Aktuelle nyheder - Uddannelse

Vejen Gymnasium og HF udbyder HF3 fra 2023

Vejen Gymnasium og HF udbyder HF3 fra 2023

Vejen Gymnasium og HF har siden 90’erne udbudt HF-uddannelsen, og fra august 2023 udvides paletten, så man som elev også kan tage en HF3.

Del artiklen på

En HF3 er en uddannelse for elever, som på grund psykiske udfordringer har brug for mere ro, struktur og støtte for at kunne lykkes med sin uddannelse.

HF3 er planlagt over tre år i stedet for to, så man har et år mere til at lære det samme.

Det giver en skoleuge med færre timer og færre fag. Man begynder med dansk, engelsk og matematik, og på andet og tredje år bygges der flere fag på.

En af de unge, der har glæde af HF3 er Freia Elstrup Steeman på 19 år. Hun bor i Jels, men går på Kolding HF og VUC. Hun er midt i det 2. år på en HF3 uddannelse.

- Måden uddannelsen er særligt tilrettelagt er ved blandt andet at have klassementorer. Der er en mentor for hele klassen, som er der i timerne, og hver elev har en mentor, som de kan have samtaler med i løbet af ugen.

Det er godt, hvis der opstår problemer i dagligdagen og i klassen, fordi så har man nogen at gå til for hjælp og støtte, siger Freia Elstrup Steeman og fortsætter:

- Lærerne har også respekt for hvis man har brug for at arbejde alene, tage pauser, have hovedtelefoner på og hvis man ikke vil forstyrres. De forstår, at vi har nogle udfordringer, og de kan hjælpe os, hvis vi har behov for det.

På HF3 er der færre elever, og det faste klasseværelse ligger et roligt sted på skolen. Eleverne sidder ved enkeltmandsborde, og der er fokus på, at de fysiske rammer er klare og overskuelige for eleverne i hverdagen.

Undervisningen på HF3 er bygget op med tydelig struktur og klare mål for alle timer.

Der er altid en ekstra støtteperson til stede omkring undervisningen. Uddannelsen er blevet til i tæt samarbejde med Vejen Kommune.

- Vi oplever et stort behov for en lokal ungdomsuddannelse til de her unge, og det er meget positivt, at de unge fra næste skoleår ikke skal tage ud af kommunen for at uddanne sig, siger udvalgsformand for skoler og børn, Claus Kulmbach.

Også på Vejen Gymnasium og HF er der store forventninger til HF3.

- Vi glæder os til at kunne tilbyde denne uddannelse til elever, som har de faglige evner til at få en HF-uddannelse, men før har været begrænset af psykiske udfordringer og derfor ikke kunnet klare en almindelig hverdag på gymnasiet.

Vi ved, det er en stor sejr for den enkelte at få huen i hus og på sigt kunne komme ind på en videregående uddannelse, fastslår rektor Lars Amdisen Bossen.

-rh

Læs mere om Uddannelse

3/1 2023