Hotte Hamborg

Et billigt og værdigt alternativ til skolerejsen til Berlin

Jeanette S. Christensen, rejsekonsulent Tyskland hos Alfa Travel

Berlin har i mange år været det helt store hit for folkeskole- og friskoleklasser, der rejser på skolerejse til Tyskland. Berlin er stadig meget populært, og man bliver nok aldrig helt færdig med at udforske alle byens spændende afkroge.Tyskland er dog meget andet end Berlin, og hvis I gerne vil prøve noget nyt, så skiller Hamborg sig ud, som et særdeles velegnet og spændende alternativ!

Hos Alfa Travel har vi efterhånden en del grupper, som har rejst til Berlin mange gange. Hvis skolen har et ønske om at prøve noget nyt og anderledes, så er skolerejser til Hamborg et helt oplagt alternativ. Den korte rejsetid, de lave priser, den trygge atmosfære, velfungerende infrastruktur og de fantastisk spændende programmuligheder tiltaler grupperne. Endvidere er der masser af gratis seværdigheder, som kan få skolerejse-budgettet til at række lidt længere.

Tips til gratis seværdigheder

En af Hamborgs mest spændende seværdigheder er den nye bydel HafenCity, som skyder op ved byens havnefront. Tag en gåtur i det indbydende og meget moderne arkitektoniske område eller gå med på en af de gratis guidede ture. Når I alligevel er i området, skal I også unde jer selv en gåtur i Speicherstadt, som er pakhuskvarteret. De røde facader ud til kanalerne har gennem tiden lagret uendelige mængder af gods og salgsvarer.

Besøg den smukke St. Michaeliskirke – gerne omkring middag hvor organisten demonstrerer kirkens fantastiske akustik – for et par euro kan I også tage en tur i kirkens tårn og få en skøn udsigt over byen. Ingen byer i Tyskland kan flygte fra den tunge arv omkring 2. verdenskrig – og det gælder også Hamborg. Ca. 15 km. sydøst for byen ligger den største KZ-lejr i Nordtyskland – Neuengamme, som nu fungerer som mindested for de forfærdeligheder, som fandt sted.

Hamborg er også andet end havnen og vandet. Hamborg er en grøn by så tag i byens smukke og eventyrlige park Planten un Blumen.

Tag også en tur under Elben og oplev Den Gamle Elbtunnel, som i ved åbningen i 1911 blev opfattet som et ingeniørmæssigt mesterværk.

Til sidst et lille tip som desværre ikke er helt gratis. Det sparer jer dog helt sikkert for en del penge! I stedet for at betale 18 euro for en normal havnerundfart, så kan I hoppe på den offentlige færge Ferry 62 – så koster turen rundt i havneområdet kun ca. 3,- euro (endda med mulighed for at afbryde turen undervejs).

Hvad der er sparet, er tjent

Hvad der er sparet er tjent, og besparelserne kan gøre rejsen mulig, men kan også give plads til andet program. Mange af vores skolegrupper besøger f.eks. rædselskabinettet Hamburger Dungeon, verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland, byens brandværn eller den verdenskendte fabrik Airbus. Hvis I har andre planer under rejsen sidder AlfA Travels Tysklands-eksperter klar med en hjælpende hånd.

Hamborg –tidligere miljøhovedstad

Hamborg blev i 2011 kåret om Europæiske Miljøhovedstad, og byen har lavet enorme investeringer i miljø og bæredygtighed. Vi har udvalgt nogle af de mest spændende projekter og tilbyder blandt andet besøg ved en bunker fra 2. Verdenskrig, som er ombygget til et lille Øko-kraftværk og en gammel losseplads som via vind og solenergi forsyner 4000 husstande med elektricitet.

Vi har kun nævnt nogle af mulighederne på skolerejsen – men det meste lader sig gøre i Hamborg.

Er du fristet? Så læs mere om skolerejserne på www.alfatravel.dk

FAKTAVidste du at Hamborg:

• er Tysklands næststørste by efter Berlin
  • har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen
  • har Europas andenstørste havn
  • er en af de ældste og mest velhavende tyske byer
  • huser HafenCity – et af Europas mest spektakulære byggeprojekter
  • Var europæisk miljøhovedstad i 2011 og er førende på området

Seks ud af ti elever mener, at de efter forløbet har større indflydelse på, hvad de spiser i skolen. Hver anden har lyst til at spise mere sundt. 68 procent ved mere om, hvad der er sundt.

10.000 børn skal skabe bedre skolemåltider

Syv ud af ti elever ved mere om, hvad der er sundt, og hver anden elev vil spise sundere. Det er to af de konkrete resultater af et undervisningsforløb om mad og sundhed

Madmovers · 07-06-2018

Den obligatoriske eksamenslæsning på skolen skal gerne gavne både de fagligt dygtige elever og de elever, der ikke er så godt med fagligt, siger viceskoleleder Ebbe Weng, Sdr. Vang Skole.

Obligatorisk eksamens­læsning på skolen

Sdr. Vang Skole indfører obligatorisk lektielæsning for 9. klasse-eleverne på nogle af de dage, hvor der ikke er eksamen

Eksamenslæsning · 07-06-2018

MentorDanmark er gået sammen med algoritmeforskere fra Danmarks Tekniske Universitet og har udviklet et intelligent stykke software, som sikrer, at det altid er den rigtige vikar som kommer ind til de rigtige vikartimer ud fra en lang række parametre som fagprofil, kendskab og relation til klassen, erfaring, mellemtimer, pædagogiske præferencer m.m.

Ny teknologi vil ændre vikardækningen

Nyt koncept vil ikke kun spare landets skoler for en masse tid og bøvl i morgentimerne, men også løfte selve undervisningen i vikartimerne

MentorDanmark · 07-06-2018

I første omgang vil antimobbeprogrammet blive afprøvet i udvalgte kommuner, herunder Københavns og Billund kommuner.

Hele skolen skal involveres i kampen mod mobning

Alle på og omkring skolen skal være en del af indsatsen mod mobning. Det viser erfaringer fra udlandet, og det er kernen i Alliancen mod mobning

Alliancen mod mobning · 07-06-2018

Vores brug af mobiletelefonen har magt til at fjerne os fra hinanden, underminere læring og forkvakle børn og unges opfattelse af, hvad der er vigtigt i livet, mener Annette Prehn, sociolog og forfatter.

Skoler uden mobiltelefon er vejen frem

Det giver rigtig god mening at sætte klare rammer for elevers brug af mobiltelefoner, mener sociolog og forfatter Anette Prehn

Mobilfri skoler · 07-06-2018