Hotte Hamborg

Et billigt og værdigt alternativ til skolerejsen til Berlin

Jeanette S. Christensen, rejsekonsulent Tyskland hos Alfa Travel

Berlin har i mange år været det helt store hit for folkeskole- og friskoleklasser, der rejser på skolerejse til Tyskland. Berlin er stadig meget populært, og man bliver nok aldrig helt færdig med at udforske alle byens spændende afkroge.Tyskland er dog meget andet end Berlin, og hvis I gerne vil prøve noget nyt, så skiller Hamborg sig ud, som et særdeles velegnet og spændende alternativ!

Hos Alfa Travel har vi efterhånden en del grupper, som har rejst til Berlin mange gange. Hvis skolen har et ønske om at prøve noget nyt og anderledes, så er skolerejser til Hamborg et helt oplagt alternativ. Den korte rejsetid, de lave priser, den trygge atmosfære, velfungerende infrastruktur og de fantastisk spændende programmuligheder tiltaler grupperne. Endvidere er der masser af gratis seværdigheder, som kan få skolerejse-budgettet til at række lidt længere.

Tips til gratis seværdigheder

En af Hamborgs mest spændende seværdigheder er den nye bydel HafenCity, som skyder op ved byens havnefront. Tag en gåtur i det indbydende og meget moderne arkitektoniske område eller gå med på en af de gratis guidede ture. Når I alligevel er i området, skal I også unde jer selv en gåtur i Speicherstadt, som er pakhuskvarteret. De røde facader ud til kanalerne har gennem tiden lagret uendelige mængder af gods og salgsvarer.

Besøg den smukke St. Michaeliskirke – gerne omkring middag hvor organisten demonstrerer kirkens fantastiske akustik – for et par euro kan I også tage en tur i kirkens tårn og få en skøn udsigt over byen. Ingen byer i Tyskland kan flygte fra den tunge arv omkring 2. verdenskrig – og det gælder også Hamborg. Ca. 15 km. sydøst for byen ligger den største KZ-lejr i Nordtyskland – Neuengamme, som nu fungerer som mindested for de forfærdeligheder, som fandt sted.

Hamborg er også andet end havnen og vandet. Hamborg er en grøn by så tag i byens smukke og eventyrlige park Planten un Blumen.

Tag også en tur under Elben og oplev Den Gamle Elbtunnel, som i ved åbningen i 1911 blev opfattet som et ingeniørmæssigt mesterværk.

Til sidst et lille tip som desværre ikke er helt gratis. Det sparer jer dog helt sikkert for en del penge! I stedet for at betale 18 euro for en normal havnerundfart, så kan I hoppe på den offentlige færge Ferry 62 – så koster turen rundt i havneområdet kun ca. 3,- euro (endda med mulighed for at afbryde turen undervejs).

Hvad der er sparet, er tjent

Hvad der er sparet er tjent, og besparelserne kan gøre rejsen mulig, men kan også give plads til andet program. Mange af vores skolegrupper besøger f.eks. rædselskabinettet Hamburger Dungeon, verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland, byens brandværn eller den verdenskendte fabrik Airbus. Hvis I har andre planer under rejsen sidder AlfA Travels Tysklands-eksperter klar med en hjælpende hånd.

Hamborg –tidligere miljøhovedstad

Hamborg blev i 2011 kåret om Europæiske Miljøhovedstad, og byen har lavet enorme investeringer i miljø og bæredygtighed. Vi har udvalgt nogle af de mest spændende projekter og tilbyder blandt andet besøg ved en bunker fra 2. Verdenskrig, som er ombygget til et lille Øko-kraftværk og en gammel losseplads som via vind og solenergi forsyner 4000 husstande med elektricitet.

Vi har kun nævnt nogle af mulighederne på skolerejsen – men det meste lader sig gøre i Hamborg.

Er du fristet? Så læs mere om skolerejserne på www.alfatravel.dk

FAKTAVidste du at Hamborg:

• er Tysklands næststørste by efter Berlin
  • har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen
  • har Europas andenstørste havn
  • er en af de ældste og mest velhavende tyske byer
  • huser HafenCity – et af Europas mest spektakulære byggeprojekter
  • Var europæisk miljøhovedstad i 2011 og er førende på området

Opera, ballet, skuespil og klassisk musik bliver sat på skoleskemaet for endnu flere børn og unge i hele landet i partnerskab med Det Kongelige Teater.

Klassisk scenekunst på skoleskemaet

Det Kongelige Teater er gået sammen med flere kommuner i hele landet om at give børn og unge mulighed for at stifte bekendtskab og arbejde med klassisk scenekunst i skolen

Det Kongelige Teater · 03-12-2018

– Der er solide argumenter for at integrere naturfagene frem for at undervise i dem som individuelle fag, hvis man vil tage de overordnede formål med uddannelserne alvorligt, mener professor emeritus Jens Dolin.

Vi skal videre med et integreret naturfag i skolen

Skal naturfagene i skolen være adskilte eller arbejde sig hen mod et fælles fag? Professor emeritus Jens Dolin, der gennem sit arbejdsliv har forsket i naturfagsdidaktik, er ikke i tvivl om, at vi skal videre med at få fokus på sagen frem for enkeltfaget.

Institut for naturfagsdidaktik · 03-12-2018

Den industrielle udvikling er i fokus i forløbet ”Fra Håndværk til Robot”. Undervisningsforløbet kommer ind på dampmaskinens påvirkning af samfundet, migrationen fra land til by, samlebåndsarbejde og det hårde liv på fabrikkerne.

Der var engang en dampmaskine

Teknisk Museum i Helsingør inviterer skolernes elever ind i teknikkens verden

Teknisk Museum · 03-12-2018

Folkeskolelærer Iben Lund Abrahamsen slap af med sine fysiske gener, efter hun ikke længere skulle overanstrenge sin stemme.

Læreren fandt selv ud af at skabe bedre akustik

Høretekniske hjælpemidler hjælper Iben Lund Abrahamsen, så hun ikke belaster stemmen, når hun underviser

Sonova · 03-12-2018

I dag er der i alt 17 titler og syv forskellige sprog på det lille forlag i Frederikssund, Bjerre Trykkeri og Forlag.

Et livsværk med grammatikbøger

Siden 1982 har Bjerre Trykkeri og Forlag produceret og leveret grammatikbøger til de danske skoleelever

Bjerre trykkeri & forlag · 03-12-2018