Byg med brikker

Klakx plastikbrikker arbejder i en verden af både 2D og 3D, hvor man kan lave cirkler, buer, kuber og de fleste polygoner

I forbindelse med den kommende skolereform, der lægger op til adspredelse af aktiviteter, mere bevægelse, færre lektier og minimal lærerforberedelse, vil man opleve, at Klakx sidder lige i øjet!

Klakx er et helt nyt koncept! Det er et kreativt, udfordrende og nytænkende undervisningsværktøj til alle årgange, som består af formstøbte, slidstærke plastikbrikker, der kan sættes sammen i et utal af kombinationer ved hjælp af slidser og huller. Det kan bruges til at bygge efter arbejdsopgaver, skitser eller fantasi, og systemet er velegnet til at arbejde med vinkler, overflader og volumener – til at lære at samarbejde og til at bygge stort.

Deformation, tvist og bøjninger

Når man bliver introduceret til Klakx, vil man typisk starte med at bygge ‘bjælkehytter’, hvor slidser på siden af brikkerne bruges. Men brikkerne kan udfordres, deformeres, tvistes og bøjes, og elevernes forståelse for brikkernes kompleksitet og muligheder stiger proportionalt med erfaringsniveau og årgang. Brikkernes evne til at lave udbøjninger på den ene led og samtidig være stive på den anden led, skaber en række konstruktive og formmæssige potentialer. Det betyder, at eleverne med tiden kan arbejde med avancerede former, broer med flere meters frit brospænd og skabe konstruktioner, der ‘svæver’ eller visuelt skaber rotationer omkring sig selv.

Legende matematisk oplevelse

Kan man bygge noget rundt af en kantet brik? Klakx arbejder i en verden af både 2D og 3D, hvor man kan lave cirkler, buer, kuber og de fleste polygoner. Det er oplagt at arbejde med begreber som volumen, overflader, arkitektur, kombinatorik og kommunikation.

Brikkerne kan bruges som skabeloner til at tegne byområder, pladser, grundplaner osv. Når man bygger i 3D ovenpå sin tegning, vil eleven hurtigt kunne se en sammenhæng mellem linjer, skala og mønstre. Denne oplevelse af ‘helhed’ kan være svær at forklare – men den er let at erfare, når man selv sidder og tegner og bygger. Koblingen mellem et tegnet univers i 2D og et bygget univers i 3D, giver en forståelse for sammenhængen mellem f.eks. husenes facader og byens pladser. Klakx er en legende matematisk oplevelse, hvor det læringsmæssige går hånd i hånd med det kreative.

Du kan opleve systemets tegne- og byggefunktion på Youtube.com (søg på ‘Klakx’). I tillæg til at være dansk designet, er Klakx produceret i Danmark og naturligvis CE-godkendt.

Du kan finde mere information, billeder, video og læringsmateriale på www.klakx.com.

For at skoler kan få maksimalt udbytte af Klakx brikkerne, er der udviklet læringsmateriale, der gratis kan downloades fra producentens website.

Dette læringsmateriale kan bl.a. bruges i fagene matematik, dansk og engelsk fra 3. til 9. klasse. Der udvikles/publiceres løbende nyt materiale, og alt materiale tilpasses aktuelle læringsmål for fag og årgange.

De tre elever fra Unicefs Nationale Rettighedsråd fortalte Folketingets Undervisningsudvalg om, hvordan man kunne sikre en bedre trivsel i skolen. Fra venstre: Mehmet Ûnslüsoy, Sara Khan og Peter Bastian Schjøtt Kjærgaard Jørgensen.

Børneråd giver politikere gode råd om trivsel

Tre børn fra Unicefs Nationale Rettighedsråd mødte i februar Folketingets Undervisningsudvalg for at fortælle politikerne om rådets anbefalinger til en bedre trivsel i skolen

Unicef · 12-04-2018

De fleste rejsebureauer tilbyder at udarbejde et gratis og uforpligtende tilbud på skolerejsen. Det vil næsten være dumt ikke at få en second opinion, lyder rådet fra Alfa Travel.

De billigste skolerejser er langt fra altid bedst

Det er vigtigt, at være opmærksom på, at der ofte er meget begrænset fleksibilitet på de billigste billetter, fremhæver Alfa Travel

Alfa Travel · 12-04-2018

Med et undervisningsforløb hos Arbejdermusset får man indblik i datidens baggårde og det hårde børneliv.

Slaget på Fælleden, børnearbejde eller jul med familien Hansen

En tur på Arbejdermuseet giver historisk indblik for alle skoletrin med udstillinger og fortællinger

Arbejdermuseet · 10-04-2018

Elever fra Byskovskolen i Ringsted med grundlægeren af Skoleglæde.nu, Henrik Leth, på brobygningsdage. Eleverne lærte om trænings betydning for læring og trivsel.

Skoleglæde-koncept med succes

7500 elever og 500 lærere landet over har været igennem Skoleglæde.nu’s forløb for at øge elevers trivsel

Skoleglæde.nu · 09-04-2018

– Vi ved, at de fleste unge af forældre med alkoholproblemer føler stor lettelse, hvis en lærer tager kontakt til dem og lader forstå, at de er klar over situationen, siger cand. psych., Lone Schantz Andersen fra Novavi Ung Revers.

Det er svært at spørge til alkohol

Det kan ofte være en udfordring at spørge ind til alkoholvanerne i en familie, hvis man er bekymret eller har mistanke om, at der bliver drukket i hjemmet. Men alle har pligt til at hjælpe børn, der har problemer på hjemmefronten, fordi det kan påvirke de

Novavi Ung Revers · 06-04-2018