Om Magasinet Skolen

Magasinet Skolen fokuserer på grund­skolen. I hvert nummer bringer vi særskilte temaer, og tager samtidig fat på aktuelle emner.  Derudover kan du læse om bl.a. kost, motion, indeklima og arbejdsmiljø i magasinets faste tema: Det sunde hjørne.

Magasinet Skolen retter sig især til landets lærere og skoleledere, seminarstuderende, skolefolk i kommunerne samt fagkyndige i ministerier, styrelser og institutioner.

Magasinet distribueres til samtlige folkeskoler, efter og friskoler, seminarier, skoleforvaltningerne i kommunerne, ppr (pædagogisk-psykologisk rådgivningscentre) m.fl. i hele landet.

Magasinet Skolen er helt uafhængig og fri af politiske, religiøse eller ideologiske interesser. Vi arbejder på et sagligt og journalistisk grundlag med formidling af aktuelle og relevante emner.

Trykt oplag: 3.200 eks.Chefredaktør: Gitte Roe EriksenE-mail: gre@skolemagasin.dkTelefon: 6114 3999

Temaoversigt 2015

• Efter- og videreuddannelse
  • IT og Den digitale skole
    • Danmarks Læringsfestival 2015, Bella Center, 3.-4. marts
    • Big Bang, Campus Roskilde, 19.-20. marts

• Indeklima og akustik
  • Idræt, leg og anlæg
  • Skoleudflugter og -rejser
    • Skolemessen, Aarhus, 22.-23 april

• Undervisningsmaterialer
  • Film, medier og smartphones

• Idræt, leg og anlæg
  • Digitale læremidler
    • Skole­ledernes årsmøde, oktober

• Lejrskoleophold og skole­rejser
  • Ungdomsuddannelser

• Undervisningsmaterialer
  • Natur og Teknik
  • Indeklima og akustik

De tre elever fra Unicefs Nationale Rettighedsråd fortalte Folketingets Undervisningsudvalg om, hvordan man kunne sikre en bedre trivsel i skolen. Fra venstre: Mehmet Ûnslüsoy, Sara Khan og Peter Bastian Schjøtt Kjærgaard Jørgensen.

Børneråd giver politikere gode råd om trivsel

Tre børn fra Unicefs Nationale Rettighedsråd mødte i februar Folketingets Undervisningsudvalg for at fortælle politikerne om rådets anbefalinger til en bedre trivsel i skolen

Unicef · 12-04-2018

De fleste rejsebureauer tilbyder at udarbejde et gratis og uforpligtende tilbud på skolerejsen. Det vil næsten være dumt ikke at få en second opinion, lyder rådet fra Alfa Travel.

De billigste skolerejser er langt fra altid bedst

Det er vigtigt, at være opmærksom på, at der ofte er meget begrænset fleksibilitet på de billigste billetter, fremhæver Alfa Travel

Alfa Travel · 12-04-2018

Med et undervisningsforløb hos Arbejdermusset får man indblik i datidens baggårde og det hårde børneliv.

Slaget på Fælleden, børnearbejde eller jul med familien Hansen

En tur på Arbejdermuseet giver historisk indblik for alle skoletrin med udstillinger og fortællinger

Arbejdermuseet · 10-04-2018

Elever fra Byskovskolen i Ringsted med grundlægeren af Skoleglæde.nu, Henrik Leth, på brobygningsdage. Eleverne lærte om trænings betydning for læring og trivsel.

Skoleglæde-koncept med succes

7500 elever og 500 lærere landet over har været igennem Skoleglæde.nu’s forløb for at øge elevers trivsel

Skoleglæde.nu · 09-04-2018

– Vi ved, at de fleste unge af forældre med alkoholproblemer føler stor lettelse, hvis en lærer tager kontakt til dem og lader forstå, at de er klar over situationen, siger cand. psych., Lone Schantz Andersen fra Novavi Ung Revers.

Det er svært at spørge til alkohol

Det kan ofte være en udfordring at spørge ind til alkoholvanerne i en familie, hvis man er bekymret eller har mistanke om, at der bliver drukket i hjemmet. Men alle har pligt til at hjælpe børn, der har problemer på hjemmefronten, fordi det kan påvirke de

Novavi Ung Revers · 06-04-2018