Aktuelle nyheder - Undervisning & Læring

Ny bog: Hvem påvirker barnet?

Børns sociale liv er ikke blevet udforsket nok, siger børnepsykolog John Aasted Halse. Der i sin nye bog forsøger at hjælpe forældre med at forstå deres børn som sociale individer og kammeraternes påvirkning af børnenes sociale liv og tilknytning

Del artiklen på

Forældre oplever ofte, at deres barn opfører sig anderledes sammen med en flok andre børn, end når de er alene eller sammen med en voksen.

Ifølge John Halse skyldes det, at børns adfærd ikke kun styres af genetiske faktorer eller opdragelse, men i lige så høj grad af sociale relationer til jævnaldrende.

Det kan give sig positivt udslag i stærke venskaber og fælles interesser og oplevelser, men kan også til tider ende i mobning, angst, ensomhed og kriminalitet.

I Dit sociale barn fortæller John Aasted Halse, hvem der påvirker børn, hvordan de trives i deres vennegrupper, og hvad der skal til for, at gruppen kan fungere.

Bogen handler handler også om, hvordan man som forælder kan vise vejen og støtte sit barn til at trives gennem tilknytning

Målgruppen er først og fremmest forældre og andre tæt på børnene, men den vil også kunne læses med udbytte af pædagoger, lærere og studerende på de pædagogiske uddannelser.

Om forfatteren

John Aasted Halse har i en lang årrække arbejdet med børn og familiers forhold. Dels som privatpraktiserende psykolog, dels som mangeårig formand for foreningen Børns Vilkår og som medlem af Børnerådet. Han har skrevet en lang række bøger om børn, deres opdragelse og udvikling.

-mo

Læs mere om Undervisning & Læring