmark.

Træningskoncepter er populært, fordi det giver lærerne og pædagogerne en mulighed for at “klæde” eleverne godt på til den kommende undervisning. Når eleverne i klasserne udnytter hjernens potentiale bedre, gør det undervisningen og indlæringen enklere for underviseren.

– Vores koncept har nu ti års forskning bag sig, og gennem test er det bevist gang på gang, at vores træning virker. Vi danner faktisk flere forbindelser i hjernen, når vi træner Life Kinetik, og den effekt, det får for hver enkel deltager, er mærkbar. Alle, der træner Life Kinetik, oplever en forbedring, forsikrer Tina Nielsson.

Da vi alle er forskellige, og vores hjerner er forskellige, så oplever vi også effekten af træningen forskelligt, men i disse områder har det vist sig, at 98 %­ af deltagerne oplever en forbedring med hensyn til:

  • Koncentration.
  • Multitasking.
  • Mindre stress.
  • Bedre selvværd.

Forældre og sport

Hos Life Kinetik oplever man også at blive kontaktet af forældre, som kan se, at denne form for træning er brugbar i forhold til deres barn.

– Det kan være forældre til børn, der fx lider af koncentrationsbesvær; børn, som har svært ved at indordne sig i skolen eller børn med ADHD og lign., fortæller Tina Nielsson.

Også i sportsverdenen benyttes Life Kinetik meget. Med Liverpool FC, FC Bayern München, Ronaldos fodboldskole, det danske håndboldlandshold, det tyske fodboldlandshold og Virum-Sorgenfri Håndboldklub som tidligere og nuværende kunder er Life Kinetik-konceptet meget anerkendt i sportsverdenen. I Danmark er der fokus på alle de frivillige sportsforeninger. Målet er, at Life Kinetik bruges som et supplement til den eksisterende træning i klubberne og som holdundervisning i foreninger.

Da Life Kinetik er for alle, ung som gammel, giver det mening, at træningen også bruges til ældre mennesker, som en forebyggende træning mod demens og Alzheimers.

I virksomheder bruges Life Kinetik som en daglig pause, hvor medarbejderne får trænet hjernen og grinet sammen. Da effekten af træningen bl.a. nedsætter kortisolniveauet i kroppen, bruges træningen som en forebyggelse mod stress og sygdom.

Life Kinetik-træning

Life Kinetik er et program, der er sammensat af flere komponenter. Programmet indeholder træning af øjnene, kognitiv træning og koordinationstræning. Grundlæggende for programmet er, at man træner øvelser, man ikke er vant til, at man hele tiden ændre øvelsen, og at man har det sjovt.

En øvelse kunne være:

  • Kast to EDU bolde (ærtepose) lige op og ned.
  • Når det fungerer, kastes boldene lige op, mens armene krydses og du griber med krydset arme.
  • Med krydset arme kaster du boldene lige op, armene tilbage til udgangspunkt og grib boldene.

Det vigtigste, når man træner Life Kinetik, er, at man bliver ved med at prøve og har det sjovt, mens man prøver. 

www.lifekinetik.dk

Seneste artikler

 
En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019

 
Det er især grej til undersøgelser af dyr og insekter, som lærerne søger om – eksempelvis bestemmelsesduge, fiskenet, akvarier og kasser til insekter.

Populært med undervisning i det fri

Skoleklasser over hele landet har i et hidtil uset tempo sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskolepulje

Nordeafonden · 30-09-2019

Stifter og leder af Den Frie Digitale Skole, Anni Pilgaard Christiansen

Online undervisningstilbud til elever med skoleudfordringer

Den Frie Digitale Skole er et online alternativ til grundskole-elever, som ikke kan gøre brug af det almindelige skoletilbud – f.eks. på grund af skolevægring

Den Frie Digitale Skole · 30-09-2019

 

57.000 børn og unge undersøger plastforurening

Elever i skoler og gymnasier landet over vil i årets Masseeksperiment udføre verdens første nationale videnskabelige kortlægning af plastforurening. Resultaterne vil give afgørende nye data om omfanget og typen af plastforureningen i Danmark

Masseeksperimentet · 30-09-2019

 
Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

Too Good To Go · 30-09-2019