Mere sundhed på skoleskemaet

130.000 elever skyller hver dag madpakken ned med kold skolemælk, men Mejeriernes Skolemælksordning vil gerne have endnu mere fokus på sundhed

I en tid, hvor skolebørnene snart er på vej til heldagsskolen, vil Mejeriernes Skolemælksordning gerne sætte mere fokus på sundhed. Og det bliver hjemmesiden Edutainmenthuset.dk, der bliver indgangen til at få mere sundhed ind i hverdagen.

- Der er sjov og en masse udfordringer i Edutainmenthuset.dk. Her kan lærere og elever gå på opdagelse i nyt og anderledes undervisningsmateriale om sundhed og fællesskab. Vi vil gerne give klassen gode oplevelser, hvor alle kan være med. Der er aktiviteter, der udfordrer børnene både fysisk og mentalt. Eksempelvis kan eleverne lege med ord og komme til at lave rapmusik til efteråret sammen med Clemens, siger Jan Hermansen, afdelingschef i Mejeriforeningen.

På spørgsmålet om, hvorfor Mejeriernes Skolemælksordning ikke bare holder sig til skolemælken, siger Jan Hermansen.

- Vi ser mælk som en vigtig del af en sund livsstil, og den tankegang vil vi gerne brede ud til andre områder. Vi ønsker at bringe endnu mere sundhed ind i skolen – det bliver vigtigere og vigtigere på vejen mod fremtidens heldagsskole.

Gratis

Det koster ikke skolerne noget at deltage i de mange aktiviteter, der hele tiden er på Edutainmenthuset.dk. Også undervisningsmaterialet ‘Lær med mælk’ finder man her. Det er populært til de yngste og er også lavet i en udvidet udgave til de større elever.

- I Edutainmenthuset.dk får lærere og elever det fulde overblik over alt, det vi tilbyder, når man gerne vil lære og lege sundhed ind i hverdagen. Vi har gjort det let for lærerne at inddrage aktiviteterne i klassens årsplan, siger Jan Hermansen.

Legat til sundhed og fællesskab

I Edutainmenthuset.dk finder man også Skolemælkslegatet, som uddeler 100.000 kr. to gange om året. Her kan klasser i september søge om penge til en klassetur eller andet, som hjælper sundheden eller fællesskabet på vej.

- Brug fantasien – der er masser af gode formål at støtte, som kan være med til at give en klasse nogle ekstra oplevelser, siger Jan Hermansen.

www.edutainmenthuset.dk

Nyere forskning viser, at børnene kan skrive sig til faglig viden. Så skrivning er ikke alene et anliggende for dansklæreren, men også for de andre faglærere.

Skrivning er vejen til læring og oplevelser

Det hjælper gevaldigt på elevernes indlæring, hvis de hurtigt lærer at skrive. Derfor skal de ifølge en ekspert tidligt arbejde med skrivning i alle fag

Gyldendal Uddannelse · 23-05-2019

Den sunde og klimavenlige madkasse

Hvordan laver man klimavenlig mad? Det vil Coop gerne have skolebørn til at arbejde med i et landsdækkende projekt

Coop · 23-05-2019

Survive. eleverne får historien om de første mennesker, der levede i det landskab, vi kalder Danmark i dag.

Kan oldtidens folk inspirere os til at overleve i dag?

Hvad med at tage på læringslejr på Nationalmuseets besøgssteder – kan vi tage ved lære af oldtidens folk? Eller besøg vikingerne, som vi tror, de var for 1000 år siden

Nationalmuseet · 23-05-2019

37 % af børn og unge i sorg synes ikke, at deres klasselærer har været god til at tale med dem om dødsfaldet eller sygdommen

Døden er da noget, vi taler om

To ud af tre børn i sorg taler aldrig eller sjældent med nogen om, hvordan de har det – en mediekonkurrence til efteråret for elever i 6.-10. klasse skal bryde tabuet om døden

Mary Fonden · 23-05-2019

Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Skoleidræt bevæger kun ni pct. af eleverne i udskolingen sig hver dag i forbindelse med undervisningen.

Mere bevægelse i undervisningen for de store elever

Kræftens Bekæmpelse tilbyder nu også undervisningsværktøjet ”Leg på streg” til udskolingen, så eleverne fra 7.-9. klasse kan få mere bevægelse i løbet af dagen

Kræftens Bekæmpelse · 22-02-2019