Mere sundhed på skoleskemaet

130.000 elever skyller hver dag madpakken ned med kold skolemælk, men Mejeriernes Skolemælksordning vil gerne have endnu mere fokus på sundhed

I en tid, hvor skolebørnene snart er på vej til heldagsskolen, vil Mejeriernes Skolemælksordning gerne sætte mere fokus på sundhed. Og det bliver hjemmesiden Edutainmenthuset.dk, der bliver indgangen til at få mere sundhed ind i hverdagen.

- Der er sjov og en masse udfordringer i Edutainmenthuset.dk. Her kan lærere og elever gå på opdagelse i nyt og anderledes undervisningsmateriale om sundhed og fællesskab. Vi vil gerne give klassen gode oplevelser, hvor alle kan være med. Der er aktiviteter, der udfordrer børnene både fysisk og mentalt. Eksempelvis kan eleverne lege med ord og komme til at lave rapmusik til efteråret sammen med Clemens, siger Jan Hermansen, afdelingschef i Mejeriforeningen.

På spørgsmålet om, hvorfor Mejeriernes Skolemælksordning ikke bare holder sig til skolemælken, siger Jan Hermansen.

- Vi ser mælk som en vigtig del af en sund livsstil, og den tankegang vil vi gerne brede ud til andre områder. Vi ønsker at bringe endnu mere sundhed ind i skolen – det bliver vigtigere og vigtigere på vejen mod fremtidens heldagsskole.

Gratis

Det koster ikke skolerne noget at deltage i de mange aktiviteter, der hele tiden er på Edutainmenthuset.dk. Også undervisningsmaterialet ‘Lær med mælk’ finder man her. Det er populært til de yngste og er også lavet i en udvidet udgave til de større elever.

- I Edutainmenthuset.dk får lærere og elever det fulde overblik over alt, det vi tilbyder, når man gerne vil lære og lege sundhed ind i hverdagen. Vi har gjort det let for lærerne at inddrage aktiviteterne i klassens årsplan, siger Jan Hermansen.

Legat til sundhed og fællesskab

I Edutainmenthuset.dk finder man også Skolemælkslegatet, som uddeler 100.000 kr. to gange om året. Her kan klasser i september søge om penge til en klassetur eller andet, som hjælper sundheden eller fællesskabet på vej.

- Brug fantasien – der er masser af gode formål at støtte, som kan være med til at give en klasse nogle ekstra oplevelser, siger Jan Hermansen.

www.edutainmenthuset.dk

Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Skoleidræt bevæger kun ni pct. af eleverne i udskolingen sig hver dag i forbindelse med undervisningen.

Mere bevægelse i undervisningen for de store elever

Kræftens Bekæmpelse tilbyder nu også undervisningsværktøjet ”Leg på streg” til udskolingen, så eleverne fra 7.-9. klasse kan få mere bevægelse i løbet af dagen

Kræftens Bekæmpelse · 22-02-2019

25.000 skoleelever fandt nye, sunde bakterier i naturen

Verdens hidtil største indsamling af bakterier fra naturens planter, Masseeksperiment 2018, har resulteret i et opsigtsvækkende fund: Over to dage har forskerne opdaget ti hidtil ukendte bakteriearter, alle potentielt gavnlige mælkesyrebakterier

Masseeksperimentet · 22-02-2019

Metoden går bl.a. ud på at arbejde kreativt med kendt danskfagligt stof som bogstavelyde, håndfonemer, bogstavernes betydning i sproget, deres form, m.v.

Sang, rap og bevægelse lærer børnene i 0. klasse avancerede bogstavelyde

Helt nyt koncept integrerer sang, rap og bevægelse i 0. klasselederens undervisning som en fast del gennem hele året

Ordstrømmen · 22-02-2019

Til jul sidste år fik fire lotteri-sælgere fra 3.A. på Institut Sankt Joseph mulighed for at overrække en flot check på 13.000 kroner til Børnehjælpsdagens arbejde. Det var klassens overskud ved salg af i alt 1.000 julelodder. Checken blev overrakt til Børnehjælpsdagens ambassadør Bubber.

Børn hjælper børn – gennem lotterier

Overskuddet fra lodsalget hos Børnehjælpsdagen går til arbejdet med anbragte børn og udsatte unge i Danmark

Børnehjælpsdagen · 22-02-2019

Faget teknologiforståelse skal skabe viden om, hvordan man bedst muligt styrker teknologiforståelse hos den enkelte elev.

Teknologiforståelse skal afprøves på 46 skoler

Fælles Mål for det nye fag teknologiforståelse er på plads. Det vil de kommende tre år blive afprøvet på de 46 folkeskoler, som er en del af et forsøg

Teknologiforståelse · 22-02-2019