Hotte Hamborg

Et billigt og værdigt alternativ til skolerejsen til Berlin

Jeanette S. Christensen, rejsekonsulent Tyskland hos Alfa Travel

Berlin har i mange år været det helt store hit for folkeskole- og friskoleklasser, der rejser på skolerejse til Tyskland. Berlin er stadig meget populært, og man bliver nok aldrig helt færdig med at udforske alle byens spændende afkroge.Tyskland er dog meget andet end Berlin, og hvis I gerne vil prøve noget nyt, så skiller Hamborg sig ud, som et særdeles velegnet og spændende alternativ!

Hos Alfa Travel har vi efterhånden en del grupper, som har rejst til Berlin mange gange. Hvis skolen har et ønske om at prøve noget nyt og anderledes, så er skolerejser til Hamborg et helt oplagt alternativ. Den korte rejsetid, de lave priser, den trygge atmosfære, velfungerende infrastruktur og de fantastisk spændende programmuligheder tiltaler grupperne. Endvidere er der masser af gratis seværdigheder, som kan få skolerejse-budgettet til at række lidt længere.

Tips til gratis seværdigheder

En af Hamborgs mest spændende seværdigheder er den nye bydel HafenCity, som skyder op ved byens havnefront. Tag en gåtur i det indbydende og meget moderne arkitektoniske område eller gå med på en af de gratis guidede ture. Når I alligevel er i området, skal I også unde jer selv en gåtur i Speicherstadt, som er pakhuskvarteret. De røde facader ud til kanalerne har gennem tiden lagret uendelige mængder af gods og salgsvarer.

Besøg den smukke St. Michaeliskirke – gerne omkring middag hvor organisten demonstrerer kirkens fantastiske akustik – for et par euro kan I også tage en tur i kirkens tårn og få en skøn udsigt over byen. Ingen byer i Tyskland kan flygte fra den tunge arv omkring 2. verdenskrig – og det gælder også Hamborg. Ca. 15 km. sydøst for byen ligger den største KZ-lejr i Nordtyskland – Neuengamme, som nu fungerer som mindested for de forfærdeligheder, som fandt sted.

Hamborg er også andet end havnen og vandet. Hamborg er en grøn by så tag i byens smukke og eventyrlige park Planten un Blumen.

Tag også en tur under Elben og oplev Den Gamle Elbtunnel, som i ved åbningen i 1911 blev opfattet som et ingeniørmæssigt mesterværk.

Til sidst et lille tip som desværre ikke er helt gratis. Det sparer jer dog helt sikkert for en del penge! I stedet for at betale 18 euro for en normal havnerundfart, så kan I hoppe på den offentlige færge Ferry 62 – så koster turen rundt i havneområdet kun ca. 3,- euro (endda med mulighed for at afbryde turen undervejs).

Hvad der er sparet, er tjent

Hvad der er sparet er tjent, og besparelserne kan gøre rejsen mulig, men kan også give plads til andet program. Mange af vores skolegrupper besøger f.eks. rædselskabinettet Hamburger Dungeon, verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland, byens brandværn eller den verdenskendte fabrik Airbus. Hvis I har andre planer under rejsen sidder AlfA Travels Tysklands-eksperter klar med en hjælpende hånd.

Hamborg –tidligere miljøhovedstad

Hamborg blev i 2011 kåret om Europæiske Miljøhovedstad, og byen har lavet enorme investeringer i miljø og bæredygtighed. Vi har udvalgt nogle af de mest spændende projekter og tilbyder blandt andet besøg ved en bunker fra 2. Verdenskrig, som er ombygget til et lille Øko-kraftværk og en gammel losseplads som via vind og solenergi forsyner 4000 husstande med elektricitet.

Vi har kun nævnt nogle af mulighederne på skolerejsen – men det meste lader sig gøre i Hamborg.

Er du fristet? Så læs mere om skolerejserne på www.alfatravel.dk

FAKTAVidste du at Hamborg:

• er Tysklands næststørste by efter Berlin
  • har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen
  • har Europas andenstørste havn
  • er en af de ældste og mest velhavende tyske byer
  • huser HafenCity – et af Europas mest spektakulære byggeprojekter
  • Var europæisk miljøhovedstad i 2011 og er førende på området

The sad snail Sandy

Børnenes selvkreativitet er i konstant fare

Det mener børnebogsforfatteren Stig Seberg, der via eget forlag har udgivet en serie lydbøger for børn, der giver ro til børn og voksne

Engelskundervisning · 18-09-2020

Lena Lindenskov og Peter Weng

Gør brug af samtalen i matematik

I dette indlæg giver to eksperter i matematikundervisning gode råd til kunsten at skabe interesse for matematik hos elever på især mellemtrinnet

Matematikundervisning · 09-09-2020

Inspiration til kreative frilæsningsaktiviteter

Nyt konceptkatalog fra eReolen Go giver gode tips til, hvordan man kan arbejde med digital litteratur

eReolen · 10-06-2020

Foto: Nanna Kreutzmann

Få inspiration til at udforske naturens små Krible Krable dyr

Det er højsæson for at gå på opdagelse blandt naturens dyr og insekter. Krible Krable dyrene myldrer rundt lige uden for døren, og det giver lærere de bedste betingelser for at pirre alle børns gryende naturvidenskabelige dannelse

Krible-Krable · 08-06-2020

Nye tider for skolerejserne

Snart kommer vi til at rejse igen, men hvad vil der ske med vores rejsemønstre og især skolerejser på grund af Corona?

Alfa Travel · 08-06-2020