Hotte Hamborg

Et billigt og værdigt alternativ til skolerejsen til Berlin

Jeanette S. Christensen, rejsekonsulent Tyskland hos Alfa Travel

Berlin har i mange år været det helt store hit for folkeskole- og friskoleklasser, der rejser på skolerejse til Tyskland. Berlin er stadig meget populært, og man bliver nok aldrig helt færdig med at udforske alle byens spændende afkroge.Tyskland er dog meget andet end Berlin, og hvis I gerne vil prøve noget nyt, så skiller Hamborg sig ud, som et særdeles velegnet og spændende alternativ!

Hos Alfa Travel har vi efterhånden en del grupper, som har rejst til Berlin mange gange. Hvis skolen har et ønske om at prøve noget nyt og anderledes, så er skolerejser til Hamborg et helt oplagt alternativ. Den korte rejsetid, de lave priser, den trygge atmosfære, velfungerende infrastruktur og de fantastisk spændende programmuligheder tiltaler grupperne. Endvidere er der masser af gratis seværdigheder, som kan få skolerejse-budgettet til at række lidt længere.

Tips til gratis seværdigheder

En af Hamborgs mest spændende seværdigheder er den nye bydel HafenCity, som skyder op ved byens havnefront. Tag en gåtur i det indbydende og meget moderne arkitektoniske område eller gå med på en af de gratis guidede ture. Når I alligevel er i området, skal I også unde jer selv en gåtur i Speicherstadt, som er pakhuskvarteret. De røde facader ud til kanalerne har gennem tiden lagret uendelige mængder af gods og salgsvarer.

Besøg den smukke St. Michaeliskirke – gerne omkring middag hvor organisten demonstrerer kirkens fantastiske akustik – for et par euro kan I også tage en tur i kirkens tårn og få en skøn udsigt over byen. Ingen byer i Tyskland kan flygte fra den tunge arv omkring 2. verdenskrig – og det gælder også Hamborg. Ca. 15 km. sydøst for byen ligger den største KZ-lejr i Nordtyskland – Neuengamme, som nu fungerer som mindested for de forfærdeligheder, som fandt sted.

Hamborg er også andet end havnen og vandet. Hamborg er en grøn by så tag i byens smukke og eventyrlige park Planten un Blumen.

Tag også en tur under Elben og oplev Den Gamle Elbtunnel, som i ved åbningen i 1911 blev opfattet som et ingeniørmæssigt mesterværk.

Til sidst et lille tip som desværre ikke er helt gratis. Det sparer jer dog helt sikkert for en del penge! I stedet for at betale 18 euro for en normal havnerundfart, så kan I hoppe på den offentlige færge Ferry 62 – så koster turen rundt i havneområdet kun ca. 3,- euro (endda med mulighed for at afbryde turen undervejs).

Hvad der er sparet, er tjent

Hvad der er sparet er tjent, og besparelserne kan gøre rejsen mulig, men kan også give plads til andet program. Mange af vores skolegrupper besøger f.eks. rædselskabinettet Hamburger Dungeon, verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland, byens brandværn eller den verdenskendte fabrik Airbus. Hvis I har andre planer under rejsen sidder AlfA Travels Tysklands-eksperter klar med en hjælpende hånd.

Hamborg –tidligere miljøhovedstad

Hamborg blev i 2011 kåret om Europæiske Miljøhovedstad, og byen har lavet enorme investeringer i miljø og bæredygtighed. Vi har udvalgt nogle af de mest spændende projekter og tilbyder blandt andet besøg ved en bunker fra 2. Verdenskrig, som er ombygget til et lille Øko-kraftværk og en gammel losseplads som via vind og solenergi forsyner 4000 husstande med elektricitet.

Vi har kun nævnt nogle af mulighederne på skolerejsen – men det meste lader sig gøre i Hamborg.

Er du fristet? Så læs mere om skolerejserne på www.alfatravel.dk

FAKTAVidste du at Hamborg:

• er Tysklands næststørste by efter Berlin
  • har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen
  • har Europas andenstørste havn
  • er en af de ældste og mest velhavende tyske byer
  • huser HafenCity – et af Europas mest spektakulære byggeprojekter
  • Var europæisk miljøhovedstad i 2011 og er førende på området

En kuglestol, kuglevest eller kuglepude, hvor kuglerne trykker dybt i muskulaturen, og tyngden stimulerer leddene.

Sansestimulation – en hjælp til børn med angst og uro

Hver femte elev i indskolingen har en sanseforstyrrelse, som kan være årsag til angst, uro og dårlig koncentration. Målrettet sansestimulation vil kunne forbedre mange børns evne til at deltage i skolens aktiviteter

Protac · 14-10-2019

Det er især grej til undersøgelser af dyr og insekter, som lærerne søger om – eksempelvis bestemmelsesduge, fiskenet, akvarier og kasser til insekter.

Populært med undervisning i det fri

Skoleklasser over hele landet har i et hidtil uset tempo sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskolepulje

Nordeafonden · 30-09-2019

Stifter og leder af Den Frie Digitale Skole, Anni Pilgaard Christiansen

Online undervisningstilbud til elever med skoleudfordringer

Den Frie Digitale Skole er et online alternativ til grundskole-elever, som ikke kan gøre brug af det almindelige skoletilbud – f.eks. på grund af skolevægring

Den Frie Digitale Skole · 30-09-2019

57.000 børn og unge undersøger plastforurening

Elever i skoler og gymnasier landet over vil i årets Masseeksperiment udføre verdens første nationale videnskabelige kortlægning af plastforurening. Resultaterne vil give afgørende nye data om omfanget og typen af plastforureningen i Danmark

Masseeksperimentet · 30-09-2019

Ny uddannelsesportal byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, artikler og virkelighedsnære cases.

Ny uddannelsesportal om madspild

Madspildsvirksomheden Too Good To Go rykker nu helt ind i klasseværelserne med lanceringen af en ny portal med masser af undervisningsmateriale

Too Good To Go · 30-09-2019