Mere sundhed på skoleskemaet

130.000 elever skyller hver dag madpakken ned med kold skolemælk, men Mejeriernes Skolemælksordning vil gerne have endnu mere fokus på sundhed

I en tid, hvor skolebørnene snart er på vej til heldagsskolen, vil Mejeriernes Skolemælksordning gerne sætte mere fokus på sundhed. Og det bliver hjemmesiden Edutainmenthuset.dk, der bliver indgangen til at få mere sundhed ind i hverdagen.

- Der er sjov og en masse udfordringer i Edutainmenthuset.dk. Her kan lærere og elever gå på opdagelse i nyt og anderledes undervisningsmateriale om sundhed og fællesskab. Vi vil gerne give klassen gode oplevelser, hvor alle kan være med. Der er aktiviteter, der udfordrer børnene både fysisk og mentalt. Eksempelvis kan eleverne lege med ord og komme til at lave rapmusik til efteråret sammen med Clemens, siger Jan Hermansen, afdelingschef i Mejeriforeningen.

På spørgsmålet om, hvorfor Mejeriernes Skolemælksordning ikke bare holder sig til skolemælken, siger Jan Hermansen.

- Vi ser mælk som en vigtig del af en sund livsstil, og den tankegang vil vi gerne brede ud til andre områder. Vi ønsker at bringe endnu mere sundhed ind i skolen – det bliver vigtigere og vigtigere på vejen mod fremtidens heldagsskole.

Gratis

Det koster ikke skolerne noget at deltage i de mange aktiviteter, der hele tiden er på Edutainmenthuset.dk. Også undervisningsmaterialet ‘Lær med mælk’ finder man her. Det er populært til de yngste og er også lavet i en udvidet udgave til de større elever.

- I Edutainmenthuset.dk får lærere og elever det fulde overblik over alt, det vi tilbyder, når man gerne vil lære og lege sundhed ind i hverdagen. Vi har gjort det let for lærerne at inddrage aktiviteterne i klassens årsplan, siger Jan Hermansen.

Legat til sundhed og fællesskab

I Edutainmenthuset.dk finder man også Skolemælkslegatet, som uddeler 100.000 kr. to gange om året. Her kan klasser i september søge om penge til en klassetur eller andet, som hjælper sundheden eller fællesskabet på vej.

- Brug fantasien – der er masser af gode formål at støtte, som kan være med til at give en klasse nogle ekstra oplevelser, siger Jan Hermansen.

www.edutainmenthuset.dk

Janne Hedegaard, chef for Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge.

Inklusion skal mindske ulighed og styrke fællesskabet

Inklusion skal sætte alle skolens elever i stand til at magte sociale og faglige fællesskaber, men det kræver også, at skolen rummer forskellige former for viden og kompetencer

Inklusion · 24-02-2020

Er det sundt for barnet at bruge så meget tid foran skærmen? Det spørgsmål sætter mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, under debat ved foredrag rundt om i landet.

Tænk over dit barns skærmtid

Foruroligende forskning viser, at intensiv brug af skærme ikke blot sløver, men også risikerer at hæmme udviklingen af hjernen. KLF, Kirke & Medier, tilbyder at tage emnet under debat ved foredrag på skoler

Debat · 24-02-2020

Eleverne sidder med hver deres Chromebook og skriver på livet løs.

Ny metode til skriftsprogsundervisning af de yngste børn

De yngste elever i skolen bliver bedre til at skrive, hvis de kan høre, hvad de skriver, mens de skriver

Lytteskrivning · 24-02-2020

Her er et eksempel på et klasselokale efter en ændret indretning.

Få bedre trivsel, ro og overskud ved en ny organisering af skoledagen

Sådan lyder tilbuddet fra lærer, forfatter og kursusholder Karina Winther, der er ophavsmanden til filosofien Ugeskemarevolutionen

UgeskemaRevolutionen · 24-02-2020

Det kontantløse samfund rykker ind på skolerne