Lejrtur printet i 3D

I uge 27, 28 og 32 kan Danmarks børn og unge igen deltage i oplevelsesparken Universe’ populære Science Camps

Tænk hvis du kunne 3D printe alle dine vildeste ideer – her og nu!

Med temaet ‘Lad os bygge det selv’ sætter årets Science Camps i Universe fokus på den nye 3D print teknologiske muligheder.

– Universe er skabt for at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, og det er lige præcist det, der kommer til at ske på årets Science camps. Ved hjælp af spændende forsøg, sjove aktiviteter og vanvittige dygtige formidlere garanterer vi et ophold med gode grin og spændende oplevelser. Oplevelsen ved selv at skabe, er noget af det mest inspirerende der findes, forklarer Pia Bech Mathiesen, CEO i Universe.

3D print og skaberglæde

- Det er en fascinerende oplevelse selv at kunne printe sine egne design i 3D, fortæller Troels Nim Andresen, der er Campleder hos Universe, og fortsætter:

- Vi har arbejdet sammen med Apina, der er specialister i 3D print og laver en lejrskole, hvor alle deltagerne får mulighed for selv at lære og opleve glæden ved at finde på nye løsninger, designe et produkt og derefter bygge det.

Universe i tusmørke

At have lyst til at prøve nyt og lære mere forstærkes, når det sker gennem sjov leg.

- Det handler i lige så høj grad om at have det sjovt og hyggeligt – og her har vi de perfekte rammer i Universe, forklarer Troels Nim Andresen.

Science Camps handler også om nye venner og fælles oplevelser, så der er også masser af plads til fri leg, boldspil, snobrød og alt, hvad der hører en traditionel lejrtur til.

- Vi har bare så meget mere: Hvor mange kan f.eks. prale af at have kørt på segway i en tom forlystelsespark, mens solen går ned?, siger Troels Nim Andresen.

Universe

Universe er en oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til viden. I 2013 skiftede oplevelsesparken navn fra ‘Danfoss Universe’ til ‘Universe’ og blev omdannet til en selvejende fond. I dag er Universe en non-profit virksomhed med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, så flere vil uddanne sig inden for disse områder.

Læs mere på www.universe.dk

Seneste artikler

Seks ud af ti elever mener, at de efter forløbet har større indflydelse på, hvad de spiser i skolen. Hver anden har lyst til at spise mere sundt. 68 procent ved mere om, hvad der er sundt.

10.000 børn skal skabe bedre skolemåltider

Syv ud af ti elever ved mere om, hvad der er sundt, og hver anden elev vil spise sundere. Det er to af de konkrete resultater af et undervisningsforløb om mad og sundhed

Madmovers · 07-06-2018

 
Den obligatoriske eksamenslæsning på skolen skal gerne gavne både de fagligt dygtige elever og de elever, der ikke er så godt med fagligt, siger viceskoleleder Ebbe Weng, Sdr. Vang Skole.

Obligatorisk eksamens­læsning på skolen

Sdr. Vang Skole indfører obligatorisk lektielæsning for 9. klasse-eleverne på nogle af de dage, hvor der ikke er eksamen

Eksamenslæsning · 07-06-2018

 
MentorDanmark er gået sammen med algoritmeforskere fra Danmarks Tekniske Universitet og har udviklet et intelligent stykke software, som sikrer, at det altid er den rigtige vikar som kommer ind til de rigtige vikartimer ud fra en lang række parametre som fagprofil, kendskab og relation til klassen, erfaring, mellemtimer, pædagogiske præferencer m.m.

Ny teknologi vil ændre vikardækningen

Nyt koncept vil ikke kun spare landets skoler for en masse tid og bøvl i morgentimerne, men også løfte selve undervisningen i vikartimerne

MentorDanmark · 07-06-2018

 
I første omgang vil antimobbeprogrammet blive afprøvet i udvalgte kommuner, herunder Københavns og Billund kommuner.

Hele skolen skal involveres i kampen mod mobning

Alle på og omkring skolen skal være en del af indsatsen mod mobning. Det viser erfaringer fra udlandet, og det er kernen i Alliancen mod mobning

Alliancen mod mobning · 07-06-2018

 
Vores brug af mobiletelefonen har magt til at fjerne os fra hinanden, underminere læring og forkvakle børn og unges opfattelse af, hvad der er vigtigt i livet, mener Annette Prehn, sociolog og forfatter.

Skoler uden mobiltelefon er vejen frem

Det giver rigtig god mening at sætte klare rammer for elevers brug af mobiltelefoner, mener sociolog og forfatter Anette Prehn

Mobilfri skoler · 07-06-2018